|
Senior Member
|
RE: Rekrutacja 2 - składania podań
Nick: Kasia Gryfonka ( tak, wiem, że jest denny... Niestety wpisałam go zupełnie bez zastanowienia. Na innych stronach mam nick Aevenien.
Data rejestracji: 04/07/2007 15:38
Zainteresowania: Przede wszytskim czytanie książek. Większość znajomych dziwnie się na mnie patrzy keidy im to mówię, szczególnie jeśli wymsknie mi się, że uwielbiam Sienkiewicza. Poza tym piłka nożna. Wszystko przez moich kochanych kumpli z gimnazjum, plakaty w pokoju, nieprzespane noce i przegrane pieniądze, najwięcej z tatą xD
Może zabrzmi to trochę dziwnie, ale bardzo lubię historię, fascynuje mnie poznawanie przeszłości i zgłębianie innych kultur, najlepiej straożytnych.
Sport. Tutaj będzie dużo wymieniania. Na pierwszym miejscy piłka nożna i jazda konna. Potem narty, snowboard i łyżwy. I jeszcze rower oczywiście i tenis. Ogólnie większość dyscyplin, za wyjątkiem siatkówki.
Marzenia: Żyć tak, żeby nigdy niczego nie żałować. Mieć przyjaciół, których naprawdę obchodzi mój los. Zostwić po sobie coś wartościowego. A z takich bardziej przyziemnych to zostać prawnikiem. Albo ewentualnie menadżerem sportowym.
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? Cóż, ostatnio bardzo rzadko. Ilość spamu mnie odrzuca, niestety. Ale w sumie zaglądam prawie codziennie, na parę minut.
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? W tygodniu godzinę do trzech, to zależy od ilości lekcji, zajęć dodatkowych i humoru taty.
Doświadczenia związane z Internetem: Nie są jakieś powalające. Jestem zarejestrowana na kilku stronach, między innymi na forum Mirriel, na którym publikuję moje tłumaczenia i teksty. Bloga nie mam, ale coraz częściej o tym myślę. No i to by było na tyle.
Czy znasz angielski (ew. inny język)?Jeżeli tak, to na jakim poziomie? Angielski na poziomie zaawansowanym, chyba zdaję CEA w tym roku. Aktualnie zajmuję się tłumaczeniem opowiadań z angielskiego i nie sparwia mi to zbyt dużego problemu. Z Aglikami i Amerykanami dogaduję się bez problemu. Znam jeszcze niemiecki na całkiem niezłym poziomie. Rozumiem co do mnie mówią i nawet umiem czasami odpowiedzieć xD I jeszcze trochę rosyjski.
Czym zafascynował cię Harry Potter? Cóż, kiedy zaczynałam czytać Harry'ego, miałam jakieś 10 lat. Urzekła m,nie magia i nowy świat. Czarodzieje, Harry, Hogwart. J.K Rowling stworzyła książkę wyjątkową, książkę, która podbiła cały świat. Z pewnością jest wiele innych wybitnych dzieł i autorów, ale drugiego Harry'ego Pottera nie ma i jestem pewna, że nie będzie.
Będąc administratorem, co byś zmieniła na stronie? Chyba się trochę powtórzę. Spam, to jest chyba największy problem, przynajmniej w dniu dzisiejszym. Usunięcie punktów na SB i w innych działach takich jak Gry i Zabawy czy Galeria. Jednak to nie wystarczy. Moim zdaniem należałoby ograniczyć nabór. Kiedy ktoś rejestruje się jako hermiona 1700 albo cho 346, to bardzo przepraszam, ale ja wiem, że ta osoba nic nie wniesie na stronę. Jeżeli ktoś nie poświęcił nawet minuty na to, żeby wymyślić oryginalny nick to coż... ( tak a ja sama nie jestem wiele lepsza...)
Chciałabym też założyć kilka nowych tematów i przede wszystkim rozwinąć dział z Fan fiction. Rozumiem, że nie jest to strona literacka, ale jednak coś by się przydało z tym zrobić. Pomysł E-Vaire z działem dla snaperek też mi się podoba. I to nie ma nic wspólnego z tym, że sama jestem snaperką, nic a nic.
Polskie literki w SB? Jakby się dało, to by było świetnie.
Co do postów pisanych po polskiemu a nie po polsku, cóż rozumiem, że każdemu może się zdarzyć błąd, ale kompletna ignorancja polskich znaków to już przesada. Możnaby nadmiernych ignorantów jakoś upomniać, karać tudzież odejmować punkty. W ostateczności nadać jakąś rangę w stylu dysortograf.
Myślę też, że nie każdy powinien mieć możliwość zakładania nowych tematów. Może od dopiero od jakiejś ilości punktów lub za pozwoleniem administratora.
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie? Z jednej strony tak, w rywalizacji przecież nie ma nic złego. Jednak dzika pogoń za punktami obniża poziom strony i jest wysoce nie wskazana. Myślę, że punkty powinny być tylko za dodawane artykuły, linki i newsy. Na forum natomiast w jakiś ambitniejszych tematach, takich jak książki czy english zone. Punkty za komentowanie zdjeć i składanie życzeń... Cóż...
( wiem, że nadużywam słowa "cóż"xD)
|