Zakładam ten temat,poniewaz ciekawi mnie jaka postać według Was najllepiej gra swoje role w filmach o HP.Mi najbardziej podoba się Allan Rikcman jako Severuus Snape.Moim zdaniem idealnie pasuje do swojej roli złowrogiego nauczyciela eliksirów.Ale nie tylko on dobrze wczuwa się w rolę.Również filmowa Rita Skeeter potrafi przyprawić o mdłości (w pozytywnym tego słowa znaczeniu,zważywszy na charakter dziennikarki).Z Ritą spotkamy się najprawdopodobniej także w ekranizacji KP,Ciekawe jak sobie poradzi.A jakiego aktora/aktorkę Wy uważacie za najlepszego?
No to na początek może Emma Watson kapitalnie odgrywa swoją rolę takiej niby to kujonki niby to normalnej ekstra jednym słowem
Dumledore też jest dobry taki wiecznie oddalona a jednocześnie majestatyczny
Pani Weasley miła, kochająca matka
No i Harry oczywiście też dobrze dobrany i nie mam nic do zarzucenia Ronowi
A Hagrid to wręcz świetny jest dokładnie odpowiada moim wyobrażeniom
Jak dla mnie najlepiej gra w filmie sam Harry Potter-Daniel Radcliffe w końcu to główna postać całego tego filmu... Bardzo podoba mi się ten film, zresztą napewno każdemu kto jest na tej stronie, a oglądałem tylko 4 części bo reszta jest nieupublikowana na internecie no ale niedługo będzie w kinach "Książe półkrwi" a kiedy będzie "Insygnie śmierci" to już nie wiem. Tak ogólnie to dla mnie wszyscy grają super!!! cała ich gupka- przyjaciele-prawdziwi(chciałbym mieć takich) no ale to tylko film....
Pozdrawiam wszystkich na forum
Alan Rickman, Emma Watson, Tom Felton.. grali świetnie, ale w sumie do nikogo nie mam większych zastrzeżeń.
__________________ "... miał wrażenie, jakby coś ściskało mu serce. Czuł, że chce odnaleźć Lisabeth Salander i ją przytulić.
Pewnie by go ugryzła, gdyby tylko spróbował."
Według mnie powinniście bardziej rozwinąć swoje wypowiedzi :/ Uzasadnić swoje wybory...
Otóż dal mnie najlepiej zagrali oczywiście doświadczeni aktorzy.
Alan Rickman jak zawsze wzorowo odegrał rolę czarnego charakteru, wrednego profesora.
Tom Felton mimo, że może nie zagrał perfekcyjnie, to na swój wiek bardzo dobrze mu poszło.
Maggie Smith i Gary Oldman tez mi sie bardzo spodobali, chociaż za tym drugim nie przepadam.