|
03-13-2008, 10:49
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Czy to koniec wszystkiego?
Nadszedł koniec ostatniej części Harrego Pottera! wiekszośc już przeczytała, w zwiazku z tym czy to koniec wszystkiego, zostało nam tylko czekanie na ostatnie dwie części filmowe HP. A co dalej? teraz krażą tematy o filmach, ostatniej części, ale nie wszystko trwa wiecznie, czy wyczerpia się tematy o przygodach naszego ulubionego czarodzieja?
jezeli byl juz taki temat to bardzo przepraszam!
|
03-13-2008, 14:46
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
RE: Czy to koniec wszystkiego?
Cos podobnego chyba bylo (temat) no to chyba jednak koniec ksiazek HP... male szanse by cos jeszcze napisala..nie ma za bardzo oczym XD chyba ze pojawi sie jakis nowy watek
|
|
|
03-13-2008, 14:57
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Możemy czekać na filmy, ale ja myślę ze to nie będzie to samo.... Możemy także mieć malutką nadzieje ze pani Rowling dozna natchnienia i napisze jeszcze parę części H, ale też możemy mieć wrażenie że ta historia już się ciągnie i staje się nudna (choć nie wyobrazam sobie żeby HP był kiedykolwiek nudny).
Więc dlatego propnuje abysmy zaczeli od początku naszą przygode z HP czytając kamien filozoficzny (tak jak robię to ja) i na pewno nie zabraknie nam tematów o przygodach młodego czarodzieja.....
|
|
|
03-13-2008, 17:19
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Jest mi przykro, że to koniec. Pamiętam jak kiedyś myślałam: niedługo będzie koniec, ale na szczeście jeszcze nie teraz! No i przyszedł, trudno. Jakoś to przeżyjemy:P
Jestem ciekawa, co z aktorami po zakończeniu filmów.
|
|
|
03-13-2008, 20:40
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Na razie wolę nie myśleć, że to już koniec... Jeszcze ciągle czekam na dwa ostatnie filmy, ale później... Nie wiem co będzie jak zabraknie HP!!
|
|
|
03-15-2008, 12:31
|
|
|
Senior Member
|
a ja słyszałam (nie wiem czy to prawda), że J. K Rowling ma zamiar napisać encyklopedie i zamieścić tam wszystkie magiczne przedmioty, rośliny , zwierzęta i bohaterów ze wszystkich części HP. Mam nadzieje, że to prawda.
|
|
|
03-15-2008, 19:20
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Mi się wydaje, że Rowling nie napisze już więcej książek o HP. Harry jest już dorosły, ma trójkę dzieci, Voldemort został unicestwiony. Czy pisanie dalszych części ma sens? Hmm...myślę, że nie ma. Słyszałam, że Rowling zastanawia się, czy nie napisać jeszcze jednej części, ale głównym bohaterem nie byłby już Harry. Ja jedenk uważam, że to stek bzdur, a nawet jeśli to była prawda, to książka ta straciłąby już swój urok. No bo przecież ona przedstawia życie nastoletniego czarodzieja Harry'ego Pottera który ciągle boryka się z jakimiś problemami. To, że Rowling napisałaby jezcze jedną część a głównym bohaterem nie byłby już Harry Potter nie ma najmniejszego sensu...:rol:
|
|
|
03-15-2008, 19:25
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
Aaa...zapomniałam dodać, że to pytanie brzmi trochę dziwnie. U mnie ono brzmi, jakby po premierze dwóch części na które włąśnie czekamy świat miałby zapomnieć o Harrym Potterze. A myślę, że nikt o nim nie zapomni. To były najwspanialsze ksiązki jakie keidykolwiek czytałam, i napewno opowiem o nich dzieciom. :smilewinkgrin:
|
|
|
03-15-2008, 19:34
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Było już trochę takich tematów, chociaż każdy był inaczej sformułowany... Myślę, że to nie koniec OLCIA, będzie jeszcze encyklopedia, trzy filmy HP, pozostaną nasze wspomnienia potterowskie i ta strona, która mam nadzieję jeszcze będzie działać przez te trzy lata, albo i dłużej. Wielu z nas będzie miało dzieci, którym przekaże ten magiczny rozdział życia. To nie koniec, choć koniec, to nie koniec końca...
|
|
|
03-15-2008, 19:36
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Myślę, że fajnie by było, gdyby Rowling napisała jeszcze jedną część, MarlenQa. Racja, głównym bohaterem nie byłby Harry, ale nie miałabym nic przeciwko przeniesieniu się jeszce raz w świat magii. 
Do FleurEvans: Tak, taka encyklopedia ma "powstać". Ciekawe co w niej konkretnie będzie... :smilewinkgrin:
|
|
|
Zasady postowania
|