|
10-27-2007, 20:42
|
|
|
Senior Member
|
RE: Rekrutacja 2 - składania podań
Nick: Domcia_hp
Lokalizacja (czyli gdzie mieszkasz): Chorzów, okolice Katowic
Data rejestracji: 1 maja 2007 rok
Zainteresowania (poza Harrym Potterem):
Moją pasją jest taniec i teatr. Uczęszczam na zajęcia tańca towarzyskiego. Poza tym interesuję się nauką, co ujawnia się przez dobre oceny w szkole.
Marzenia (ambicje):
Moim marzeniem jest podróż dookoła świata, wspaniała rodzina i dobra praca.
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl?
Każdy wolny weekend jest okazją na odwiedziny tej strony.
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem?
Od dwóch do trzech godzin, czasem więcej.
Doświadczenia związane z Internetem (chodzi o istnienie w sieci; zarządzanie stroną, blogiem.. udzielanie na forach etc.):
Założyłam kilka blogów, byłam administratorką na stronie kolegi, a poza tym przeglądanie wszelkich innych stron ...
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie?
język angielski - dobrze ( myślę, że mogłabym porozumieć się z Brytyjczykiem)
język francuski - poziom podstawowy ( uczę się go od kilku miesięcy)
Czym zafascynował cię "Harry Potter"?
Jego historia i postępowanie jest głównym powodem. Mało kto od początku (po stracie rodziców) do samego końca ( ostatecznej walki z Lordem Voldemortem) wykazuje się tak dużą samodzielnością i odwagą. Harry wytrwale dąży do celu i nie poddaje się - to najbardziej mi zaimponowało. Ma wsparcie u niektórych nauczycieli i przyjaciół, co na pewno podnosi go na duchu. Wszyscy otaczają go miłością. Myślę, że jest to pewne wynagrodzenie po śmierci najbliższych. Pozostaje tylko barć z niego przykład!
Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie?
Tak zwane "jednolinijkowce" na SB i forum. Zwróciłabym na to większą uwagę, bo w ten sposób użytkownicy zaśmiecają archiwum.
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?
Myślę, że jest sprawiedliwy i bez żadnych zarzutów. Dobrze, że nie zostały ujawnione konkretne rangi, przez to użytkownicy bardziej się mobilizują do zdobywania punktów. Jest to dla nich pewna tajemnica.
Pozdrawiam :* I proszę o uczciwy wybór kandydatów na administratorów.
|
|
|
10-28-2007, 00:02
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
No to wio...
Nick: Flegma
Lokalizacja: Puławy (taka wielka metropolia niedaleko Lublina, w ogóle nie wiem jak mogliście o niej nie słyszeć...)
Data rejestracji:03/18/2007 16:51
Zainteresowania: Naprawdę mam wymienić? Pierwsze, co mi przychodzi do głowy, to piłka nożna, chociaż oprócz gry w drużynie szkolnej, to nie rozwijam się w tym kierunku. Po prostu kocham ten sport, jest to dla mnie odskocznia od komputera, żeby tylko czasu było na nogę więcej ^^. Dalej będzie teatr. Sama nie wiem, czy nie wygrywa w moim osobistym rankingu z piłką nożną. W każdym bądź razie jest to rzecz, z którą wiążę moją przyszłością. Gram w teatrze, niestety jeszcze nic z tego nie mam oprócz satysfakcji, ale miejmy nadzieję, że czas pokaże. Nie wiem, czy wszyscy, to mają, ale deski teatru sprawiają, że dla mnie staje czas, a problemy zawsze zostawiam gdzieś na zewnątrz. Jest to rzecz wspaniała i nieskończona, myślę, że między innymi dlatego jest to moją pasją. Kocham też książki, prawie wszystkie. Od fantastyki zaczynając na romansach kończąc. Jeżeli czas pozwala, to pochłaniam kilka książek w tygodniu, aczkolwiek trafiają się i lepsze, i gorsze. No i oczywiście, jak by tu nie wymienić komputera? Może określę, to tak: wchodzę do domu, włączam komputer, odrabiam lekcje i siedzę na kompie, jem obiad i siedzę na kompie, kłócę się z siostra i siedzę na kompie, kłócę się z kompute... nie, lepiej tę część pomińmy ^^. Ogólnie rzecz biorąc, to mam taki czas, że interesuje się wszystkim, próbuje nowych rzeczy, ale wyżej wymienione z pewnością nigdy mi się nie znudzą ^^.
Marzenia: Różne i wiele. Jedne realne, a inne nie. Jak na razie, to wszystkie moje marzenia są tak głupie i śmieszne, że mam nadzieję, że nie obrażę nikogo jeżeli ich tu nie wypiszę ^^. Chociaż... Z takich realnych, to chcę w przyszłości grać w teatrze i mieć męża, który zgodzi się nadać synowi imię Maksymilian. No, ogólnie sam syn też by się przydał ^^.
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? Oczywiste, że codziennie (patrz wyżej: częstotliwość korzystania z komputera).
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? W weekendy, to po jakieś 6 godzin, a tak może jakieś 4 czy 5. Zależy od szkoły i ilości rzeczy do zrobienia.
Doświadczenia związane z Internetem: Ohh wiele... Granie w NFS, zakładanie z 10 blogów, do których potem nie zajrzałam ani razu, z pocztami tak samo, granie NFS. Chwilowa fascynacja animacją komputerową, granie w NFS, prowadzenie strony gazetki szkolnej i bycie trzeci rok jej redaktorem techcznicznym, granie w NFS. Aha, czy wspominałam, że lubię NFS?
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie? Znam angielski, uczę się go od 7 lat, obecnie jestem na poziomie upper-intermediate (ponadśredniozaawansowany), inaczej poziom B2. Z tłumaczeniami radzę sobie nieźle, rozumiem tekst mówiony i pisany. O niemieckim nie wspominam (po co mam się kompromitować? ^^)
Czym zafascynował cię Harry Potter"? Lubię tę książkę, ale nie powiem, że jest to majstersztyk. Nie powala mnie swoją treścią, nie niesie w sobie niczego głębokiego. Ale jednak mimo wszystko ją lubię i uważam, że jest magiczna. Dlaczego? Po prostu zaczarowała tyle osób, które po nią sięgnęły, wprowadziła w czarodziejski świat i stała się jedną z najczęściej czytanych książek na świecie. Sprawiła, że dzieci zaczęły CZYTAĆ. Nie komiksy czy kolorowe gazety. Zaczęły naprawdę czytać książki. Jest ona pewnym kluczem do świata nie tylko czarodziejów, ale i do świata książek, I jak tu nie nazwać tego magią?
Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie? Duużoo... Przede wszystkim zastanowiłabym się nad spamem. Często mówimy, że jest wielu spamujących i że powinno starać się ich zwalczać, ale nie myślimy o tym, czy może zawsze należy zacząć od źródła. Uważam, że pierwsza rzecz, to usunięcie punktów z SB. Są one jedyną i zarazem największą przyczyną spamu w SB. Co do SB dobrze by było jeszcze przywrócić polskie znaki, o ile to możliwe.
Ale zostaje jeszcze forum. Tutaj trzeba dokładnie pilnować tego, aby nie powstawały "głupie" tematy, a twórców należy od razu karać ostrzeżeniem. Admini nie powinni zastanawiać się nad ostrzeżeniem. Ktoś złamał regulamin, koniec. Jest ostrzeżenie i nie ma, tak zwanych, upomnień. Następnie, często spotykam się z tłumaczeniami "ale ja nie wiedziałem, że tak jest! jestem nowy, nie znam regulaminu...". I po części taki ktoś ma rację, bo takowego regulaminu nie ma. Dlatego też uważam, że powinien on zostać utworzony i nowym użytkownikom (jeżeli to możliwe) przesyłany automatycznie na PW. Jeżeli nie, to chociaż udostępniony na stronie i żeby każdy użytkownik miał obowiązek przeczytać go i ogólnie stosować się do jego zasad. (EDIT: ze Slayerką ułożyłam przykładowy regulamin, który jest umieszczony w jej zgłoszeniu- uznałam, że kopiowanie go tutaj nie ma sensu)
Następna rzecz- błędy. Doprowadza mnie to do białej gorączki, kiedy użytkownicy nie umieją pisać po polsku. Stosują się do zasady NW (nabazgraj, wyślij). Chyba nie ma wielkiego problemu z przeczytaniem swojego posta przed wysłaniem? Dla mnie bardzo ważna jest poprawność ortograficzna i osoby, które nagminnie piszą jak piszą i robią błędy powinny być karane ostrzeżeniami, a wiadomość "uwazam, ze hary potteer jest naprawde dobras ksiaxzka ale i trak kocham harego bo tejst taki ladnyyy ;D;D;D" powinna być kasowana. Nawet jak wiadomość jest długa i niby ma sens, to powinna być usuwana ze względu na brak poprawności i brak możliwości rozczytania się. Post zawsze powinien być napisany po polsku, bez udziwnień (patrz: pismo pOkEmOn) i pownien zawierać znaki interpunkcyjne, duże litery tam, gdzie trzeba i nie może zawierać błędów. Chyba wyraziłam się jasno.
Przejdźmy dalej. Myślę, że powinno się wprowadzić minimalną ilość znaków na jednego posta. Oczywiście, oprócz napisania np. 30 czy 20 znaków, post powinien zawierać też sens, a i ilość emot powinna być ograniczona. A jak już jesteśmy przy emotach, to uważam, że w miarę możliwości możnaby było dodać ich trochę więcej, bo jest ich naprawdę mało. Dalej, można też się zastanowić nad niektórymi tematami. W Pozostałych powstają liczne kluby etc., ale często znajdują się tam wiadomości "hej! co tam u was?". Może możliwe by było stworzenie specjalego działu na różnego rodzaju kluby/fancluby/antyfancluby, w których nie byłoby przyznawanych punktów? Myślę, że to byłoby uczciwe.
Jeszcze taka drobnostka. Czy na stronie nie mogłoby być miniprzewodnika radzenia sobie z takimi rzeczami jak: pierwsze wprowadzenie avataru, tworzenie linków, wstawianie zdjęć, cytatów itd.? Nowe osoby często pytają się o tego typu rzeczy, więc myślę, że byłoby to dla wielu duże ułatwienie.
Oczywiście jestem świadoma, że jako admin nie zdziałałabym cudów. Nie mam aż tak wielkiej władzy, ale równocześnie starałabym nie pokazywać, że jestem wyżej od jakiegokolwiek użytkownika i postarałabym się prowadzić systematyczne porządki na forum.
Po prostu kontynuowałabym, to co zaczęte i dążyła do tego, aby to doskonalić.
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie? Częściowo jest, częściowo nie. Jak już wyżej wspomniałam jest duży problem z SB. Usunięcie punktów za SB jest jedynym rozwiązaniem. Uważam też, że za galerię w ogóle nie powinno dostawać się punktów, bo i za co? Za ocenienie zdjęcia? Wręcz zastanawiałabym się nad usunięciem jakichkolwiek komentarzy w galerii. Myślę też, że można by było wprowadzić punkty ujemne. Dla spamera większą karą byłoby stracenie połowy punktów, niż dostanie ostrzeżenia. Jeszcze uważam, że dobrze by było usunąć punkty z "Gier i zabaw". Post za tyle samo punktów, co normalny, a często ten w "Grach..." zawiera jedno czy dwa słowa. Tak samo jest z punktowaniem niektórych tematów w Pozostałych, ale o tym napisałam już wyżej. Co do rang, to uważam, że system jest w miarę dobry i nie mam do niego większych zarzutów.
Chyba to wszystko.
Dziękuję za uwagę,
Flegma.
P.S. Czy wspominałam, że lubię NFS?
|
10-28-2007, 00:21
|
|
|
Urodzony, by rządzić światem
|
Nick:
Slayerka
Lokalizacja (czyli gdzie mieszkasz):
Ełk
Data rejestracji:
27.03.2007
Omawianie publiczne życia (również intymnego) Moony Alex i Remusa Lupina (oraz Davida Thewilsa). Psucie opinii na stronie tejże admince (Moony Alex). Czytanie książek o tematyce kryminalno - erotycznej. Zaliczają się do tego jednak również horrory, thillery, sensacyjne, oraz literatura dla młodzieży. Pisanie... Szczególnie własnych książek, różnych fanficków, opowiadań. Wspominałam o horrorach książkowych, jednak również ogólnie horrory (książki, filmy...) Tylko gdyby jakiś mnie przestraszył... Do tego wampirki. Czytam/oglądam jak najwięcej, co z nimi związane, wiem o nich dużo. Również dzwonienie o trzeciej w nocy po ludziach... Szczególnie z tej stronki xD
A tak bardziej normalne rzeczy, to: informatyka i komputery (ta... dziwne, wiem. Facet z infy mnie lubi, zawsze się zgłaszam do prac dodatkowych, mam jedne z najlepszych ocen w klasie... Tylko gdyby trudniejsze rzeczy w szkole były xD). Do tego manga&anime, w ogóle Japonia... Po prostu kocham ten kraj. Robią jedne z najlepszych horrorów (których remake'i tworzą amerykanie... Jednak Japonii nic nie pobije, nawet moja Sarah w the Grudge). Może nie straszne, ale mają w sobie 'to coś'. I mnie nie wkurza tak jak innych, ich wygląd. Co do mang i anime...Co może się wydawać dziwne tym, którzy mnie znają, najgorszą ich tematyką jest hentai (bądź temu podobne). Co do czytania... Niekoniecznie muszą być o tematyce erotycznej xD Nie moja wina, że jedne z najlepszych książek to są dla dorosłych... I że w prawie każdej coś się musi dziać. Do tego dziennikarstwo... Może nie wielkie zainteresowanie, ale jednak. Jestem redaktorką w gazetce szkolnej... Której jak na razie wyszedł tylko jeden numer. Ale na 5 stron, napisałam jeden artykuł, zajmujący całą stronę. Najgorsze było przeprowadzanie wywiadu, a później wkładanie słów danej dziewczyny w tekst xD
W zainteresowaniach na koniec... Ale oczywiście nie mogę tego pominąć: serial Buffy the Vampire Slayer, aktorka Sarah Michelle Gellar i zespół Vanilla Ninja. W tych pierwszych dwóch nie ma niestety polskich stronek... A wiec newsów muszę na stronach angielskich szukać... I oczywiście wszystko rozumiem (raz wyczytałam ze będzie ósmy sezon serialu, a okazało się że już został wydany w formie komiksu xD). Co do Vanilla Ninja, jest na szczęście polska strona... Na którą zachodzę i na której jestem. Kiedyś udzielałam się bardzo na tamtejszym forum, ale odeszłam po akcji ze Spamers Bandem, dzięki której znalazłam się tutaj. Jednak od czasu do czasu jeszcze tam wchodzę...
Marzenia (ambicje):
Chciałabym w liceum pójść do klasy o profilu dziennikarskim, skończyć jakąś moją książkę, a najlepiej wydać... Co oczywiście jest niemożliwe. Jak na razie to z ambicji, a marzenia... Jak każdy, mam wiele marzeń (i nie, moim marzeniem nie jest zostać adminem, tak jak napisało kilka osób ).
Z koleżanką starałyśmy się zostać aktorkami. Ta, oczywiście, że to się udało, i że miało szansę się udać... Dlatego zaprzestałyśmy starań. Do tego kiedyś zespół z dziewczynami założyłam... I chciałabym, żeby poszedł na przód. Chciałabym również zacząć się uczyć, oraz odrabiać lekcje xD Chociaż mogę się pochwalić, że w ostatnich dniach zajrzałam do książek... i nawet trochę się uczyłam. Wiem, święto ; ) Może trochę się opanować z moją głupotą, bo wystarczy mi, ze cała szkoła kojarzy mnie jako 'tę od wampirów', i przynajmniej dwie osoby dziennie pytają mnie ile wampirów ostatnio zabiłam. A więc spoważnieć trochę. A może i bardziej niż trochę... Nie wiem, najbardziej by chyba pasowało: 'znormalnieć' xD I nie byłoby takie złe, gdyby Spike poprosił mnie o rękę. To nic, że to postać wymyślona. No i może jeszcze czasami najpierw pomyśleć, potem robić... Szczególnie gdy mam te swoje 'pomysły'.
Gdy jestem przy komputerze, ta strona jest prawie cały czas włączona. Co chwilę staram się odświeżać, by zobaczyć, czy jest coś nowego. Ostatnio rzadziej się udzielam ze względu na to, że prawie nic się nie dzieje... Ale i tak nawet często jestem. Mam nadzieję że razem z nowymi administratorami, wejdzie w stronę nowe życie i nowe pomyły. To wtedy na pewno bym była aktywniejsza... A przynajmniej mam taką nadzieję
Przychodzę raczej od razu po szkole, czyli najczęściej gdzieś druga, trzecia... Jedynie w poniedziałki mam kółko filmowe, więc wracam późno. Zwykle wyłączać muszę gdzieś po ósmej, chociaż zdarzają się dni, gdzie do późna siedzę,a czasami, że krócej. Co do weekendów... To różnie. Nigdy nie wiem o jakiej porze będę, za to i tak staram się siedzieć jak najdłużej. Mniej więcej jestem tyle, co w normalne dni.
Czasami, gdy mama dowie się o jedynce/wagarach/uwadze/jakiś nauczyciel naskarży na moje zachowanie nie pozwala włączyć... A więc dzień bez kompa. Jednak ja staram się unikać takich sytuacji... I zdarzają się one rzadko. Jednak po wywiadówkach może być i dłużej niż jeden dzień...
Doświadczenia związane z Internetem (chodzi o istnienie w sieci; zarządzanie stroną, blogiem.. udzielanie na forach etc.):
Z kolegą założyliśmy stronę internetową naszej klasy... Ale to nie wypaliło ze względu na to, że nikomu z klasy się wchodzić nie chciało (za to byli inni uczniowie). Do tego zakładałam blogi chyba na każdym możliwym portalu... Teraz mam dwa najlepsze: mój, oraz anty-peeves (ta, chodzi o Peeves Poltergeist). Do tego udzielam się głównie na dwóch forach - na tym i na forum książkowym. Czasami również na buffy, chociaż jakoś rzadziej... I jak wcześniej wspomniała, od czasu do czasu na forum oficjalnej polskiej strony Vanilla Ninja.
Mam profile na thecrims, fotce, gronie, myspace, prizee, bitefight... Mam gg i skype’a. To z tych, na których najczęściej się udzielam. A, i jeszcze Tibia xD Tak jak toś napisał, umiem również wyszukiwać strony xD Wiem... Ja the best xD
Jestem w klasie z zaawansowanym językiem angielskim. Ogólnie uczę się go od pierwszej klasy podstawówki, jednak najlepsza w nim nie jestem, od razu mówię. Jak już wspomniałam w zainteresowaniach, wiadomo, jak przetłumaczam. Ostatnio zaczęłam się go pilniej uczyć ze względu na to, że jak pisałam w ambicjach, chcę iść do klasy dziennikarskiej. Moja znajomość niemieckiego ogranicza się jedynie do kilku przekleństw, uczę się też sama w internecie trochę japońskiego. A... I jeszcze polskiego się uczę. Wiem... Jak na polaka to wielkie osiągnięcie xD
Angielski ostatnio przydaje się w Tibii, do komunikacji z innymi użytkownikami. Będę szczera, najczęściej używanym przeze mnie angielskim zwrotem jest 'sorry, but I dont good speak english' (nawet to jest z błędem, ale bw xD). Jednak kto by coś zrozumiał, gdy jest 'sell buck 54 gp'? Chociaż kiedyś jakiś Anglik zapytał mnie o wiek, a ja 'I'm fine, thinx’ xD
Szczerze, to niezbyt już pamiętam. Wiem, że zanim oglądałam w kinie pierwszą część, za książką niezbyt przepadałam. No ale obejrzałam film... I zachciało mi się książkę czytać. Wtedy już mi się bardzo spodobała. Może dlatego, ze w tamtych czasach byłam wielką fanką magii, dziwów? Nawet moja koleżanka przychodziła do mnie do domu i dawała lekcje z czarów. I to było nawet chyba przed Potterem... Pewna nie jestem.
Co do tego, co jest w tej książce... Na pewno nie to, że z pozoru nic nieznacząca osoba odkrywa w sobie wielką moc, co się powtarza w wielu twórczościach. Również nie to, że robi z siebie kozła ofiarnego, cały czas musi się poświęcać, tylko on może uratować świat, on jest najważniejszy, i jeszcze do tego cały czas to powtarza =/ A więc... Może ciekawe przygody? Kłótnie między bohaterami? Konflikty między domami? Tak... Chyba tak. Szczególnie że lubię gdy książka trzyma w napięciu do końca... Co po części jest i w HP.
A więc:
- Nie przyznawałabym punktów za udzielanie się w takich działach jak 'Gry i zabawy', albo tematach jak 'Fanclub Filch'a'. Może jakiś specjalny dział na te wirtualne Hogwarty i inne zabawy? Nie wiem... Na pewno nie należą się za 'hey', 'jest tu ktoś?', 'jak nikogo nie ma to idę' punkty, patrząc na wartościowsze posty w dziale książek, filmów, bądź w innych niektórych tematach.
- I by nie było w ogóle punktów za sb =/ A na ten temat więcej rozpisałam się w pytaniu Na temat punktów.
- Ile to komentarzy ma w sobie jedną emotikonkę? Albo tylko słowa 'fajny art'? Wiem że administratorzy starają się to usuwać, a tych, którzy nagminnie tak piszą, nagradzają warnami. Może by jednak zmniejszyć taką liczbę? Np. wstawiając limit znaków... Powiedzmy na 50. Albo nawet 100... Za krótkie na pewno nie będzie, długie też nie... [pomysł powstał w trakcie rozmowy z E-Vaire]
- Jak już wcześniej wspomniałam, ostatnio nic się nie dzieje. Może warto by coś z tym zrobić? Np. druga edycja forumowego konkursu. Wiem że adminki odpowiedzialne za to mówią, że to dużo pracy... Ale skoro jest nabór, to może będzie więcej chętnych do pomocy. Albo zrobić coś zupełnie nowego. Niekoniecznie musi być to konkurs... Cokolwiek, by się nie nudzić. I by największą 'atrakcją' nie były wchodzące na sb osoby typu 'Każdy to *******', 'mistszofie ortografji', oraz 'fAjNe dZiEfFfchYnKi'.
- Karać użytkowników wysyłających na pw adresy swoich blogów/stron, szczególnie robiących to nagminnie. To jest denerwujące =/ Wiem, sama tego doświadczyłam. I kary naprawdę się przydają... Może w końcu dane osoby się uspokoją.
- Również karać użytkowników reklamujących swoje strony/blogi/fora na sb. Nie chodzi mi o to, że raz i już... Ale jeśli cały czas reklamują... Wkurzają.
- W poprzednich postach pisano, że usuwano by beznadziejne tematy z Pozostałych. Jednak co jakiś czas są przecież kasowane. Od razu kilkadziesiąt tematów... Może jednak warto by usuwać je od razu po założeniu? Ci którzy to robią może szybciej się zniechęcą. A przynajmniej próbować jak najszybciej. Wiem, że to wymagałoby więcej pracy, ale może osobie, której usunięto temat pisać pw z uzasadnieniem i prośbą, aby nie zakładać dalej takich bezsensownych tematów? Chociaż wiele roboty byłoby z tym.
- Z tego co widziałam na sb, często kłótnie są prowokowane. Moim zdaniem warto ukarać takich prowokatorów gdy się tylko to zobaczy... W takim wypadku można uniknąć kłótni. No i osoba sprowokowana, jeszcze w tej chwili niewinna, nie dostałaby również ostrzeżenia. Bo później, już w trakcie, warn na pewno będzie ; )
- Przydałyby się również znaki polskie na sb, bo czasami trochę trudniej odczytać jakieś słowo. Kiedyś były, ale teraz... Nie ma.
- Również pomogłyby jakieś oznaczenia przy nicku czy gdziekolwiek, określające płeć danego użytkownika. Czasami nie wiadomo jak się do kogoś zwracać, a i ta osoba wkurza się, gdy mówi się na nią źle. Mnie jak na szczęście nikt nie pomylił (bo nick raczej dziewczęcy), ale znam osoby, które mylone są dość często... A przynajmniej były.
- Czasami na sb coś się dzieje, lecz ze względu na to że w danym momencie nie ma administratora/akurat nie patrzy, uchodzi to danej osobie na sucho. A więc przydałoby się czasami zwracanie na sb uwagi... Albo osoby które są akurat świadkami zdarzenia, jakoś dały znać administratorowi, aby spojrzał.
- Specjalny temat na pomysłu użytkowników. Wiem, że jest na to specjalny dział... Ale nie każdy chce zakładać nowy temat do każdego swojego pomysłu (np. ja. Dlaczego niby teraz się tak rozpisuję? Przynajmniej wiadomo, że ktokolwiek to przeczyta xD).
- Ogólny regulamin strony by się przydał. Wiem że jest FAQ, ale prawie nikt tam nie zagląda... Regulamin za to mógłby być jednym z pierwszych linków, pogrubiony (tak jak forum), i każdy powinien go znać i się do niego stosować.
- Możliwość wstawiania ankiet do tematów na forum. Przydałyby się np. w tematach ‘Ulubiona część HP', 'Ulubiona część filmu', by zamiast czytać wszystkie posty i zliczyć ogólnie, tak by w ankiecie można by zobaczyć od razu. Ale z ograniczoną ilością propozycji... Bo znając życie w grach i zabawach pojawiłaby się gra 'ulubiona litera', bądź 'Ulubiona cyfra'. I wszystkie możliwości byłyby wypisane.
- Zwracanie uwagi użytkownikom robiącym okropne błędy. To jest okropne, jak przychodzi ktoś i pisze 'grmatycnie i zgotnjie z zaasdamji ortografji'. Nie da się tego rozczytać, to wkurza... Dobra, rozumiem, każdy może zrobić błąd... Ale proszę, w jednym słowie więcej błędów niż długość całej wypowiedzi? Przesada... =/
Również zwracanie uwagi osobom piszącym pOkEmOnEm. Od takiego pisma aż oczy bolą. Albo pismo tshynastolatkoOofFf. Kogo coś takiego nie wkurza? Na pewno nie mnie, i kilka znanych mi osób.
- Przydałaby się możliwość zobaczenia ostatnich/wszystkich postów na forum, np. poprzez link w profilu...
Rozpisała bym się bardziej, ale moje podanie już i tak ile zajmuje... A więc na tym zakończę. O różu wspominać nie będę, więc martwić się nie trzeba, i żadnego strajku nie będzie... Taka miłosierna jestem xD
Szczerze? Nie. Co do artykułu/newsu nic nie mówię, bo i tak trzeba się natrudzić, by to napisać... A jakaś nagroda dla tych się należy. Ja się nie wtrącam. Jednak jeśli chodzi o sb...
Wystarczy spojrzeć na listę najaktywniejszych osób. Ponad połowa punktów jest zdobyta dzięki postom na sb. Oczywiście ja też się do tego zaliczam, jakżeby inaczej xD Ale czy to jest sprawiedliwe w stosunku do osób, które piszą wartościowe artykuły, newsy, ale oczywiście nie mają 15000 punktów (w tym 14998 za sb, a pozostałe dwa za forum). Oczywiste, że każdemu z najaktywniejszych to miejsce się należy. Przecież tyle się natrudzili, aby pisać ‘hey’ i ‘pa’ (co się zdarza na sb często). Moim zdaniem w ogóle za to punkty nie powinny być przyznawane... A tym bardziej nie dwa, bądź jeszcze więcej =/ Może jeszcze ktoś podsunąłby pomysł, aby przyznawać od razu 100? Tak jak za art... Bo to prawie taki sam wysiłek =/
Do tego forum. Gdzie oczywiście się najczęściej zagląda? Do działu 'Gry i zabawy', gdzie połowa postów to nie jest nawet zdanie. Albo tematy w 'Pozostałych', takie jak 'Bal', 'Impreza'... Na szczęście ostatnio admini uporządkowali ten dział, jednak jak zwykle, nowych i bezsensownych tematów przybywa. A trudno w nich znaleźć sensowny post, mający sensowną długość. Co do tworzenia takich tematów mam własną opinię (z którą zgadza się kilka osób, z którymi już kiedyś na ten temat rozmawiałam), ale publicznie jej wygłaszać nie będę. Dobra, jeden post za forum może być... Ale nie za te tematy. Nic dziwnego, że jest tylu Ministrów.
Trzy punkty za skomentowanie newsa, bądź artykułu... Dla mnie to za dużo. Za przeczytanie i napisanie co się o tym myśli? Dla mnie to głupie... Szczególnie że ile to komentarzy ma w sobie jedynie kilka słów? A czasami i jedną emotikonkę?
Dobra, może się i trochę rozpisałam... Nie moja wina, że w końcu jest szansa wyrażenia własnego zdania. Podziwiam tych którzy to przeczytali i...
Pozdrawiam,
Slay
|
|
|
10-28-2007, 00:56
|
|
|
Super Moderator
|
Nick: Annaneico Sarabeth Lauren Loretta Riddle
Lokalizacja: Rezydencja mojego ojca, Lorda Voldemorta, położona w Szkocji, nieopodal Hogwartu
Data rejestracji: Nie musiałam się rejestrować, jako córka Czarnego Pana, jestem od zawsze wszędzie gdzie tego alurat potrzebuję
Zainteresowania (poza Harrym Potterem): Na litość mojego ojca! Jak ja mogę interesować się czymkolwiek/kimkolwiek poza tym przygłupem w okularach?! Po to przede wszystkim jestem potrzebna mojemu ojcu. Na drugim miejcu. Na pierwszym miejscu jest to, aby udało mi się w imię Czarnego Pana rozsadzić system szkolny od środka i dopaść Dumbledore'a. Dopiero potem na liście spraw do zalatwienia widnieje punkt "dopaść i zmierzwić Pottera`a następnie odprowadzić go przed oblicze mojego boskiego tatusia"
Marzenia: Zawładnąć Hogwartem i ukatrupić Pottera, w międzyczasie zbałamucając Severusa Snape'a i zaciągając go do łóżka.
Jak często odwiedzasz harry-potter.net.pl?: Ja tu siedzę non stop. Muszę być na bieżąco ze wszelkimi doniesieniami na temat Bliznowatego. Robię potem z tego notatki, a następnie układam misterny plan zatłuczenia tego gościa.
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem?: Hmm, 24h/7 dni w tygodniu. Nie ma dnia ani godziny, kiedy bym nie siedziała na tej stronie, bo tylko tutaj mogę śledzić nudne i pozbawione sensu życie Pottera... muszę go unicestwić w imię Lorda Voldemorta, tak więc każda informacja o nim jest dla mnie bezcenna.
Doświadczenia związane z Internetem (chodzi o istnienie w sieci; zarządzanie stroną, blogiem, udzialanie na forach etc.): Oczywiście, że w niej istnieję i jak na córkę Czarnego Pana przystało, wiodę w nim prym. Posiadam swój blog "Ja i mój ojciec zapanujemy kiedyś nad światem", udzielam się na Forum Aktywnego Śmierciożercy, mam pocztę e-mail na sowia.poczta.pl, zarządzam stroną Avada Kedavra.com.pl
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie?: Jestem wielojęzyczna. Oto moje umiejętności:
1.Angielski - perfekt, to mój język narodowy
2.Wężowy - perfekt, to mój rodzinny język
3.Koci - perfekt, to moja animagiczna postać
4.Chiński - perfekt, bo czytam codziennie horoskop chiński i z mojego roku urodzenia wynika, że jestem Wężem. Muszę uważać co robię, dlatego codziennie konsultuję się z wróżką Yun Chan Shay Pei Long Than Zeng Huai
Czym zafascynował cię "Harry Potter"?: Nie fascynuje mnie, to wymoczek bez jakichkolwiek umiejętnosci, nie to co ja. Po prostu muszę gżdyla unicestwić, dlatego go śledzę dzień i noc, dlatego wyzywam go na pojedynki, dlatego chcę znac każdy jego ruch, dlatego co i rusz trafiam go jakimś zaklęciem zza załomu. Muszę bachora poznać jak własną kieszeńi wyłowić najsłabsze punkty żalosnego "Wybrańca". Ot co.
Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie?: Więcej newsów o Potterze, więcej newsów o sukcesach mojego ojca, więcej newsów o mnie, dział Śmierciożercy Rządzą, oraz Forum Aktywnego Śmierciożercy, dodatkowo Shoutbox dla elity, czyli dla popleczników mojego tatusia <nie zadajemy się ze szlamami ze zwykłego SB> ,Ulica Śmiertelnego Nokturnu, przy uruchamianiu strony dałabym muzyczkę, która zwiastowałaby zwycięstwo i potęgę Czarnego Pana.
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?: Ci, którzy zasłużyli się w służbie mojego ojca powinni mieć rangę Śmierciożercy, natomiast ja bym miała rangę Czarnej Księżniczki, Córki Czarnego Pana. Zlikwidowałabym punkty szlamom, charłakom i mieszańcom, reszcie dałabym po dziesięć punktów za komentarz, post na forum i oddychanie tym samym powietrzem co ja i mój tatuś.
Ode mnie: Musicie mnie przyjąć, bo mój tatuś może się zdenerwować, jeśli tego nie zrobicie. A nikt nie chce poznać gniewu Czarnego Pana, Lorda Voldemorta, Władcy Mroku i Pana Niepokoju. Mojego tatulka, który dba o mnie jak o największy skarb.
]:->
|
|
10-28-2007, 12:46
|
|
|
Moderator
|
Nick: Nacia1234
Data rejestracji:08/27/2007
Zainteresowania: grafika komputerowa, film, fotografia
Marzenia: podróż dookoła świata
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? codziennie
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? 5
Doświadczenia związane z Internetem (chodzi o istnienie w sieci; zarządzanie stroną, blogiem.. udzialanie na forach etc.): prowadzę własną stronę WWW, miałam swoje forum,
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie?Angielski-podstw.
Czym zafascynował cię "Harry Potter"? lubie pobujac w marzeniach, w tym co nierealne
Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie? Likwidowałabym beznadziejnych użytkowników...
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? jest świetny! Rangi nie są przyznawane często... To mi się podoba
|
10-28-2007, 14:11
|
|
|
Super Moderator
|
Nick:
Vaire Kyinra Xentharis Okone
Data rejestracji:
Zapomniałam. A Mr BS* mi pieprzył, że mam sobie odświeżyć pamięć. Widzicie jaki on genialny? Nawedt mam przy sobie fiolkę z jakimś eliksirem (zatrzymam go <3).
Zainteresowania:
Moje zainterowanie jest jedno. Bardzo jasne i zrozumiałe dla każdego dziecka neo, które nie rozumie nawet tego: "Nie spamuj". Te dwa słowa na pewno są trudniejsze niż to:
Severus Snape.
Marzenia:
Oczywiście bycie administratorem tej świetnej stronki. Sevek mi mówił, że w nocy wrzeszczę przez sen o tym... I przez to on spać nie może. To on mnie wysłał żebym się zgłosiła. Widzicie? Praca podwójnego agenta mu nie wystarczy, ot co! Wpływy! To jest to, on chce was zamienić w Snaperki!
Jestem tu tyle na ile mi Mr BS mi pozwala. Jest całkiem hojny jeśli chodzi o przesiadywanie przy tym czymś co ja bym komputerem nie nazwała. On się trzyma od tego z daleka. A dlaczego? Bo twierdzi, że to dzieło szatana (a on taki aniołek, nie?).
Jak to miało iść... O cholera. Severus coś tam gadał o podlizywaniu się, ale... Dobra, mam! Spędzam przed 'komputerem' tyle czasu ile przesiaduję na stronie! Ona jest boska, godna mojego Seva!
Doświadczenia związane z Internetem:
24/h przez trzy dni spędzone na Forum Snaperek. Wiele godzin na forum z FanFickami (czytuję te z Severusem) czyli Mirriel, Dziurawy Kocioł czy Twoj.net. Conajmniej godzina dziennie na:
- Youtube.com czyli filmiki z Severusem.
- Dział Download/Severus Snape czyli podziwianie jego twarzyczki.
- Deviantart.com czyli a) wyszukiwanie; b) wybieranie najlepszych; c) podziwianie wybranych zdjęć Severusa
- Onetowe i mylogowe blogi czyli Severus w akcji...
- Galeria / Severus Snape na HPnecie.
Język polski
Język angielski
Język SevSna
Język Sssssss
Czym zafascynował cię Harry Potter?
Niczym mnie nie zafascynował, nienawidzę wszystkich Chłopców Których Rąbnęła Klątwa (W Czoło). *Ale chodzi o książkę... - mówi mi teraz Slay*. No nie, a wcześniej się nie dało! Książka jest boska, bo Rowling wymyśliła mojego Snape'a <3
DODAĆ!!!
A. Dział dla Snaperek
B. TEST: Jaką jesteś Snaperką? (chłopcy mile widziani)
C. Więcej tapet, więcej zdjęć, więcej słów "Severus", "Snape", "Mr BS", "I<3SS".
USUNĄĆ!!!
A. NIE-SNAPERKI
B. Spamerów
C. Tych, których Severus nie lubi
ZMIENIĆ!!!
A. Nastawienie użytkowników do Sevcia.
B. Logo strony. Ma być z nim.
C. Ministrów Magii. Ma być jeden - Severus Snape.
Według Severusa żaden system przyznawania punktów skoro 1) rzadko piszą o nim newsy; 2) - | | - artykuły; 3) rzadko o nim piszą w ShoutBox; 4) na forum; 5) strona nie ma w Rzymie jego popiersia; 6) komentarze o Sevie są tylko pod zdjęciami Seva lub czymkolwiek innym o/z Sevie/Sevem.
Jak mnie nie wybierzecie to naskarżę tatusiowi Aniki!!!
* Mr BS - Mister Bombastic Sarcastic, użyte w szóstej części Slytherinady: http://archiwum.twoj.net/index.php?showtopic=6527&st=24
Jak mnie nie wybierzecie to naskarżę tatusiowi Aniki!!!
|
|
|
10-28-2007, 15:02
|
|
|
Junior Member
|
Nick: XxMiloxX
Lokalizacja (czyli gdzie mieszkasz):Kościan(40 km od Poznania)
Data rejestracji:28.10.2007
Zainteresowania (poza Harrym Potterem): Tworzenie stron internetowych, grafika komputerowa czyli ogólnie mowiąc: informatyka  Moje strony: www.infor.one.pl , www.smavis.yoyo.pl , www.hogwart3.yoyo.pl , www.studia-smic3.yoyo.pl . Teraz już mam tylko infor.one.pl, bo reszte zamknąłem.
Marzenia (ambicje): Chciałbym być informatykiem bądź dziennikarzem, ewentualnie muzykiem.
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? Odwiedziałem codziennie, ale dopiero dzisiaj się zarejestrowałem.
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? Ile tylko mogę  (około 3-4 godziny)
Doświadczenia związane z Internetem (chodzi o istnienie w sieci; zarządzanie stroną, blogiem.. udzialanie na forach etc.): Wyżej podałem swoje strony.
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie? Znam angielski (uczę się prywatnie od 7 lat) i niemiecki (uczę się od 3 lat)
Czym zafascynował cię "Harry Potter"? W szczególności tym, że mógł wybrać złą, ale łatwiejszą drogę, ale wybrał trudną i dobrą
Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie? Zrobil bym na serwerze folder Fan-Fiction i tam bym wgrał CMS-a i na nim umieszczałbym opowiadanie itp. Zmieniłbym też grafikę i skórkę.
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie? Według mnie tak. Najlepszym pomysłem według mnie jest jak najniższa punktacja za pisanie w shoutboxie, gdyż każdy tam pisze wtedy głupoty, byle zdobyć jak najwięcej punktów.
|
|
|
10-28-2007, 16:58
|
|
|
Junior Member
|
Nick  lus_3,Szłonecznik
Wiek:11 Lat,ale myślę,że była bym dobrym administratorem bo prowadzę 3 blogi z którymi radzę sobie świetnie.
Data rejestracji:28/10/07 16:26
Zainteresowania:Gra na gitarze, Wszelkie Sporty,Muzyka,Kolekcjonowanie Znaczków,Harcerstwo
Marzenia:Nauczyć się zawodowo Grać na gitarze,prowadzić własne schronisko I Mieć ośrodek Pomocy Dla matek Z dziećmi.
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl?:Przy Okazji Wolnego Czasu...Ale Kiedy już wejde to czytam wszystkie nowe newsy.
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem?:huhu...Duużo  Mam wiele spraw do załatwienia przy komputerze dlatego około 6-5 godzin dziennie...
Doświadczenia związane z Internetem:Z Komputera korzystam już 2 lata Dlatego wydaje mi się,że jestem dokładnie zapoznana...Przy okazji cały czas się doksztaucam.internet mam nieco krucej bo tylko rok ale sprawnie się z nim obchodze.Myślę,że idzie mi całkiem nieźle:-D
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie?:Angielski znam na poziomie średnim.Potrafie się porozumieć płynnie czytam i szybko radze sobie z zadaniami.oczywiście cały czas się doksztaucam i nie pozostawiam słownika polsko-angielskiego w domu.
Czym zafascynował cię Harry Potter"?:jesli chodzi o Samego Harrego to swoją odwagą i tajemniczością,natomiast film i książka dostarczają wiele emocji i są niepowtarzalne.Podoba mi się także sposób wykonania fantastycznych Scen oraz sposób w jaki aktorzy dobrani są do swojej roli...Naprawde świetnie sobie radzą.
Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie?:Myślę,że odświeżyła bym trochę tę stronę...nadała bym jej bardziej magicznego wizerunku.Może jakieś konkursy??
 Rozweseliła bym także tę stronę Muzyką Z HP lub jakimiś animacjami.
Dała bym także przełączenie gdzie można by było rozmawiać o Harrym Potterze.
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?:Myślę,że to średnia technologia.osoby komentujące stawiają cokolwiek albo nawed nie czytają tylko po to aby zyskać większą ilość punktów i przenieść się na większy poziom...usuneła bym ten system.
|
|
|
10-28-2007, 18:36
|
|
|
Junior Member
|
Nick: Diagon Alley
Lokalizacja (czyli gdzie mieszkasz): Rzeszów
Data rejestracji: 28.10.1007
Wcześniej korzystałam z konta hermiona_17 (17.07.2007 - 28.10.2007) a jeszcze wcześniej z innego, którego nazwy nie pamiętam.
Czemu zmieniłam konto?
Bo nie chcę być setną "hermioną" na tej stronie.
Ojoj. Mnóstwo tego jest. Nie będę wypisywać wszystkiego, żeby nikt mi tu nie usnął przy czytaniu.
Najważniejsze to: literatura sensacyjna, historia II wojny światowej, taniec nowoczesny, zakon templariuszy, wszelakie horrory (strach się bać), pisanie książek (mój zapał nie gaśnie, mimo że żadnej jeszcze nie ukończyłam  ), redagowanie gazetki szkolnej oraz bycie główną dowodzącą redakcji szkolnego radia - czyli wymyślanie jak najzabawniejszych i jak najdłuższych szkolnych audycji (ahhhh, uwielbiam to).
Marzenia (ambicje):
Wysoka średnia na koniec roku, ukończenie jednej z moich książek i wysłanie jej na pewien od dawna upatrzony konkurs, ukończenie studiów na UJ.
Staram się często i obiecuję częściej. A tak poważnie, to jestem prawie codziennie i oczywiście na weekendach.
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? Ok. 2-3 godziny.
Doświadczenia związane z Internetem (chodzi o istnienie w sieci; zarządzanie stroną, blogiem, udzielanie na forach etc.):
Udzielam się na wielu forach, prowadzimy z koleżanką stronę klasową, kiedyś z małą pomocą kuzyna stworzyłam i prowadziłam stronę html. Miałam kilka blogów, obecnie prowadzę dwa.
angielski - bardzo zaawansowany (uczę się od 10 lat, + prywatne lekcje od 4 lat) - nie mam żadnego problemu z tłumaczeniem tekstów.
francuski - średnio zaawansowany
(niemiecki - podstawowy
włoski - podstawowy)
Niecodzienną fabułą, kreacją głównych bohaterów, wygraną dobra ze złem - a przede wszystkim - osobą głównego bohatera - jego historią i charakterem. Po prostu kocham te książki i naprawdę nie wiem czym tak mnie zafascynowały. Chyba gdzieś tam, wśród bohaterów, odnalazłam siebie.
1. Brak punktów za pisanie w SB. To tylko zachęta dla spamerów oraz dla maniaków punktowych dla których aktualną życiową ambicją jest mieć rangę MM, a choćby i przez spam. Ich życiowa dewiza: cel uświęca środki :/
2. Stworzenie jakiegoś kontaktu z adminami, innego niż PW. Czasami mnie krew zalewa, gdy widzę komentarze do jakiegoś np. artykułu a pod spodem 50 identycznych wypowiedzi jednej osoby. Może warto zrobić coś w stylu: "Zgłoś naruszenie regulaminu"? Wtedy zwykli userzy, którzy dbają o stronę będą mogli pomóc w "porządkach".
3. Trochę trudno napisać do kogoś PW kiedy trzeba go szukać (nie jest on line). Moim zdaniem powinna być lista 30-40 najaktywniejszych użytkowników. Niekoniecznie na głównej stronie. Wiem, że jest lista 10 najaktywniejszych userów ale ona powinna zostać przeniesiona na główną stronę.
4. Przywrócenie polskich znaków do SB. Bo naprawdę: kiedy zamiast 'kłóć' wychodzi ci kloc... naprawdę - ów 'kloc' nie ma zbyt pozytywnych skojarzeń.
5. Kary dla userów zaśmiecających wszelakie miejsca do wypowiadania się:
= jednolinijkowcami,
= samymi buźkami (co to za komentarz czy post: '  ' !?),
= postami zawierającymi więcej błędów ortograficznych niż przeciętny człowiek jest w stanie wymyślić,
= postami pisanymi pismem "wŁaŚn!e T@k!m" <-- tego naprawdę nie da się normalnie czytać.
6. Stworzenie nowych konkursów. Teraz kiedy będzie więcej rąk do pomocy (cóż za określenie) łatwiej będzie z organizacją.
7. Przy pisaniu postów w SB denerwuje mnie gdy ktoś celowo "rozciąga SB" a tym samym stronę ;/ Powinno być ograniczenie do 15 znaków/jedno słowo. Również przy komentarzach - wypowiedź powinna się składać z minimum 50 - 60 znaków, tj, średnio 8-9 słów. Wtedy userzy pisali by inteligentniejsze posty aniżeli "fajny art", "fajnie piszesz".
8. Surowe nagany dla reklamowania własnych stron! Wiele osób perfidnie wysyła linki na SB i na PW. I czują się bezkarni :/ I znowu przydałoby się coś w stylu: "Zgłoś naruszenie regulaminu".
9. Uwaga, to nie jest mój pomysł -> gdzieś przeczytałam, że powinno się wysyłać skrócony regulamin każdemu nowemu użytkownikowi. Nie pamiętam już kto wymyślił ten genialny pomysł, ale zdecydowanie się pod tym podpisuję. Krótko, zwięźle i na temat - tak, żeby nowemu userowi chciało się to przeczytać.
10. Zrobić coś z przekleństwami :/ To jest szczególnie uciążliwe, kiedy na SB ktoś zaczyna przeklinać i wyzywać innych. Proponuję ban na pisanie na SB przez godzinę. Może to będzie nauczką.
Ojoj. Ale się rozpisałam^^
Ale jeszcze mam kilka pomysłów.
Nie jest zły, ale ma kilka wad.
Jak już wspomniałam powyżej - naprawdę mnóstwo punktów zdobywa się za posty w SB. Użytkownik samym pisaniem w SB może zdobyć rangę Ministra Magii, podczas gdy inna osoba naprawdę udzielając się na stronie - pisząc artykuły, komentarze i nadsyłając newsy - nie zdobędzie takiej rangi tak szybko.
Poza tym, wydaje mi się, że za komentarze może się dostawać 2 pkt zamiast 3. Może to zniechęciło by spamerów?
Rangi są w porządku. Ale jakby tak dodać jedną więcej? Ci, którzy nie dbają o punkty (np. ja), by to olali, ale jest mnóstwo osób na stronie (zwłaszcza tych młodszych), którzy bardzo by tego chcieli. Więc niech im będzie. Nie myślmy tylko o sobie:P
Dzięki za uwagę,
Diagon Alley.
p/s: A teraz posłusznie kasuję podanie, które złożyłam z konta hermiona_17. Liczy się tylko to podanie powyżej^^.
|
|
|
10-28-2007, 19:41
|
|
|
Member
|
Nick:
Karciia
Lokalizacja (czyli gdzie mieszkasz):
Gdańsk
Data rejestracji:
8 Październik 2007 r.
Taniec , Gimnastyka oraz Muzyka
Marzenia (ambicje):
Spotkać się z Danielem Rupertem i Emmą ....
Staram się codziennie . Ale nie w weekendy , bo wyjeżdżam .
Około 2 godzin .
Doświadczenia związane z Internetem (chodzi o istnienie w sieci; zarządzanie stroną, blogiem.. udzialanie na forach etc.):
Moje doświadczenie nie są wielkie , ale umiem zakładać i prowadzić bloga .
Udzielam się jak mam czas .
Codziennie prócz weekendó .
Znam angielski oczywiście nie cały.
Oraz niemiecki .. tak samo jak z angielskim .. tzn .. troche lepiej .
Zafascynował .?!?!?! On jest świetny ,
nie którzy mówią , że jestem głupia , bo mam plakaty i ogólnie lubie Harry'ego .
Chciałabym , aby wszyscy więcej się udzielali na forum i zakłądalu swoje artykuły .
jest dobry chociaz gdy ma sie wyższe rangi to długo się czeka na kolejną ..
|
|
|
Zasady postowania
|