|
04-01-2008, 19:25
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Czy Lily kochała Jamesa?
...czasami jak o tym mysle to cos mnie zciska w żołądku. Zawsze przedstawiali J i L jako wspaniałe małzeństwo. James poświecił sie dla niej i synka (oddał życie), a ona za niego wyszła. W 7 tomie jednak pojawił sie między nimi Sev.
I pojawia sie pytanie
CZY ONA NAPRAWDĘ KOCHAŁA JP? Nie chciała zrobić na złość Severusowi? Czy to darzyła Severusa tak samo skryta miłością jak on?
Mam nadzieję, że NIE. To by było okropne
Piszcie co o tym myślicie
|
|
|
04-01-2008, 21:14
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
RE: Czy Lily kochała Jamesa?
Myślę, że Lily najpierw kochała się w Severusie, ale później kochała James'a. Przecież była jeszcze młoda- nie można się bujać w jednym chłopaku przez całe życie, szczególnie kiedy jest się nastolatkiem...
|
|
|
04-01-2008, 22:21
|
|
|
Junior Member
|
W rozdziale Opowieść Księcia, Dumbledore wspomina coś o późniejszej Ceremonii Przydziału, no i właśnie kluczowym momentem w życiu Severusa była właśnie ta ceremonia, gdyby Lily i Snape nie wylądowali w osobnych domach, zapewne Harry by się nie narodził...
|
|
|
04-02-2008, 17:22
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Tya. Moim skromnym zdaniem, Lily nigdy nie kochała Severusa. To był dla niej przyjaciel, tak jak Harry dla Hermiony, nie wiem skąd wam to przyszło do głowy. Może, choć nie jestem tego pewna, Severus darzył miłością Lily, ale ewentualnie to było w jedną stronę.
A co do Jamesa, to myślę że Lily go kochała, za dużo się tu nie rozpiszę bo nie wiem jak doszło do małżeństwa Lily z Potterem.
|
|
|
04-02-2008, 20:29
|
|
|
Czytelnik horoskopów
|
Myślę że __Cameron__ ma rację...Lily zakochała się w pełni w Jamesie w 7 klasie...wcześniej jej się podobał ale ją denerwował...i znęcał się na Severusem!
|
|
|
04-03-2008, 10:11
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Ja też sądzę, że Lily nie kochała Severusa jak mężczyznę tylko jak brata, był jej wielkim przyjacielem (broniła go). Myślę, że Lily pokochała Jamesa i tak już pozostało....
|
|
|
04-03-2008, 11:58
|
|
|
Fanatyk, niegroźny
|
Lily napewno nie kochała Severusa, to James pozostal jej miłością. natomiast Severus byl tylko przyjacielem i tutaj napewno nic sie nie zmieniło
|
04-03-2008, 16:19
|
|
|
Jeszcze zdrowy miłośnik fantasy
|
Cytat:
Sev1302 napisał/a:
Ja też sądzę, że Lily nie kochała Severusa jak mężczyznę tylko jak brata, był jej wielkim przyjacielem (broniła go). Myślę, że Lily pokochała Jamesa i tak już pozostało....
|
Zgadzam się..
PS:Sry że tak krótko ale wszystko co miałem napisać, napisała ona
|
|
|
04-03-2008, 20:25
|
|
|
Świr wymagający opieki
|
Severus był pierwszą miłością Lily- wprowadził ją w magiczny świat, pokazywał coś co dotychczas było dla niej niedostępne.
James został jej mężem... to chyba mówi samo przez siebie.
|
|
|
04-03-2008, 21:03
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
Ja też tak uważam...tylko po siódmym tomie wszystko sie tak zagmatwało.
Myślę, że mimo wszystko Sev nie był pierwsza miłością Lily. Rzadko kiedy się zdarza, że jak ludzie się przyjaźnią, potem są razem. Ron i Hermiona też się sprzeczali.
|
|
|
| Narzędzia tematu |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|