|
05-14-2009, 19:08
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Gnautowie
co sądzicie o krewnych Voldemorta?
bo jak dla mnie to jasne że to Marvolo był świrem i tak wychował swojego syna. A meropy po przeczytaniu 6 części zrobilo się troche żal...
Ostatnio edytowane przez Draco1297 : 05-15-2009 o 16:37.
|
|
|
05-19-2009, 21:34
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
To się pisze Gauntowie. Najpierw myślałam, że to literówka, ale widzę, że błąd się powtarza.
Nie wiem, co mam o nich sądzić. No żyli, byli. Mieli "charakterek", żyli w ubóstwie, gdyż niewiele (prawie nic) pozostało z wielkiego rodu Gauntów. Byli za to zarozumiali, pewni własnej wyższości i honorowi. Tacy byli Marvolo i jego syn, Morfin.
A Meropa? Nie przypadła mi do gustu. Tak, biedna, 'sponiewierana', wiecznie pod naciskiem ojca... Nieszczęśliwie zakochana, ple, ple, ple. Nie wiem, czemu, po prostu jej nie lubię.
Mogłabym dalej wypisywać ich cechy, aż w końcu zrobiłaby się z tego mini-charakterystyka czy coś. Po to jest ten wątek? Bo jeśli chodziło o wypisywanie, kto Marvola uważa za świra, a kto za durnia, to ja nie wiem.
|
|
|
05-21-2009, 22:25
|
|
|
Niepoprawny marzyciel
|
trochę bez sensu ale tak się wypowiem.
Myślę że Gauntowie nie Gnautowie xD(Gimbya już poprawiła) byli tak przekonani nad swojąwyższościąże nie zwracali uwagęna nic innego. Kiedy nic i m nie zostało "szef" ich rodziny dalej sądził że największy skarb mają we własnym posiadaniu czyli Naszyjnik i pierścień. Nie wiem co tu pisać, może jest trochę świrem ale nie mam pojęcia po co taki temat gdzie każdy mniej więcej wypowie się podobnie.
|
|
|
05-23-2009, 11:43
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Zgadzam się z Gimbyą.
Marvolo i jego syn byli nieźle ześwirowani, ale ta rodzina miała to już do siebie. Meropa natomiast to takie biedne stworzonko, sponiewierane, bite i niewiadomo co jeszcze. Ale jakoś nie przeszkodziło jej to w sianiu okrucieństwa (eliksir miłości). Wniosek? Koszmarna rodzina, a temat bez sensu.
|
|
|
07-17-2009, 16:35
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Wiemy o nich bardzo mało. Żyli na pograniczu świata czarodziejów, trochę odizolowani. Byli krewnymi Toma Riddla, który nie był dla nich zbyt "miły".
- Wiem.
Od dziewiętnastu lat blizna nie zabolała go ani razu.
Wszystko było dobrze."
|
|
|
02-03-2010, 21:08
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Czy mogę poprosić moderatorów o usunięcie tematu?
Sama nie mogę patrzeć na coś tak bezsensownego i nie chcę żeby inni patrzyli. Temat nic nie wnosi i jest po prostu głupi. Zdziwiłam się, że jeszcze nie ma go w koszu.
zwierzęta są milsze od dzieci
mówisz że rozumując w ten sposób muszę dojść do twierdzenia
że najmilszy jest pierwotniak pantofelek
no to co
milszy jest mi pantofelek od ciebie ty skurwysynie
Andrzej Bursa
Yum Yum Yum
|
|
|
02-04-2010, 09:31
|
|
|
Super Moderator
|
To się nie dziw, tylko następnym razem zastanów się, gdy będziesz zakładać jakiś temat.
Zamykam : P.
"Mój związek się zakończył. A dokładniej, zniknęły moje koty, które były dla mnie jak dzieci, co nie każdy będzie w stanie zrozumieć. Nie jestem osobą, która jest w stanie odnosić się emocjonalnie do żywych istot, ale byłem bardzo przywiązany do swoich kotów, być może dlatego, że były jedynymi ludźmi, którzy nie mogli mnie osądzić, bo nie potrafią mówić."
|
|
|
Zasady postowania
|