|
10-28-2007, 19:49
|
|
|
Junior Member
|
RE: Rekrutacja 2 - składania podań
No więc...
1.NIck-różnie było ale teraz to Mr spamer.[byłem też kiedyś DH,DH CDN,i wieloma inymi
2.13 lat
3.Okolice grudziądza.
4.Rejestracja-27.10.07 ale na to forum zaglądam od dawna...
5.Spamowanie,Spamowanie,gra travian,siatkówka,ewentualnie piłka nożna.
6. odwiedzam około 6 razy dziennie i staram się coraz częściej.W wekendy to nawet 12 godzin na dobe z przerwami.
7.Mój brat jest wspólzałożycielem forum kartelu na s2 w grze trawian
link:
http://www.kartel.webd.pl/konwerter.php
hasła nie moge nietety podać...
8.Język angielski w stopniu podstawowym.Chodze na kurs do Pro english. ich strona
http://www.pro-english.pl/szkola/?strona=linki_szkola
9.Tym czym wszystkich jegoi światem czaroidziejskimi grami, stworzeniemi,miotłami,możliwością spamowania na forum...i wiele wiele innych aha zapomniałem dodać że spamowanie...
10.Zmienił bym to system ostrzeżeń jeśli ktoś ma 1 ostzrzeżenie to po 7 dniech będzie miał ich 0[pod warunkim że nie dostanie nastęonego] jeśli 2 to po 3 tygodniach jeśli 3 to po 1 miesiącu jeśli 4 to po 6 tygodniach
11.Jest dobry z wyjątkiem punktów za artukóło bo powinno się ich dostawać więcej
  :|    B)B)B)B)B)  :@:rol::rol::uhoh::no::shy ::lol::rip::yes::smilewinkgrin::smilewinkgrin::smi lewinkgrin::smilewinkgrin::smilewinkgrin::sourgrap es:  :upset::sleep::smilewinkgrin:
|
|
|
10-28-2007, 20:05
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Do superekstrahiperadministratora!*
Nick: No trudno, niestety będę musiała ujawnić swój nick. Ubolewam nad tym, bo do tej pory go tak skrzętnie ukrywałam. Ale raz się żyje… Mój nick to… Zbyszko z Bogdańca
Wiek: Musze sobie przypomnieć datę i miejsce mych narodzin. To było pewnej zimowej nocy roku pańskiego 1378. Moja matka leżąc na sianie w wielkich męczarniach wydała na świat malutkie dziecię, które wabiło się Patrycja. Niestety po porodzie założono m opaskę uciskową na głowę, więc trochę mi na mózg padło. Ale nie przejmujcie się tym, biorę leki…
Data rejestracji: 34.13.1900 r.
Zainteresowania: Moim największym zainteresowaniem jest dojenie krów i kóz. Kiedyś zawijałam, jednak ten cham świstak był zięciem superhiperderekta, i mnie ze stanowiska wykurzył. Długo nie mogłam się po tym otrząsnąć, jednak po zażyciu polopiryny S poczułam się lepiej.
Marzenia: Wrócić do zawodu zawijacza, pomordować krzyżaków psubratów, zaprzyjaźnić się z Czesiem i Przeklinaniem i wygrać wybory na prezydenta w 2065 r.
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl?: Można powiedzieć, że prawie non stop. Jednak prawie robi wielką różnicę.
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem?: W przerwach między dojeniem.
Doświadczenia związane z Internetem: O, bardzo duże. Kiedyś uciekła mi szalona krowa i poszła do kafejki internetowej. Niby nic, ale tak się zasiedziała, że musieliśmy ją siła odciągać. I jeszcze trzeba płacić było. To ja na to do krowy, żeby sama zapłaciła. I od tego czasu kierownik kafejki dostaje codziennie litr mleka prosto od krowy.
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie?: Znam bardzo dobrze język krowi, angielski tak średnio, po mongolsku idzie się dogadać, no i podstawy polskiego.
Czym zafascynował cię Harry Potter"?: Tym, ze Dumbledore tez doił krowę. Skąd to wiem? Tajne informacje od Joaśki.
Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie?: Przede wszystkim więcej zdjęć krów. Skórka obowiązkowo łaciata. A zamiast buziek typu:  byłyby krowy.
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?: Przede wszystkim za każde 1000 pkt. powinna być przyznawana szklanka mleka. Za 3 szklanki mleka- krowa. Za trzy krowy- krowa z milki. Za 3 krowy z milki biała krowa, zaś za 3 białe krowy tytuł krowy roku.
A, i jeszcze jedno. Balcerowicz musi odejść!
PS. Mam nadzieję, ze wybierzecie mnie na posadę administratora, gdyż to właśnie ja jestem najfajniejsa, najiteligetsiejsza, najpżystojniejfsza, najsuprzejsza etc. etc. I uwaszam sze to ja spełniam frzystkie farónki. Tylko superadmin jest jeszcze fajniejszy (etc. etc.) ode mnie.**
(* i **-Widzicie, teraz jak się podlizałam to na pewno mnie przyjmie, hehe. Trzeba mieć spryt, a ja własnie go mam *złowieszczy śmiech*)
Głosujcie na Samodefensywę! (Bo tam są panowie w ładnych krawatach.)
Edit: Za namową Slayerki (niech żyje wiecznie) postanowiłam dodac jeszcze parę komplementów, tak żeby miec większe szanse.
Oda do Krico:
Krico, jesteś tak fajny, jak dojenie krów o zmroku.
Krico, ty jesteś piątą pora roku!
Och, my Krico, you are my number one!
Tak dzielny, jak na koniu ułan!
Mój superhiperadministratorze,
Z Toba moge jeździć nawet na traktorze!
Ty jestes szefem mocherowych beretów
Wzorem do naśladowania dla innych facetów.
Ty jestes prawie jak Mleko,
Albo nie, nie prawie.
Napewno...
EDIT2: Och, zapomniałam o najważniejszym:
POZDRAWIAM I PROSZĘ O NIEUCZCIWY WYBÓR KANDYDATÓW NA ADMINISTRATORÓW, GDYŻ TO WŁAŚNIE JA I GLUTEK POWINNIŚMY ZAWŁADNĄĆ TĄ STRONĄ, OT CO!
EDIT3: Pragnę jeszcze dodać, że ja i glutosław (wpis poniżej) kandydujemy z ramienia parti PSMJ.
|
|
10-28-2007, 20:43
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Nick: Lestrange
Data rejestracji: 04/09/2007
Zainteresowania: Bicie, kopanię, gryzienie, drapanie, zabijanie, poniżanie, szydzenie, torturowanie, wymawianie słów "Avada Kedavra" co najmniej 50 razy dziennie, bezgraniczne służenie Voldziowi itp itd. A tak poza tym to lubię czytać, uprawiać sporty, kłócić się z mamą i te inne sprawy. A teraz przejdźmy do tego co UWIELBIAM [: Czyli tak: wkurzać przyjaciół (no nie, ginny_weasley12?) i mojego kota, ale staram się być jak najbardziej miła, co czasem przekracza moje możliwości... Nie mam zbyt wielu zainteresowań, chyba najbardziej lubię... No i nie oszukujmy się, najbardziej lubię i najlepiej idzie mi pisanie. Uwielbiam też zajmować się grafiką. Jeśli mam jakąś możliwość to lubię fotografować i rysować. Jeśli miałabym wybrać jedno zainteresowanie to wybrałabym pracę na komputerze. Komputer to moje życie, bez niego nie radziłabym sobie w niczym, to on zrobił ze mnie tą osobę, którą jestem teraz (trochę dramatyczne, nie?). Wbrew pozorom ja lubię wiele rzeczy. Kolejnym z moich ulubionych zajęć jest kolekcjonowanie różnych śmieci jakimi są np. perfumy, błyszczyki, plakaty, smycze, albumy na zdjęcia itp. Gdybym miała dodać coś jeszcze, to chyba napisałabym, że lubię robić zakupy, ale to chyba zajęcie, które lubi większość dziewczyn (większość bo wiem, że nie wszystkie). Mogłabym w tej kwestii rozpisać się na całą długość strony, ale to i tak za bardzo nie będzie wzięte pod uwagę, więc się wyhamuję ;-) Gdybym miała możliwość pracy w redakcji, to chciałabym robić to, co umiem najlepiej, czyli pisać, zajmować się galerią i/lub ankietami. Wydaje mi się, że nadaje się do tej roboty, bo lubię mieć jakieś zajęcie, w którym mogę komuś w czymś pomóc. Kolejnym powodem, dla którego mogłabym zostać adminem jest to, że mam dużo pomysłów, które mogą się przydać w rozwoju strony. Napisałam już praktycznie wszystko, ale wydaje mi się, że nie napisałam o sportach, a moje ulubione to: piłka nożna, siatkówka, koszykówka, piłka ręczna, pływanie i biegi na 60 m. :] Dodałabym jeszcze kilka rzeczy, ale wtedy mój post byłby strasznie długi (jakby już nie był) tak więc może kiedy indziej ^^
//Przepraszam za przesadne powtarzanie słowa "lubię" (: //
Marzenia: Moje marzenie jest proste, niech userzy nie spamują ;] Joke oczywiście, ale to by się przydało... W tym punkcie również chciałabym się rozpisać, ale niestety nie mam zbyt dużo marzeń. Wolę raczej żyć chwilą, bez zbędnego planowania i bujania w obłokach, ale to nie znaczy, że nie jestem ambitna. Są dwa powody, dla których nie mam marzeń. Po pierwsze mam 12 lat i jeszcze nie zakładam sobie, że np pójdę na studia prawnicze itd. Drugim powodem jest to, że wszystkie moje marzenia jak na razie się spełniły. Z drugiej strony bardzo chciałabym zostać adminką, a to w końcu jakieś marzenie, jak powiedział pewien anonim ^^ A co do mojej ambitności, to może choć w tej kwestii się wypowiem. Uwielbiam podejmować ryzyko, lubię wyzwania i nigdy nie schodzę z raz obranej ścieżki (zła na przykład). W szkole jestem dobrą uczennicą tylko dla tego, że jestem ambitna. Kiedy mam cel, do którego mogę dążyć nic mnie nie powstrzyma, chociaż czasem decyzje nie zależą ode mnie, na przykład teraz. Znoszę porażki, chociaż przychodzi mi to dosyć ciężko, z resztą jak każdemu człowiekowi, ale właśnie to jest moim marzeniem, aby nigdy się nie poddać.Może to i głupie, ale sie naoglądałam za dużo filmów fantasty ^^ W sumie to bardziej cel niż marzenie, ale jak już wcześniej napisałam, aż tak bardzo nie interesuje się przyszłością. Lubie sytuację, gdy wiem, że mogę się komuś na coś przydać =] Jednak wczoraj w nocy przyszło mi do głowy jedno marzenie. Chciałabym być pisarką, pisać i być jak Rowling. Rozwijam się już w tym kierunku tak bardzo, jak mogę. Chodzę na kółko literackie, pisze opowiadania i wiersze na konkursy, próbuje nawet napisać książkę. Kumple mówią, że jestem za bardzo odpowiedzialna, że powinnam przestać bawić się w takie durnoty i dała se na luz, ale ja tak nie umiem i przez to niektórzy zaczynają mnie szanować, a inni nie... Ale to głupio wyszło ^^ Dobra, zamykając temat marzeń dodam jeszcze, że na tym stanowisku będę starała się wywiązywać z moich obowiązków, nawet kiedy będzie mi trudno :] Gdyby tak zebrać wszystkie moje myśli powstałby pamiętnik. Nie ważne czy długi, ale jednak, opisujący wydarzenia, które są częścią mnie. Lecz czy to wszystko wyjaśni, co się w naszym krótkim życiu stało?? Odpowiedź znajdziemy sami w sobie, jeśli tylko chcemy. Warto wierzyć w swoje ambicje, choć czasem jest trudno. Jeżeli myślicie, że pisanie tego, co teraz pisze jest łatwe to jesteście w błędzie. Tak naprawdę jest trudno pisać o czymś, o czym nie wiemy, ale niektóre wydarzenia warto zapamiętać w tym naszym małym pamiętniku. Zawsze jest coś, co chcemy zapamiętać np: nasze urodziny, pierwsze marzenie. I zawsze powinniśmy walczyć o swoje, bo jak się poddamy to nic nam nie wyjdzie. Każdy marzy, kim zostanie w przyszłości "Może prawnikiem", "Może nauczycielem", ale to jest bez znaczenia, jeśli sobie sami nie zaufamy, a warto jest sobie ufać chociażby, dlatego, że dążymy do swoich celów i marzeń, co jest nam w życiu naprawdę potrzebne Nie wiem jak myślą inni ludzie ale mam nadzieję, że mają poglądy na świat z lepszej perspektywy tak jak ja.
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? : Z matmy nie jestem orłem, więc nie obliczę wam tego co do minuty, ale mam kupę wolnego czasu, który często właśnie TU pożytkuję ;] Tak jak większość, siedzę na stronce kiedy jestem na kompie, czyli jakieś 6 godzin dziennie (: Ale to jeszcze zależy od dnia... W weekend mogę siedzieć dłużej niż 6, a w tygodniu krócej, ale 6 to taka średnia ;] Przyzwoita średnia ;] Przynajmniej tak myślę ;P U mnie jest sytuacja podobna jak u Slay, zawsze gdy robię coś na komputerze stronka jest cały czas włączona, a ja patrzę czy przypadkiem dzieję się na niej coś ciekawego. I oto jedyny punkt w którym nie mam jak się rozpisać <płacze>
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem?: Uuuu... Mase czasu xP Jakieś 6-7 godzin dziennie... Robię coś na nim zawszę jak się nudzę, czyli na serio, ZAWSZĘ (: Ale to jest tak jak z pobytem na stronce, raz krócej, raz dłużej, ale może nie będzie tak źle... Mój czas na komputerze jest rozłożony według pewnych celów, a mianowicie jak mam co robić, to siedzę dłużej, a jak nie, to krótko ^^ Jednak kolejnym plusem jest to, iż aktualnie jestem jakby jedynaczką, bo rodzeństwo jest w Ameryce i dla komputera mogę poświęcać dużo więcej czasu (: Jako że jestem dopiero w 6 klasie (pech czy szczęście??) nie mam zbyt dużo zajęć i mogę się poświęcić moim ulubionym zajęciom... Eee na komputerze ^^
Doświadczenia związane z Internetem: Bardzo duże. Byłam adminką na wielu stronach i forach, pisałam opowiadania, wynajdywałam obrazki do galerii i nawet założyłam sobie bloga, który jest... Popularny ;] Pracowałam również z różnymi ludźmi (co nie zawsze było łatwe) no i świetnie sobie radze z komputerem. Umiem tworzyć grafikę (no może nie za dobrze, ale to jednak coś), mam dużo pomysłów które wykorzystuje na różne sposoby, na komputerze umiem zrobić praktycznie wszystko, a nauczyłam się tego ponieważ mam masę wolnego czasu ^^ Z informatyki mam najlepsze oceny w całej szkole. Uwielbiam pracę na komputerze no i gdybym nie umiała operować internetem to raczej nie znalazłabym tej stronki, bo takich stron jak ta w internecie jest mało. Sprowadza to do dedukcji, iż strona ta jest niepowtarzalna i jedyna w swoim rodzaju =]
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie? : Angielski? No tak... Jak to ująć... Jak dobrze mogę go znać mając 12 lat?? No ale podstawy umiem na pewno. Chodzę na dodatkowe zajęcia no i trochę sie łapie... (Hahaha trzy lata z rzędu miałam 6) Gdybym miała jakieś konkretne zadanie, to bym sobie poradziła, bo w domu nie jestem sama, mam mamę, koleżanki i słownik, więc nie ma potrzeby do paniki ;] A poza tym wydaje mi się, że na tym polu nie muszę być najlepsza, bo i tak na tym polu Isabella i Limonka w zupełności wystarczą. Uważam, że w tym punkcie nie będę pisała nic więcej, bo za bardzo nie mam się czym pochwalić ;/
Czym zafascynował cię Harry Potter?: Potter?? W sumie to sama nie wiem, poszłam do wypożyczalni a tam był taki wielgachny plakat o tym gościu więc obejrzałam se film, który bardzo mi się spodobał. Gdy przeczytałam pierwszy tom, wiedziałam, że to właśnie ta książka będzie prowadziła mnie przez całe dzieciństwo, lub dłużej. Byłam książką bardzo zafascynowana, zaczęłam czytać II tom, później III i tak dalej. Nawet teraz z niecierpliwością czekam na 7 część tej super-sagi ;] A jeśli mam być dokładniejsza to spodobała mi się tocząca się akcja. Zawsze znalazł się moment pełen dreszczyku i różnych emocji, dobrze dobrano aktorów, podobała mi się charakteryzacja i to zachęciło mnie to śledzenia dalszych przygód tego chłopaka. Towarzyszył mi on przez większą część mojego dzieciństwa, ale teraz próbuje się leczyć z tej chorej obsesji, w którą wciągnęłam całe moje otoczenie, wliczając również przyjaciół (possdro dla padmy patil ;*). A jednak cały czas trudno mi jest powiedzieć "Potter jak Potter, bohater jak każdy inny", bo na prawdę ciężko jest się od czegoś odzwyczaić tak w jednej chwili. No niestety moi przyjaciele musieli się do tego przyzwyczaić, i może właśnie z tego względu wzięło się to, że znienawidziłam się z zmieniać, bo jestem jaka jestem, ani idealna, ani niewykończona. Nie wiem po co ja aż tak się wysilam i piszę aż tyle, skoro wiem, że tutaj ilość się nie liczy ^^ Ehh no cóż być pisarzem, lać wodę, pisać coś o niczym xD
Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie?: Wydaje mi się, że zmiany są tu potrzebne, może nie za duże, ale jednak. Zaczęły się schody, ciężko jest napisać wszystko co się chce, bo będzie tego bardzo dużo, postaram się więc streścić ^^
- Na początku zajęła bym się spamerami, bo to jest aktualnie największym problemem, a ja od dawna pomagałam w tej sprawie adminom. Chciałaby, aby kary w zakresie spamu częściej obejmowały pisanie caps lockiem. Widać, że szczególnie z tej zasady userzy sobie nic nie robią...
- Dobrze, teraz PW. Co do PW, to powinno się poszerzyć ilość przyjmowanych wiadomości, no i można by było wprowadzić jakiś przepis, aby do userów nie pisać głupot, co się tyczy też adminów. Mnie na przykład wkurza, gdy jakiś nowy użytkownik wysyła mi 10 PW, bo chce mnie poznać, bo chce poklikać lub pyta się o stronę. Nie każdy lubi gadać z jakimś gościem, którego sie nie zna i który od razu robi o tobie ankietę "Ile masz lat?", "Gdzie mieszkasz?", "Masz rodzeństwo?" itp. To naprawdę denerwujące, więc powinna być gdzieś zapisana jakaś zasada o wysyłaniu PW do użytkowników...
- Uważam, że przydałaby się większa selekcja przyjmowanych artykułów, bo widziałam już przypadki, że na jeden temat było piętnaście artów i przy każdym nowym o tej samej tematyce były komentarze typu: "Nie mam zamiaru po raz kolejny czytać o tym i tym..." albo "Jak nie możesz znaleźć sobie innego tematu to lepiej w ogóle artów nie pisz...". Widziałam również że ludzie piszą po 10 część ff, tylko po to żeby mieć z tego punkty.
- Można by było jeszcze trochę uzupełnić galerię, bo dziwnie to wygląda gdy w jednym folderze jest dwieście zdjęć, a w drugim pięć czy siedem. Ze zdjęciami również staram się pomóc jak mogę, bo w internecie jest ich na prawdę dużo, jeśli się umie szukać.
- Kolejną rzeczą, którą można by było zmienić jest logo. Uważam, że przydało by się coś większego, ale to już niekoniecznie.
- A to może i nie jest istotna zmiana, lub czy to w ogóle zmiana, ale mam pomysł na zrobienie nowego, forumowego konkursu. Uważam, że dla strony przydałaby się jakaś akcja, a wiem, że wiele osób chciało by takiej rozrywki, dzięki czemu ściągną na portal większą uwagę.
- Skoro doszłam do tematu forum, to spam dotarł również tu. Przydały by się za to ostrzejsze kary. Forum to nie SB, nie powinno się tu pisać coś typu "Siemanko, co robicie" i dać dwadzieścia emotikonek. Post powinien być nieco dłuższy, moim zdaniem.
- Na stronie głównej powinien znajdować się link do FAQ, aby każdy nowy użytkownik znał zasady, bo mnie osobiście irytuje, gdy ktoś nowy napisze "Co tu się robi?" lub "Kiedy będę miała inną rangę?". Ludzie, FAQ nie gryzie ^^ Zwykle później występują skargi i płacz, bo user dostać warna, ponieważ np. nie wiedział że nie można pisać caps lockiem, lub nie wiedział, że komentarz "Spoooko art" to spam... Baa, on nie wiedział CO TO spam xD
- Tak, pozostało mi dodać jeszcze coś do tematów na forum, ale z trochę innej beczki. Nie wiem czemu, ale po "czyszczeniu" forum, po którym wszystkie zbędne tematy zostały usunięte, tematy te zaczęły się pojawiać właśnie teraz i to na dodatek te same ;/ Nie ukrywam, że niektóre z tych tematów mi się kiedyś podobały, ale uważam, iż zakładanie ich po raz kolejny jest błędem, skoro i tak zostaną usunięte... To jest tylko dodawanie zbędnej pracy ludziom, którzy tej pracy mają za dużo (dla mało kumatych, ci ludzie to admini). I gdy tak ogląda się te tematy, wydaje się jakby zostały założone niektórym na złość ;/ To trochę perfidne... Wiem, że to może się wydaje nie na temat, ale przydałaby się tu istotna zmiana, aby userzy zaczęli szanować czyjś wysiłek, bo kasowanie w kółko tych śmieci naprawdę nie jest łatwe ;/ Powinno się o tym zapisać w jakimś regulaminie czy newsie, aby ludzie zaczęli zauważać, że te tematy są głupie i zbędne ^^
- I ostatnia rzecz, która moim zdaniem jest ważna to reklamowanie innych stron. Większość osób robi to przez PW, ale zdarzają się przypadki o wielkim tupecie, które robią to w shoutboxie. Powinny być za to ostrzejsze kary, a userzy powinni zgłaszać takie sprawy adminom.
A tak poza tym to strona bije na głowę wszystkie inne o tej tematyce, przynajmniej te które znam, i to dzięki temu, że redakcja dobrze tę stronę prowadzi (lizus ze mnie, nie? <lol> ). Chciałabym jeszcze tylko dodać [bo zawsze muszę mieć ostatnie słowo^^], że portalowi potrzeba tylko drobnych zmian, i nawet jeśli nie zostanę adminem, to mam nadzieję że któryś z moich konkurentów weźmie pod uwagę to co napisałam.
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?: Sam system jest w porządku, chociaż można by było go trochę zmienić. Na przykład wiele osób czerpie korzyści tylko z tego, że mogą pisać na SB. Wydaje mi się, że za to iż ktoś napisze "Elo" nie powinno się dostawać punktów. Myślę, że to bez sensu i złość mi serce ściska, jak widzę osobę posiadającą rangę "Minister Magii" z samego pisania w SB... Za to nie powinno być punktów! To się w sumie liczy jako spam, bo można mieć za to warna, ale punkty i tak zostają. To powinno się zmienić. Ale zamknijmy już ten temat. Co do reszty systemu to wydaje się być w porządku. Jednak wielu userów narzeka, że jest za mało rang. Mi tam sie rangi podobają, ale jednak mogło by być ich więcej. Mam już nawet kilka pomysłów, które można by wykorzystać. Problemem są jeszcze komentarze. Jak napisało już kilka osób, niektórzy piszą tylko "Faajne" i wstawiają dziesięć buziek. To jest irytujące, jak ktoś to widzi to on razu go to denerwuje. Chociaż są ludzie, którzy zamiast opieprzyć tego gościa (sorry za wyrażenie^^) to idą w jego ślady... To na prawdę przykre, jak niektórym zależy na punktach ^^ Chyba trochę odbiegam od tematu, bo sie rozpisałam głównie o samym problemie spamu, ale to wszystko z punktami się łączy, bo za taki właśnie komentarz są aż 3 punkty! Może wydaje się wam, że 3 punkty to mało, ale jak by tak każdy spamował, to po jakimś czasie 100 punktów się nazbiera, a potem tysiąc... Uważam jeszcze, że za newsa powinno być więcej punktów, bo ciężko jest znaleźć coś, o czym Lime i Isabella jeszcze nie napisały ^^ Naprawdę, wyszukanie porządnego newsa jest nawet trudniejsze od napisania artykułu :] To kolejny punkt z mojej listy, który jest łatwy do zrealizowania ^^ Dobra podsumowanie, wydaje mi się, że oprócz Shoutboxa i komentarzy system nie sprawia wielkich problemów i ja osobiście gdybym tu pracowała to na tym bym się skupiła... No i na nowych rangach ^^ W innych przypadkach nie ma tu się do czego przyczepić. Biorąc pod uwagę CAŁY system, to jest dobry, może nie rewelacyjny, ale działa sprawnie i to się liczy.
Pozdrawiam, Lestrange (:
I podziękowania dla dwóch osób:
- Kirco, bo ma cierpliwość żeby to czytać
- Limonka, dzięki której bym nie mogła się zgłosić, bo w ostatniej chwili zdjęła mi ostrzeżenie ;]
|
|
|
10-29-2007, 19:49
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Z racji, że szczur mój i Jadka (a własciwie jej, a ja sprawuje nad nim opiekę) mnie zaszantazował, że jesli nie zgłosze jego kandydatury ucieknie z odsysarki więc:
Nick: Glutosław Jadkowski
Data rejestracji: w ogóle się nie zarejestrował, będzie kożystał z mego konta
Zainteresowania: chodzenie po kanałach, uciekanie mi i Olisławie, atkowanie administratorów, sztuki walki, literatura, filozofia, fizolofia
Marzenia: chciałby zostać psycholoszką
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? nie wiem, on nie mówi mi o takich sprawach, a ja mam do niego zaufanie
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? ok 67 godz, czasami trochę więcej
Doświadczenia związane z Internetem: przegryzł kabel od neostrady
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie? napewno zna szczurzy, oprócz tego Jadkowski i Slayerkowski, ale również Muńkowski, Sherry'owski i wiele innych.
Czym zafascynował cię Harry Potter"? Parszywkiem
Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie? wiecej szczurów, a kto by szczurów nie lubiał, to po twarzy siekierka
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie? nie, bo nie on to wymyslił
Mam nadzieję, ze wynirzecie właśnie jego, bo zaraz po spamerze i po mnie ma największe szanse. Chociaż w grę wchodzi jeszcze Anika... Miłego dnia, i jeszcze lepszej nocy.
Edit: Tak jak wspomniałam wcześniej:
POZDRAWIAM I PROSZĘ O NIEUCZCIWY WYBÓR KANDYDATÓW NA ADMINISTRATORÓW, GDYŻ TO WŁAŚNIE JA I GLUTEK POWINNIŚMY ZAWŁADNĄĆ TĄ STRONĄ, OT CO!
EDIT2: A tak poza tym zupełnie powaznie, to miłoby było, gdyby nie dawano punktów za wypowiedzi w sb. Wiem, że taki pomysł już zaistniał, dlatego podpisuje sie pod nim rekiami i nogami.
|
|
10-29-2007, 20:35
|
|
|
Member
|
Nick: dominika108
Lokalizacja: Ostrów Mazowiecka (dla tych którzy nie wiedzą to 100 km od Warszawy)
Data rejestracji: 06/06/07 21:34
Zainteresowania: Dobrze więc trzeba wymienić heh.. W wolnych chwilach najbardziej lubię projektować (lub jak kto woli dekorować) pomieszczenia itp Czytać, ale w różnych językach np. angielski, rosyjski, niemiecki, czasem po polsku xD Oglądać filmy, obrabiać zdjęcia na kompie, czasem coś napisać (przy odrobinie wenu). Sportów jako takich wyczynowo nie trenuję, ale chętnie grywam w unihokeja i w ręczną. Uwielbiam także hodować rybki (akwarystyka), jednak na razie nie posiadam takiego zbiornika jaki pragnę mieć więc ograniczyłam sie do 15 stworzonek xD
Marzenia: Marzenia...wiele:) w przyszłości chciałabym studiować w Stanach jakiś przyzwoity kierunek np architekturę, stosunki międzynarodowe... Oczywiście, wiąże to się z chęcią pojechania tam. Aczkolwiek bardzo chciałabym również zwiedzać inne ciekawe państwa (np.Anglia). Od wielu lat pragnę również wstąpić do drużyny siatkarskiej, ale wrodzona intuicja mówi mi, że raczej nie mam szans, niestety... Nie chcę zbyt daleko wybiegać w przyszłość, ale kiedy zakończy się moja edukacja, fajnie by było mieć jakiś interesujący zawód, dom, rodzinkę ogród itp Do moich największych marzeń zaliczyłabym również napisanie jakiejś ciekawej powieści i to niekoniecznie fantasy tylko jakiś obyczaj lub coś w tym stylu.
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? : Praktycznie codzienie, chciaż czasami się nie loguję. Jednak tak naprawdę loguję się co 2 dni.
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem?: Tak ok 2 godzin, jednakże w wolniejszych chwilach potrafię przesiedzieć znacznie dłużej (szczególnie w weekendy :))
Doświadczenia związane z Internetem: Na razie jestem adminem szkolnej stronki i póki co nie było większych donosów na mnie xD Prowadzę bloga, udzielam się na forach, stronkach itp Nie mam problemu z wyszukiwaniem plików, informacji, pobieraniem itd
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Znam angielski na dośc wysokim poziomie niemiecki na średnio zaawansowanym, a także rosyjski w stopniu średnio zaawansowanym.
Czym zafascynował cię Harry Potter?: Potter?? Kiedy przeczytałam po raz pierwszy książkę z tej serii, to poczułam, że jest on poniekąd podobny do mnie. W pewnych momentach ma grupę kolegów, a w innych zostaje tylko grono najbliższych przyjaciół. Rowling udało sie stworzyć historię osoby podobnej do każdego z nas, tyle, że osadzoną na bazie fantasy. W pewnych momentach mogę się pośmiać, a w niektórych popłakać. Na taką książkę długo czekałam i dlatego wywarła na mnie tak duże wrażenie.
Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie?: Napewno dodawnae arty powinny być wnikliwiej sprawdzane. Niektóre z nich są tak krótkie, że poprostu, aż rozpacz człowieka bierze=/ Druga rzecz to mianowicie logo, które pochodzi z "Czary Ognia" a tu trzebaby było coś zaktualizować. Również linki powinny być troszkę badzdiej punktownae ( nie mam tu na myśli dużych zmian). No i czywiście ostrzejsze kary za spam itp czasem to naprawdę są tacy, że nic do nich nie dociera, a wypadało porządnie nimi potrząsnąć ( w przenośni)
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?: Według mnie przydałoby sie tu troszkę zmian. Przede wszystkim nie wiem po co przyznawane są pt za pisanie na SB. Dawanie pt za "hejka!" to po prostu nieopłacalne.Większość zalicza sie głownie do spamu=/ Oraz powinno być przyznawane wiecej pt za linki (pisałam o tym powyżej). Ogólnie system jest jednak w miarę spoko.
dominika108
|
|
|
10-29-2007, 22:20
|
|
|
Super Moderator
|
Nick: Śmierciojadek
Data rejestracji: 22 kwietnia tego roku
Zainteresowania: Ogólnie jestem dość roztrzepana i nie poświęcam się jakiemuś jednemu zainteresowaniu tak doszczętnie. Na pierwszym miejscu u mnie zawsze będzie sport. Nie mogłabym bez niego żyć. Chodzę na treningi lekkoatletyki oraz piłki nożnej dla dziewczyn ;] W tamtym roku uczęszczałam również na zajęcia z koszykówki, ale teraz, z powodu większej ilości nauki nie mam na to czasu. Już po przeczytaniu, iż trenuję piłkę nożną, można się domyśleć, że typową, grzeczną dziewczynką nie jestem. Bardzo lubię parkour, w tym samym stopniu oglądać, jak i wykonywać. Choć z tym drugim jest już gorzej, bo predyspozycji do tego raczej nie mam. Ale lubię to robić i zaprzestać jak na razie nie zamierzam. Moją pasją jest harcerstwo. Kto i co sobie o tym pomyśli nie wiem, i mnie to mało obchodzi. Uważam, że jest to dobry sposób na spędzenie wolnego czasu, poznanie nowych ludzi, nauczenia się czegoś pożytecznego. Wiem, że dużo ludzi śmieje się z harcerzy, ale ja się tego nie wstydzę, lecz jestem z siebie dumna.
Może najlepsza w pisaniu wypracowań nie jestem, ale mam wrażenie, iż ortografia jest moją dobrą stroną. Staram się wszystko pisać poprawnie oraz gramatycznie, w razie jakichkolwiek problemów zastępuję dany wyraz innym lub w ogóle go nie piszę. Wiadomo, każdy popełnia błędy, ale czasem na niektóre wypowiedzi patrzeć się nie da... Pełno błędów, brak przecinków i innych znaków interpunkcyjnych, jednym słowem - koszmar.
Marzenia (ambicje):
Uważam, że ja aż tak ambitnym człowiekiem nie jestem. Jak na razie większych planów na przyszłość nie mam. Już teraz, ponad dwa lata przed zdarzeniem, staram się przygotowywać do testu po gimnazjum. Próbuję rozwiązywać testy, a następnie sprawdzać odpowiedzi. Cel jest prosty - dobrze wypaść na sprawdzianie i mieć powyżej tych 75 %. Za rok, może dwa lub jeszcze później... chciałabym przystąpić do egzaminu First Certificate English i oczywiście zdać ;] Nie dąże do bycia sławną osobą, nie chcę żyć w świetle reflektorów, chcę mieć tylko szczęśliwe życie, ale... No i tutaj jest pewne ale. Swoje dalsze losy wiąże ze sportem. A dokładniej z lekkoatletyką, a wiadomo, sport = sława. Więc nad tym musiałabym się głębiej zastanowić.
I tutaj będę oryginalna, ponieważ aż tak duzo marzeń nie mam.(Chyba ;p) Odkąd pamiętam, zawsze chciałam mieć młodszego, rodzonego brata. Móc patrzeć na te małe rączki, pierwsze kroki, jak dla mnie - cudownie. Ale niestety los chciał inaczej, jestem osobą posiadającą siostrę, jeżeli w ogóle można tak powiedzieć... Bo nie rodzoną.
Może jestem już na to za stara, ale chciałabym pojechać do Paryża, do Disneylandu. Spotkać się z wielką Myszką Miki i na chwilę zatrzymać ten czas dorastania.
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl?
Na stronie jestem dość często, i tutaj nikt zaprzeczyć nie może. Obojętnie co robię, portal jest zawsze otwarty. Nieważne czy akurat gram, rozmawiam przez telefon, robię lekcje. Może to dziwnie brzmi, ale zastrzegam - uzależniona nie jestem ;] W każdym bądź razie, nie spotkać mnie to wielka sztuka.
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem?
Na to pytanie precyzyjnie odpowiedzieć nie mogę. Wszystko zależy od tego, ile nam zadadzą, czy akurat będzie temat dla mnie niezrozumiały. Ale nigdy nie zdarzyło mi się, abym przed komputer nie zasiadła. Zazwyczaj, zawsze jestem minimum cztery godziny. Co do weekendów - jest różnie. Czasem mogę szperać w Internecie cały dzień, innym razem w ogóle, bo rodzice zaplanowali wyjazd do babci na wieś.
Doświadczenia związane z Internetem: No i tutaj za wiele napisać nie mogę. Niczym pochwalić, niczego zaprezentować. Niestety. Prowadziłam kilka blogów (jeden był nawet dość popularny), ale to chyba jak większość zgromadzonych na tej stronie. Język HTML, nie jest mi zupełnie obcy, lecz znam tylko kilka podstaw. Upatrzyłam sobie to forum i raczej na innych regularnie się nie udzielam. Jeżeli już tak, to sporadycznie.
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie?
Owszem, znam angielski. Jestem w trzeciej (a zarazem najlepszej) grupie u nas w szkole. Ale wiadomo jaki poziom nauczania jest w polskich szkołach. Więc tutaj niczym pochwalić się nie mogę. Uczęszczam również na zajęcia dodatkowe, na których można się czegoś nauczyć. Z tłumaczeniem z angielskiego na polski raczej nie mam problemów, w drugą stronę już gorzej, ale nie jest aż tak tragicznie. Poziomu określić nie potrafię, ale uważam, że najgorsza nie jestem i raczej ten język nie sprawia mi większych trudności.
Czym zafascynował cię ''Harry Potter''?
Uważam, że to pytanie jest naprawdę ambitne i (przynajmniej z mojej strony) wymaga chwili zastanowienia i poświęcania mu ciut więcej niż dwie linijki.
Tak naprawdę książki o Harrym Potterze nie zachwyciły mnie od samego początku. Czytając pierwszy tom, miałam wrażenie, że w mojej książce brakuje stron lub że część historii mi umknęła. Można powiedzieć, że niewiele zrozumiałam. Myślę, że przywiązujemy się łatwo do Harry'ego Pottera, bo w pierwszych rozdziałach powieści wzbudza w nas litość. Później poznajemy go bliżej i zdajemy sobie sprawę, że jest sprytny, zabawny i niech będzie... inteligentny. Od pierwszych sekund lektury urzekła mnie narracja, postacie. Zwłaszcza spodobał mi się niezwyczajny sposób podejścia do magii: bardzo realistyczny, z tradycyjnymi atrybutami, jak kapa czarodzieja czy latające miotły, które wydawały się jednak prawdopodobne i świetnie pasowały do historii. To fascynujące 'widzieć', jak adepci sztuki czarodziejskiej zdobywają doświadczenie w świecie magii. Lubię tę powieść, bo jest wciągająca, mimo że opisuje sceny z codziennego życia bohatera. Harry nie jest istotą wyjątkową - przynajmniej w naszych oczach - ale dla czarodziejów jest prawdziwą gwiazdą. J.K Rowling ukazując nam codzienne życie Harry'ego, wykazuje, że nasze gwiazdy są, koniec końców, zwykłymi ludźmi.
Bohaterowie są ujmujący, przygody dobrze się czyta. Postacie przyjaciół Harry'ego Pottera mają również swój czar. Kiedy czyta się te książki, jest się jak w kinie, bez problemu wkraczamy w świat stworzony przez autorkę. Harry Potter jest światem podobym do naszego i jednocześnie różnym od niego: obdarzony bujniejszą wyobraźnią i dużo bardziej magiczny. Można identyfikować się z jednym z bohaterów i znaleźć w innych postaciach, mniej lub bardziej sympatycznych, podobieństwa ze swoimi własnymi znajomymi, a także z nami samymi. Cenię humor, napięcie i intrygę, przygodę, baśniowość, świat magiczny, czary i czarodziejów, ogromne potwory... To koktajl wszystkich gatunków literackich, bo każdy znajduje w nim przynajmniej jeden styl, który mu odpowiada.
Będą administratorem, co byś zmieniła na stronie?
Strona sama w sobie jest naprawdę dobra, ale kilka poprawek nikomu by nie zaszkodziło.
Od jakiegoś czasu niestety nic się tutaj nie dzieje. Wiadomo, premiera piątej części filmu i Deathly Hallows zrobiła swoje. Było gorąco i nigdy nie brakowało tematów, a teraz, gdy już wszystko minęło, na stronie zrobiło się pusto. Ale gorączka powróci na pewno w styczniu ; ).
Z powodu ogólnej nudy panującej na stronie można by zrobić coś w podobie forumowego konkursu lub tak jak to kiedyś było - walki na czacie. One były bardzo pomysłowe, a teraz dla zwyciezcy mogłaby być ranga specjalna. To na pewno zwróciło by uwagę użytkowników. Tak sobie myślałam, aby zrobić jakiś konkurs na najładniejszy rysunek przedstawiającego bohatera z serii o Harry'm Potterze. Hehe, banalny pomysł ^^ Sama nie wiem, ale na pewno jakieś działania podjąć trzeba ; ).
Dużo razy odbywały się dyskusje na temat szaty graficznej naszej strony. Nie jest ona zła, lecz moim zdaniem zbyt ponura. Wszystko jest granatowe, czarne lub białe. Przydałyby się jakieś jaśniejsze i żywsze kolory. Do nagłówka nic nie mam, jest w sam raz, nie za mały, nie za duży.
Moim zdaniem powinno się zwiększyć pojemność skrzynki odbiorczej. Dwadzieścia to stanowczo za mało, czasem trzeba kilka razy dziennie usuwać przychodzące wiadomości. Mogło by być co najmniej 35.
Wiele osób ma teraz w swoich podpisach do jakiego domu zostali przydzieleni, ale na Hogsmeade. Czemu mielibyśmy być gorsi? Równie dobrze coś w podobie może powstać na naszym portalu. Zapewniam, że wzięcie by było ;D. Na stronce jest wielu młodych grafików komputerowych, a więc może stworzyliby oni usebary reklamujące naszą stronę. Wiadomo, można ja zamieścić w podpisie i jest szansa, że ktoś z zupełnie innego forum do nas zawita. Również mogłoby powstać coś w podobie przydzielania do domów. Na przykład przy rejestracji byłby test wielokrotnego wyboru, na którego podstawie użytkowników przydzielałoby się do odpowiedniego domu.
Na wielu forach zauważyłam Księgę Gości. Jest to naprawdę fajny i pomysłowy 'wynalazek' ; ) W Księdze byłyby przedstawiane opinie na temat strony lub ogólnie wszystko co chciałoby się przekazać.
Gdzieś natknęłam się na listę przyjaciół (bodajże na Hogsmeade) i uważam, że u nas też coś takiego by się przydało. Wtedy od razu wiadomo by było kto z kim, co i jak ; ) Powiększyłoby się grono virtualnych znajomych. Same pozytywy ; ).
Temat 'urodzin' był podejmowany już setki razy, ale ja nadal uważam, że miło by było zobaczyć swój nick w niewielkiej ramce w dniu urodzin. Niby jest temat na forum, ale i tak niewiele osób tam zagląda.
Co się tyczy SB... Powinny znów zagościć polskie znaki. Jeżeli ktoś jest dzieckiem neo, robi literowki, nie stawia przecinków, to ciężko jest zrozumieć sens wypowiedzi. Bez naszych literek jest jeszcze gorzej. Tak jak wcześniej powinny wrócić 'wspomagacze'. Czyli zbiór wszystkich emotek, kolory, pogrubienie, bo czasem trudno jest wytłumaczyć, zresztą, gdy robi się to już n - ty raz staje się nudne.
Są setki i tysiące beznadziejnych komentarzy typu... No wiadomo jakiego typu ;D Spamerzy rodzą się jak robaki, jest ich coraz więcej. Wiadomo, adminom nie pozostaje nic innego jak usuwać ich napotkane dzieła. I tutaj przychylam się do pomysłu Slayerki (no, można powiedzieć, że E-V ^^), aby wprowadzić minimalną ilość znaków do komentarza. Jeżeli ktoś chciałby napisać 'fajny art, daję PO', niestety wszelkie jego próby skończyłyby się niepowodzeniem.
Warto by rozbudować trochę profil użytkownika. Na przykład dodać ilość dodanych artykułów, przysłanych newsów czy linków. Inaczej mówiąc, przedstawić kto i w jaki sposób przyczynia się do rozmowu strony.
Głównym problemem jest brak regulaminu. Nowi użytkownicy niebardzo orientują się w ogólnych zasadach. Wiadomo, jest FAQ, ale i tak prawie nikt tam nie zagląda. Ba, połowa nawet nie wie co to jest lub, że w ogóle istenieje.
Co się tyczy galerii... Warto by było ją trochę zaktualizować. Dodać kilka zdjęć, nowe 'katalogi', na przykład avatary z Draco ;D Trochę bardziej nią zagospodarować ; )
Jeżeli punkty zostałyby na stronie, na pewno dodałabym kilka nowych rang, a przynajmniej strałabym się, aby coś w tym kierunku zrobić ; ) Jest za duża przerwa, na przykład pomiędzy Szefem Departementu a Ministrem Magii...
Wiele osób w swoich podpisach ma kogo i za co najbardziej lubi. Rozwiązaniem tego typu podpisów mogło by być dodanie do przyjaciół, tak jak wspomniałam powyżej. Do głowy przyszło mi również, aby pod każdym profilem była możliwość dodawania komentarzy. W nich właśnie można by zamieścić co się o tej osobie myśli, a nie bazgrać w podpisach. Przynajmniej tam nie byłoby 'lOfFaNyCh oSsóÓbEek' ^^
Jak na razie nic innego nie przychodzi mi do głowy, choć przyznam, że trochę się rozpisałam, i jest to niewątpliwie najdłuższy punkt ; )
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?
I tutaj już tak różowo nie będzie. O nie ; ).
System przyznawanie punktów jest totalną katastrofą. No, ale od początku... ^^
To jest chyba jedyne forum, które do tej pory widziałam, gdzie przyznawane są punkty za posty na SB. Patrząc na listę najaktywniejszych można dostać załamania, nerwicy i innych problemów zdrowotnych. Po prostu ręce opadają. Połowa z nich jest w tej tabelce tylko i wyłącznie dzięki dodawaniu punktów za SB. Koszmar. Przecież to w ogóle nie pomaga w rozwijaniu strony. Osobiście uważam, aby punkty dodawane było jedynie za przysłanie artykułu, newsa, linku, czyli materiałów potrzebnych do prawidłowego rozwoju strony. Posty na forum też nie powinny być punktowane, a na pewno nie w dziale 'Gry i Zabawy'.
Spamerzy są jak robaki, ciągle ich więcej i więcej, niestety niewiele można zrobić. Myśląć trochę na ten temat doszłam do wniosku, że można by wyzerować licznik wszystkich dotąd zgromadzonych punktów osobie, która dostała już trzy ostrzeżenia za spam. Może to by coś poskutkowało, nie wiem...
Wiadomo, jezeli ktoś spamuje, to zazwyczaj daje kilka takich samych komentarzy pod rząd, jestem za, aby wprowadzić zakaz dodawania od razu więcej niż jednego komentarza.
Heh, ja się nie wtrącam, ale z systemem przyznawania punktów na pewno trzeba coś zrobić...
Uważam, że wszystko to, co chciałam napisać, znalazło się powyżej. Są to rzeczy najważniejsze (moim zdaniem) i nie będę się bawić w kto ma najwięcej napisane... ^^
|
|
|
10-30-2007, 14:25
|
|
|
Junior Member
|
RE: Katie-Leung
Zamieszczane podanie musi być wykonane zgodnie z następującym szablonem:
Nick: Katie-Leung
Data rejestracji: 30.10.2007 rok
Zainteresowania: rysowanie, muzyka, architektura
Marzenia: Chciałabym zostać świetnym architektem. Najlepszym w Polsce (przynajmniej w Polsce)
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? prawie codziennie
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? ponad normę
Doświadczenia związane z Internetem: nie wiem o co dokładniej chodzi!!!:no:
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie? niemiecki (średni) i angielski (średni)
Czym zafascynował cię Harry Potter"? Swoją niezwykłością. Tym że nie można od niego sie oderwać
Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie? Nic wszystko jest ok!!!
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie? Nie zastanawiałam sie nad tym.
Wszelkie posty nie na temat będą usuwane.
Masz zamiar napisać coś na "odwal się" - lepiej nic nie pisz.
Termin składania podań: 31.10.2007 24:00[/quote]
|
|
|
10-30-2007, 20:12
|
|
|
Senior Member
|
Nick: Kasia Gryfonka ( tak, wiem, że jest denny... Niestety wpisałam go zupełnie bez zastanowienia. Na innych stronach mam nick Aevenien.
Data rejestracji: 04/07/2007 15:38
Zainteresowania: Przede wszytskim czytanie książek. Większość znajomych dziwnie się na mnie patrzy keidy im to mówię, szczególnie jeśli wymsknie mi się, że uwielbiam Sienkiewicza. Poza tym piłka nożna. Wszystko przez moich kochanych kumpli z gimnazjum, plakaty w pokoju, nieprzespane noce i przegrane pieniądze, najwięcej z tatą xD
Może zabrzmi to trochę dziwnie, ale bardzo lubię historię, fascynuje mnie poznawanie przeszłości i zgłębianie innych kultur, najlepiej straożytnych.
Sport. Tutaj będzie dużo wymieniania. Na pierwszym miejscy piłka nożna i jazda konna. Potem narty, snowboard i łyżwy. I jeszcze rower oczywiście i tenis. Ogólnie większość dyscyplin, za wyjątkiem siatkówki.
Marzenia: Żyć tak, żeby nigdy niczego nie żałować. Mieć przyjaciół, których naprawdę obchodzi mój los. Zostwić po sobie coś wartościowego. A z takich bardziej przyziemnych to zostać prawnikiem. Albo ewentualnie menadżerem sportowym.
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? Cóż, ostatnio bardzo rzadko. Ilość spamu mnie odrzuca, niestety. Ale w sumie zaglądam prawie codziennie, na parę minut.
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? W tygodniu godzinę do trzech, to zależy od ilości lekcji, zajęć dodatkowych i humoru taty.
Doświadczenia związane z Internetem: Nie są jakieś powalające. Jestem zarejestrowana na kilku stronach, między innymi na forum Mirriel, na którym publikuję moje tłumaczenia i teksty. Bloga nie mam, ale coraz częściej o tym myślę. No i to by było na tyle.
Czy znasz angielski (ew. inny język)?Jeżeli tak, to na jakim poziomie? Angielski na poziomie zaawansowanym, chyba zdaję CEA w tym roku. Aktualnie zajmuję się tłumaczeniem opowiadań z angielskiego i nie sparwia mi to zbyt dużego problemu. Z Aglikami i Amerykanami dogaduję się bez problemu. Znam jeszcze niemiecki na całkiem niezłym poziomie. Rozumiem co do mnie mówią i nawet umiem czasami odpowiedzieć xD I jeszcze trochę rosyjski.
Czym zafascynował cię Harry Potter? Cóż, kiedy zaczynałam czytać Harry'ego, miałam jakieś 10 lat. Urzekła m,nie magia i nowy świat. Czarodzieje, Harry, Hogwart. J.K Rowling stworzyła książkę wyjątkową, książkę, która podbiła cały świat. Z pewnością jest wiele innych wybitnych dzieł i autorów, ale drugiego Harry'ego Pottera nie ma i jestem pewna, że nie będzie.
Będąc administratorem, co byś zmieniła na stronie? Chyba się trochę powtórzę. Spam, to jest chyba największy problem, przynajmniej w dniu dzisiejszym. Usunięcie punktów na SB i w innych działach takich jak Gry i Zabawy czy Galeria. Jednak to nie wystarczy. Moim zdaniem należałoby ograniczyć nabór. Kiedy ktoś rejestruje się jako hermiona 1700 albo cho 346, to bardzo przepraszam, ale ja wiem, że ta osoba nic nie wniesie na stronę. Jeżeli ktoś nie poświęcił nawet minuty na to, żeby wymyślić oryginalny nick to coż... ( tak a ja sama nie jestem wiele lepsza...)
Chciałabym też założyć kilka nowych tematów i przede wszystkim rozwinąć dział z Fan fiction. Rozumiem, że nie jest to strona literacka, ale jednak coś by się przydało z tym zrobić. Pomysł E-Vaire z działem dla snaperek też mi się podoba. I to nie ma nic wspólnego z tym, że sama jestem snaperką, nic a nic.
Polskie literki w SB? Jakby się dało, to by było świetnie.
Co do postów pisanych po polskiemu a nie po polsku, cóż rozumiem, że każdemu może się zdarzyć błąd, ale kompletna ignorancja polskich znaków to już przesada. Możnaby nadmiernych ignorantów jakoś upomniać, karać tudzież odejmować punkty. W ostateczności nadać jakąś rangę w stylu dysortograf.
Myślę też, że nie każdy powinien mieć możliwość zakładania nowych tematów. Może od dopiero od jakiejś ilości punktów lub za pozwoleniem administratora.
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie? Z jednej strony tak, w rywalizacji przecież nie ma nic złego. Jednak dzika pogoń za punktami obniża poziom strony i jest wysoce nie wskazana. Myślę, że punkty powinny być tylko za dodawane artykuły, linki i newsy. Na forum natomiast w jakiś ambitniejszych tematach, takich jak książki czy english zone. Punkty za komentowanie zdjeć i składanie życzeń... Cóż...
( wiem, że nadużywam słowa "cóż"xD)
|
|
|
10-31-2007, 15:57
|
|
|
Junior Member
|
Cytat:
Krico napisał/a:
Zamieszczane podanie musi być wykonane zgodnie z następującym szablonem:
Nick: BELLATRIX_LESTRANGE_166
Data rejestracji:nie pamiętam
Zainteresowania:historia
Marzenia dwiedzić plan filmowy o harrym potterze
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl?około 20 razydziennie
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem?5 godzin
Doświadczenia związane z Internetem:głównie wyszukuje przez google
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie?bardzo średnio
Czym zafascynował cię Harry Potter"?odwagą,pomysłowością
Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie?kolorystyka strony i żeby możnas tworzyć albumy ze zdjęciami z harrym plotterem i osbami z tej sagii
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?trzeba być pierwszym w newsach a szybko zdobędziesz punkty.jett dobry
Wszelkie posty nie na temat będą usuwane.
Masz zamiar napisać coś na "odwal się" - lepiej nic nie pisz.
Termin składania podań: 31.10.2007 24:00
|
|
|
|
10-31-2007, 18:39
|
|
|
Junior Member
|
Nick:Syriusz Black 18
Data rejestracji: 08/18/2007
Zainteresowania: Muzyka, piłka nożna, ogólnie sport, informatyka, nauka
Marzenia: W życiu chciałbym zostac kimś wielkim( mam tu na myśli zasławi się jakoś w kraju i na świecie)
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? przynajmniej 6 razy w tygodniu
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem?od poniedzaiałku do czwartku około 1godz. od piątku do niedzieli około 7 godz
Doświadczenia związane z Internetem: tworzenie własnej strony internetowej ( w rozbudowie)
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie? angielski na poziomie podstawowym, niemiecki parę słówek i francuski parę słówek
Czym zafascynował cię Harry Potter"? Światem magii który został dobrze przedstawiony, niesamowitymi przygodami, nieoczekiwanymi zwrotami akcji, książka zawiera swoją mądrośc( że ważna jest przyjaźń, odwaga i wiara w to że można przełamac rożne przeszkody).
Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie? Zmienienie przyznawania punktów, zmienienie grafiki na stronie, stworzenie zakładki ,,pomysły"(polegała by ona na tym że każdy może podac swój pomysł rozwoju strony) . Twierdze że strona jest bardzo dobrze rozbudowana ale zawsze można coś wymtyślec.B)
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie? Tak, ponieważ osoby które chcą miec wyższy ranking muszą trochę popracowac na tym. Lecz według mnie mogłyby wejśc poprawki np. zmniejszenie pkt. za komentarze do 1 pkt lecz zwiększenie pkt do tworzenia artykułów.
|
|
|
Zasady postowania
|