Nick: Pomyślmy...
Data rejestracji: 08/26/2007 17:00
Zainteresowania: To przecież tylko MOJE zainteresowania. Po co komu je znać, skoro każdy ma swoje?
Krótko - sport i zakłady bukmacherskie, sporty siłowe, literatura fantastyczna, jak to komuś potrzebne...
Marzenia: Umrzeć będąc spełnionym i dumnym ze swoich osiągnięć. Po co to pytanie?
Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? Codziennie. 2, może 3 pytanie, które mogłoby się rzeczywiście przydać do wyłonienia potencjalnego kandytata...
Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? Dużo, pracuję przy kompie. 4 h średnio.
Doświadczenia związane z Internetem: Pytanie mogłoby być precyzyjniejsze... jeśli o to chodzi, to nie mam doświadczeń w pracy moderatora/administratora. Od wielu lat jestem członkiem największego forum sportowego w internecie (w Polsce) oraz kilku popularnych stron o tematyce fantastycznej, więc wiem tylko, czym modzi i admini powinni się zajmować, nie licząc strony technicznej (webmastering, to ja zakończyłem na podstawach html, wolę programowanie). Reklamy owym forom nie będę robił...
Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie?
Angielski niby zaawansowany, ale na studiach wróciłem do średniozaawansowanego w ramach powtórki, niemiecki na podstawowym.
Czym zafascynował cię Harry Potter"? Nie jestem jakimś wielkim fanem HP, po prostu dla mnie to świetna książka, która stała się częścią kultury, jak np Star Wars. Po za tym, jak już napisałem w zainteresowaniach, lubię fantasy/fantastykę, a to jedno z jej najlepszych oblicz.
Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie? (Gdybym wiedział jak, to: ) Przerzuciłbym SB na prawą część strony z forum, bo często rozszerza się (na pewno w firefox, nie wiem jak to jest skonfigurowane w innych przeglądarkach) przy zbyt długich ciągach znaków, co może nie jest jakimś utrudnieniem, ale ciągłe przewijanie strony jest irytujące. Albo poprawić kod SB, żeby się nie rozszerzał. W końcu to "dedykowany serwis", takie coś nie powinno mieć tu miejsca

. Powiększyłbym również ilość tekstu, wchodzącego do posta w SB, co prawda żadko kto zdarza się limit przekroczyć, ale jest to BARDZO irytujące. Myślę, że nie obciążyłoby to za bardzo serwera.
Usunąłbym też pkt za SB, komentarze i posty na forum, a pozostawił jedynie statystyki - liczba postów na forum, liczba komentarzy, artykułów, postów na SB - wszystkie te kategorie byłyby jedynie wyznacznikiem aktywności użytkownika. Pozwoliłoby to zatrzymać nieco dziwne zapędy niektórych, do spamowania w celu nabijania tych pkt. Rangi mogłyby pozostać, zależne od ilości powyższych.
Zaostrzyłbym system restrykcji - po 3 ostrzeżeniu zawodnik zostaje wyautowany.
System pkt nigdy nie będzie obiektywny, jednak zaproponowałbym typowy system funkcjonujący na wielkich forach - otóż każdy użytkownik może oddać 1 głos na 1 użytkownika (można zrobić, że w każdym dziale będzie można przyznać pkt osobno) - teoretycznie za wartoś mertoryczną artukułu, komentarzu, za pomoc, ciekawostki, itp. (praktycznie będzie to wyglądało, że każdy będzie oddawał głos komu popadnie, choćby za ładne oczy, więc pkt te pewnie byłyby tylko wyznacznikiem popularności użytkownika - co także można przyjąć za kryterium, nie widzę w tym nic złego, odrobina zabawy więcej, internet to przecież rozrywka, nikt nie będzie się tu bawił w wielkiego mentora tematyki HP).
Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?
Nie wiem co jest celem tego systemu (bo na pewno nie ocena wiedzy użytkownika). Moim zdaniem te pkt są TLYKO wyznacznikiem aktywności, niczym więcej. Jeśli tak, to uważam ten system za zbędny, lub do wymiany - patrz punkt wyżej.
Pozdrawiam