Wróć   HPN.pl > Harry Potter > Książki

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 12-26-2009, 21:32   #1
True
Czytelnik horoskopów

True na Harry Potter Forum

Domyślnie Harry 8 ?

Hmm przeglądając stronę znalazłem taką oto nowinę

http://www.harry-potter.net.pl/Bedzi...ter-o4898.html

Nie znalazłem na forum tematu który by poruszył tego news'a.
Osobiście traktuję to jako plotkę chociaż zastanawiam się czy Rowling jest w stanie rozstać się z Harrym. Myślę iż przywiązała się do tej postaci na tyle że po pewnym czasie znów zacznie układać w swojej głowie przygody związane z Harrym. Pojawia się problem jedynie z zakończeniem IŚ ... tam oto przekreśliła ciekawą kontynuacje i zrobiła z Pottera dobrego , przykładnego ojca dbającego o swoje pociechy (ech...).
Cytat:
No więc J. K. Rowling oświadczyła w wywiadzie, że być może przystąpi do pisania ósmej książki o Harrym Potterze w roku 2017. Czy będzie to książka dla młodego czytelnika? Nie wiadomo, ponieważ wszystkie dotychczasowe czytane są przez dzieci, młodzież i dorosłych z jednakowym entuzjazmem, na tym właśnie polega fenomen. Tyle że w 2017 roku bohater, czyli Harry Potter, powinien mieć 37 lat, skoro urodził się w 1980 roku, dokładnie: 31 lipca. W książkach wydanych dotychczas poznajemy go jako jedenastoletniego chłopaka przyjętego do Szkoły Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie, żegnamy jako osiemnastolatka.
no właśnie ... jestem ciekaw czy ktokolwiek ma dojście do wywiadu w którym wspomina o tym - to raz. Dwa ... problem pojawia się tutaj taki : czy Harry będzie przeżywał swe nowe przygody z 3 dzieci i żoną ? absurd ...

Cóż nadzieja kwitnie po takich informacjach jednakże myślę że pomysły które będą się tworzyć w głowie pani Rowling nigdy nie zostaną przeniesione na papier ponieważ sama sobie uniemożliwiła kontynuacje ;/

pozdrawiam

Zasady postowania