HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Muzyka (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Za co kochamy Paramore ? (http://hpn.pl/showthread.php?t=2546)

Sunglasses 05-02-2009 21:09

Za co kochamy Paramore ?

Jak sam temat mówi, wypisujemy tutaj cechy, za które lubimy Paramore. Osoby, które Paramore nie lubią, niech się po prostu tu nie wypowiadają, bo się syf zrobi ;D.

Ja kocham Paramore za to, że każda ich piosenka daje mi taki power i chęć do działania i w ogóle, że melodie są tak pozytwne. No i za głos Hayley. Mocny i ... rockowy :D.

Draco1297 05-10-2009 20:17

Za co kochamy Paramore ?

Kocham Paramore, grają świetną muzykę chyba najfajniejsze były ''emergency'', ''that's what you get'', ''my heart'' i ''Decode''.
Tak dokładnie to nie wiem za co tak kocham Paramore, (no oprócz muzyki oczywiście) może za włosy Haylie....xD

O widzisz. I już lepiej. 1 linijka to zdecydowanie za mało, Draco, tak na przyszłość. I uważaj, żeby nie strzelać za dużo literówek. Mnie to nie przeszkadza osobiście, ale inni się czepiają. : P
Kati.

Sunglasses 05-10-2009 20:31

Wydaje mi się, że nie można kochać zespołu za włosy wokalistki, ale ok ... Ja się podobno nie znam xPP.

*Amy<3 05-11-2009 19:58

Paramore jest super! Uwielbiam ich muzykę. Jest świetna, najbardziej podobają mi się "Decode", "Emergency" i "That's What You Get".:D:D:D

fuerte 05-13-2009 19:29

Mam taką prośbę. Rozwińcie temat, bo pisanie pojedynczych piosenek jest bez sensu. Ja rozumiem, że to nie jest zespół z długim stażem, ale chyba coś o nim wiecie, co? Postarajcie się pisać dłuższe posty. Może warto zapytać, czy słuchaliście tej kapeli zanim ich piosenki pojawiły się w Zmierzchu? Która płyta jest wg Was najlepsza? Dyskutujcie.

Meryl 05-15-2009 14:10

Cytat:

Napisał fuerte (Post 225754)
Może warto zapytać, czy słuchaliście tej kapeli zanim ich piosenki pojawiły się w Zmierzchu? Która płyta jest wg Was najlepsza? Dyskutujcie.

Bardzo proszę.
Jestem fanką Paramore od początku ich istnienia, tj. od wydania All We Know Is Falling.
Za co kocham Paramore?
Głos Hayley. Niesamowity. Rockowy i jak wspomniała Sun, z powerem.
Teksty piosenek. A dokładniej "Hallelujah" i "For a Pessimist, I'm Pretty Optimistic"
Cytat:

I'm not so naive
My sorry eyes can see
The way you fight shy
Of almost everything
Well, if you give up
You'll get what you deserve
.Piękne <3
I, oczywiście za dżwięk. Daje takiego kopa, że aż słów brak. Uszczęśliwia, ot co ;]
_
Ulubione piosenki?
-Halllujah
-My heart
-Misery Bussines
-Crushcrushcrush
-For a Pessimist, I'm pretty Optimistic
-I caught myself
_
Co do sountracku Twilight. Według mnie, dobrze dobrane piosenki, choć nie przepadam za "Decode".
_
Słyszałam, że wydają 3 album. Premiera zapowiadana na ten rok. Czy ktoś wie coś więcej?

Sunglasses 05-15-2009 19:39

Dla mnie ich najlepsza plyta to zdecydowanie 'The Final RIOT !', ale nie twierdzę, że pozostałe są gorsze, ot co. Wg mnie, 'Misery Bussines' i 'Crush Crush Crush' są jak najbardziej trafione xD !

Meryl, ja oprócz 'The Final RIOT !' nic nie wiem, żeby wydawali jakąś płytę, ale czytałam na jakimś portalu muzycznym, że w tym roku jakoś ma wyjść Soundtrack to Zmierzchu, ale tak już oficjalnie, na krążku z premierą, itd. Ale podobno wydali już Soundtrack do Tłajlajta, więc nie wiem, czy to prawda z tą premierą ;].

Ah, ulubione piosenki (według miejsc, jak toplista):
1. Chrush Crush Crush.
2. Misery Bussines.
3. Hello Hello.
4. Decoy.
5. Decode.
6. I Caught Myself
7. Adore.

Gorąco dziękuję Hay za założenie tego zespołu. No, bo gdyby nie Paramore, to skąd mialabym power na bicie brata, ciągłą jazdę na rowerze, rolki w ciagu jednego dnia xD?

EDIT : Meryl, wydają, wydają ! Następną płytę xD. Będzie dopiero pod koniec tego roku, ale już można posłuchać na YT nowych piosenek, tj. 'Ignorance' i 'When The Lines Overlap'. A album będzie się nazywał... Brand New Eyes. Czekaaam ;d.

Hermiona1334 07-11-2009 18:34

Ja kocham Paramore za oryginalność, optymistyczne teksty piosenek, które zawsze dodają mi poweru. Za głos Haley, za to, że przy piosenkach tego zespołu mogę się zarówno zreleksować ( "Decode") jak i otrzymać sporą dawkę pozytywnej enegrii po nieudanym dniu ( "For a Pessimist, I'm pretty Optimistic"). Jak dotąd lista moich ulubionych kawałków prezentuje isę nastepujaco:
1. Hellelujah.
2. Another Day.
3. All We Know.
4. For a Pessimist, I'm Pretty Optymistyc.
5. Adore.
6. Presurre.
8. Hello Hello.
9. Decode.
10. I caught myseff.
Na temat płyt zespołu nie mogę się wypowiedzieć -mam jeszcze zbyt małą wiedzę na ten temat.

księżniczka półkrwi 10-25-2009 19:46

Ja kocham Paramore za to, że dzięki ich piosenkom mogę się odstresować, zapomnieć o problemach. Ostatnio króluje All i wanted i Turn it off.

Hermiona1334 11-08-2009 12:21

Widzę, że temat podupadł, więc postanowiłam wszcząć dyskusję na temat " Brand New Eyes", świeżutkiej płyty zespołu. Oto informacje dotyczące jej zawartości na dobry początek:
Lista utworów:
1. Careful
2. Ignorance
3. Playing God
4. Brick by Boring Brick
5. Turn It Off
6. The Only Exception
7. Feeling Sorry
8. Looking Up
9. Where the Lines Overlap
10. Misguided Ghosts
11. All I Wanted
12. Decode (bonus track)
Wszystkie piosenki zostały napisane przez Hayley Williams i Josha Farro z wyjątkiem "Playing God", "Misguided Ghosts" i "Feeling Sorry", które zostały napisane przez Hayley Williams, Josha Farro i Taylora Yorka, i "All I Wanted", która została napisana przez Hayley Williams i Taylora Yorka.
Żródło: Wikipedia

Moje ulubione kawałki to "Ignorance", "Carefull", oraz "Brick By Boing Brick". Reszta również robi wrażenie, ale w/w kawałki to moi zdecydowani faworyci.

Dawniej nienawidziłam "Decode" teraz uważam za jeden z najlepszych kawałków w dorobku zespołu. I bynajmniej nie dlatego,że pojawił się w "Zmierzchu". Po prostu go lubię i tyle.

A tak na marginesie, sądzę, że podjęli słuszną decyzję odmawiając współpracy przy tworzeniu sundtracku do "New Moon". Pisanie piosenek pod presją i to za cene zobycia garstki fałszywych fanów, znajacych jedynie dwa kawałki na krzyż ne ma dla mnie najmniejszego sensu. Tak, jak myślałam wyzej wspomnany sundtrack okazał się kompletną porażką. I trudno się dziwić- bez Paramore to juz nie bedzie to samo.
EDIT: Aaaaa! Ja chyba śnię! http://paramore-music.com/ oficjalna polska strona dla fanów Paramore.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:25.