Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 10-31-2007, 20:17   #121
ishar
Świr wymagający opieki

ishar na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Rekrutacja 2 - składania podań

Nick: Pomyślmy...

Data rejestracji: 08/26/2007 17:00

Zainteresowania: To przecież tylko MOJE zainteresowania. Po co komu je znać, skoro każdy ma swoje?
Krótko - sport i zakłady bukmacherskie, sporty siłowe, literatura fantastyczna, jak to komuś potrzebne...

Marzenia: Umrzeć będąc spełnionym i dumnym ze swoich osiągnięć. Po co to pytanie?

Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? Codziennie. 2, może 3 pytanie, które mogłoby się rzeczywiście przydać do wyłonienia potencjalnego kandytata...

Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? Dużo, pracuję przy kompie. 4 h średnio.

Doświadczenia związane z Internetem: Pytanie mogłoby być precyzyjniejsze... jeśli o to chodzi, to nie mam doświadczeń w pracy moderatora/administratora. Od wielu lat jestem członkiem największego forum sportowego w internecie (w Polsce) oraz kilku popularnych stron o tematyce fantastycznej, więc wiem tylko, czym modzi i admini powinni się zajmować, nie licząc strony technicznej (webmastering, to ja zakończyłem na podstawach html, wolę programowanie). Reklamy owym forom nie będę robił...

Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie?
Angielski niby zaawansowany, ale na studiach wróciłem do średniozaawansowanego w ramach powtórki, niemiecki na podstawowym.

Czym zafascynował cię Harry Potter"? Nie jestem jakimś wielkim fanem HP, po prostu dla mnie to świetna książka, która stała się częścią kultury, jak np Star Wars. Po za tym, jak już napisałem w zainteresowaniach, lubię fantasy/fantastykę, a to jedno z jej najlepszych oblicz.

Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie? (Gdybym wiedział jak, to: ) Przerzuciłbym SB na prawą część strony z forum, bo często rozszerza się (na pewno w firefox, nie wiem jak to jest skonfigurowane w innych przeglądarkach) przy zbyt długich ciągach znaków, co może nie jest jakimś utrudnieniem, ale ciągłe przewijanie strony jest irytujące. Albo poprawić kod SB, żeby się nie rozszerzał. W końcu to "dedykowany serwis", takie coś nie powinno mieć tu miejsca. Powiększyłbym również ilość tekstu, wchodzącego do posta w SB, co prawda żadko kto zdarza się limit przekroczyć, ale jest to BARDZO irytujące. Myślę, że nie obciążyłoby to za bardzo serwera.
Usunąłbym też pkt za SB, komentarze i posty na forum, a pozostawił jedynie statystyki - liczba postów na forum, liczba komentarzy, artykułów, postów na SB - wszystkie te kategorie byłyby jedynie wyznacznikiem aktywności użytkownika. Pozwoliłoby to zatrzymać nieco dziwne zapędy niektórych, do spamowania w celu nabijania tych pkt. Rangi mogłyby pozostać, zależne od ilości powyższych.
Zaostrzyłbym system restrykcji - po 3 ostrzeżeniu zawodnik zostaje wyautowany.
System pkt nigdy nie będzie obiektywny, jednak zaproponowałbym typowy system funkcjonujący na wielkich forach - otóż każdy użytkownik może oddać 1 głos na 1 użytkownika (można zrobić, że w każdym dziale będzie można przyznać pkt osobno) - teoretycznie za wartoś mertoryczną artukułu, komentarzu, za pomoc, ciekawostki, itp. (praktycznie będzie to wyglądało, że każdy będzie oddawał głos komu popadnie, choćby za ładne oczy, więc pkt te pewnie byłyby tylko wyznacznikiem popularności użytkownika - co także można przyjąć za kryterium, nie widzę w tym nic złego, odrobina zabawy więcej, internet to przecież rozrywka, nikt nie będzie się tu bawił w wielkiego mentora tematyki HP).

Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?
Nie wiem co jest celem tego systemu (bo na pewno nie ocena wiedzy użytkownika). Moim zdaniem te pkt są TLYKO wyznacznikiem aktywności, niczym więcej. Jeśli tak, to uważam ten system za zbędny, lub do wymiany - patrz punkt wyżej.

Pozdrawiam
ishar jest off-line  
Stary 10-31-2007, 20:44   #122
lenne
Omijać szerokim łukiem

lenne na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do lenne

Nick: po lewej jest xD no ale ok - Lenne

Data rejestracji: 07/13/2007 19:45

Zainteresowania: Jakbym miała wszystko wymieniać to by nie starczyło miejsca. Jakby tak krótciutko to pisac to zaczełabym od Pottera. Wogóle cała masa książek fantasy. W wolnym czasie słucham muzyki. Nawet nie w wolnym czasie caly czas, kiedy tylko sie da xD Lubie czytać angielską literature z okresu romantyzmu. Nauka to moja specjalność nie jest, więc w zainteresowaniach wogóle ją pomijam. Uwielbiam oglądać filmy. Horrory w szczególności. Zaczynając ogladania jakiegokolwiek filmu (no chyba że jest to wspomniany wczesniej horror) mam cichą nadzieje ze bedzie na tyle wzruszajacy ze będe beczec (takie zboczenie) no ale wracajac do tematu to poza ogladaniem filmow co lubie? no kompa oczywiscie. w moim słowniku funkcjonuje powiedzenie ''tam jest mój dom, gdzie mój komputer''. Zycie bez niego to dopiero musiałoby być nudne xD Zwierzątka uwielbiam. Zwłaszcza małe. To jedno z takich zjawisk co zapiera dech w piersiach. Są urocze xD Mój kocurek niestety już wyrósł nieco ale uroczy pozostał do teraz no i troche majestatu mu przybyło. Rysować też lubie. Jednak tylko szkice. Farb nie cierpie bo sie tym ubrabram i tyle mam z tego radochy. wegiel tak samo. Kredki dla malych dzieci wiec ołóweczek pozostale tylko xD Jedna z podstawowych rzeczy absolutnie różniącą mnie od gatunku kobiet jest kompletny brak chęci do czynności nazywanej powszechnie ''chodzeniem po sklepach''. W życiu nie znałam czegoś równie irytującego. Tańczyc kocham. To jest mój żywioł xD Śpiewam czasami pod prysznicem i jak nikt nie słyszy wiec trudno to do zainteresowań zaliczyć. To by było na tyle co do tego punktu xD

Marzenia: Omg xD tutaj to weny dopiero dostaje. 3 dzieci, maż z osobowościa deppa i ciałem millera, piękny domek na obrzerzach miasta :lol: a tak na serio to marzenia zmieniają mi się co jakiś tydzien. Teraz to moim marzeniem jest dostać 5 ze sprawdzianu z histori. Gimnazjum skończyć z ocenami godnymi mojej osoby :lol: (czyt. wysokimi) iść do liceum, na które od dwóch lat poluje, no i studiować prawo. Potem wyjechac do USA i wyrwac jakiegoś przystojniaka. Reszta potoczy sie jak się potoczy xD czyli dobrze

Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl? Oczywiście codziennie. Kiedy tylko mam czas. Jak tu nie wchodzić skoro tak miło spedzam czas xD

Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? Po powrocie ze szkółki około 2 godziny. Potem nauka xD I wieczorkiem znowu na dwie godzinki xD (jakby to moi rodzice widzieli to kill xD) Na weekend to więcej zazwyczaj xD

Doświadczenia związane z Internetem: Hmm .. pytanie dziwne … doświadczenia .. w sumie nie specjalne … fora .. rozne takie drobnostki .. udzielam się troche na tym necie xD

Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie? Anglieski już tych 6 lat się ucze to nazwe to poziomem średnio zaawansowanym. Niemiecki troche mniej .. ale tez zaawansowany .. francuski trzeci rok ale nie podoba mi się wiec totalnie olewam go xD podstawowy i lakoniczny xD

Czym zafascynował cię Harry Potter"? Wypracowanie chyba napisze. Wszystkim. Caly ten swiat jest cudowny. Harry ma w sobie ten czar którego inna ksiazka nie ma. Po prostu jest swietny .. co tu gadac

Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie? Punkt za Sb nie powinien się liczyc … to tylko poteguje zjawisko spamu xD wiecej warnow ja spamowanie w Sb .. to jest naprawde denerwujące. No i punkty za komentarze pod newsami. Moim zdaniem 3 pkt. To za duzo niebo

Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie? Patrz pkt. Powyżej xD
Ale ogolnie jakis wielkich zastrzeżeń nie mam
lenne jest off-line  
Stary 10-31-2007, 21:28   #123
BELLATRIX_LESTRANGE_166
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do BELLATRIX_LESTRANGE_166

Cytat:
BELLATRIX_LESTRANGE_166 napisał/a:
Cytat:
Krico napisał/a:
Zamieszczane podanie musi być wykonane zgodnie z następującym szablonem:

Nick: BELLATRIX_LESTRANGE_166

Data rejestracji:nie pamiętam

Zainteresowania:historia

Marzeniadwiedzić plan filmowy o harrym potterze

Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl?około 20 razydziennie

Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem?5 godzin

Doświadczenia związane z Internetem:głównie wyszukuje przez google

Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie?bardzo średnio

Czym zafascynował cię Harry Potter"?odwagą,pomysłowością

Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie?kolorystyka strony i żeby możnas tworzyć albumy ze zdjęciami z harrym plotterem i osbami z tej sagii

Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?trzeba być pierwszym w newsach a szybko zdobędziesz punkty.jest dobry

Wszelkie posty nie na temat będą usuwane.

Masz zamiar napisać coś na "odwal się" - lepiej nic nie pisz.

Termin składania podań: 31.10.2007 24:00
BELLATRIX_LESTRANGE_166 jest off-line  
Stary 11-01-2007, 00:00   #124
mimid
Super Moderator

mimid na Harry Potter Forum

Nick: Mimid

Data rejestracji:
05/07/2007 17:57

Zainteresowania: Piłka nożna, Książki, Harry Potter, Prison Break

Marzenia: W przyszłości chciałabym wykonywać zawód związany ze sportem, szczególnie piłką nożną.

Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl?
:
Na tej stronie jestem codziennie. Najczęście po połuduniu i wieczorem.

Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem? :
Przed komputerem jestem gdzieś tak 4-5 godzin dziennie.

Doświadczenia związane z Internetem:
Jestem/byłam admienem na wielu stronach, prowadziłam i nadal prowadzę bloga

Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie? :
Uczę się j. angielskiego i niemieckiego... Poziom początkujący ( niestety)...

Czym zafascynował cię Harry Potter"? :
Harry Potter sama nie wiem jak to opisać... Całokształt jest super. Uwilelbiam książki " fantastyczne" a ona taka właśnie jest. Cały świat jaki przedstwaiła pani Rowling jest niesamowity. Pokazane są tam uczucia... Jacy sa ludzie... Jest ona ciekawa, a zarazem możemy się z niej czegoś nauczyć. Za każdym razem gdy czytam jakąś książkę z serii " Harry Potter" wciąga mnie tak samo, a może nawet coraz bardziej.

Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie?:
Może trochę zmieniłą bym wygląd forum. Żeby było na nim bardziej magicznie, potterowsko ... Dodałabym trochę rang, bo jest ich mało.
Usunęłabym punkty za shoutbox, poniewąz są niepotrzebne, rodzi się przez nie spam itp.

Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie? :
Moim zdaniem jest dość dobry. Tylko za dużo punktów jest za nadesłany link i w żadnym wypadku nie powinno być punktów za shoutbox, jak już pisałam wcześniej.
Stary 11-01-2007, 00:01   #125
Angela Johnson
Urodzony, by rządzić światem

Angela Johnson na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez ICQ do Angela Johnson

Nick:
Angela Johnson (jak widać po profilu...)

Data rejestracji:
05/01/2007 22:58

Zainteresowania:
Muzyka, Książki, Informatyka, Imprezy, Harry Potter...

Marzenia:
Zostanie Informatykiem ale tworzącym jakieś programy komputerowe itp. a nie uczącym w szkole.

Jak często odwiedzasz Harry-Potter.net.pl?
Kilka razy dziennie po kilka godzin, choć był taki czas, że rzadko tu przebywałam

Ile średnio dziennie spędzasz czasu przed komputerem?
4-6h dziennie choć są dni gdy jestem na komputerze nawet po 8h i więcej

Doświadczenia związane z Internetem:
Prowadzenie wielu Stronek i Blogów Internetowych, staram się uczyć wielu nowych rzeczy, gdyż po gimnazjum mam zamiar iść na profil informatyczny

Czy znasz angielski (ew. inny język)? Jeżeli tak, to na jakim poziomie?
Angielski i Niemiecki oba na poziomie gimnazjalnym

Czym zafascynował cię "Harry Potter"?
Czym mnie zafascynował...? właściwie nie wiem czym mnie zafascynował... sięgnęłam po ta książkę w pierwszej klasie podstawówki i od razu mi się spodobała... przypuszczam, że to co mnie przyciągnęło do tej książki jest jej "magiczność" uwielbiam fantastykę, w szczególności opowieści o magi i czarodziejach a seria o Harrym jest właśnie o tym... zawsze moją ulubioną książką był HP i przypuszczam, że już się to nie zmieni... po prostu miał to coś co mnie przyciągnęło .

Będąc administratorem, co byś zmienił/a na stronie?
Chyba jedyne co bym zaproponowała to dodanie większej ilości rang (mam rozpisane różne rangi i ilości punktów, pare z nich można by było wykorzystać), i usunęłabym punkty za SB bo wkurza mnie jak ludzie dostają punkty za bezsensowne pisanie w nim (choć wiem, że to może być nie do osiągnięcia), za to grafikę (choć większość opowiada się odwrotnie) pozostawiłabym bez zmian, wprowadza magiczny klimat i ogólnie bardzo mi się podoba.

Czy obecny system przyznawania punktów jest dobry? Dlaczego tak/nie?
Według mnie jest bardzo dobry... nie licząc punktów za SB...

To chyba wszystko xD Dziękuje
~
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!
~
Do You want to get to know me? I'm sorry... You can't... I'm available only for "friends" and popular persons...

Cały mój profil

Angela Johnson jest off-line  
Stary 11-01-2007, 00:02   #126
Angela Johnson
Urodzony, by rządzić światem

Angela Johnson na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez ICQ do Angela Johnson

//u mnie było 59 po jak wysyłałam posta xD//
~
Od cnót Gryfonów, kretynizmu Puchonów i wiedzy o własnej wszechwiedzy Krukonów, chroń nas Slytherinie!
~
Do You want to get to know me? I'm sorry... You can't... I'm available only for "friends" and popular persons...

Cały mój profil

Angela Johnson jest off-line  
Stary 11-01-2007, 00:03   #127
Krico
Administrator

Krico na Harry Potter Forum

Minął termin składania podań.

Dziękujemy wszystkim, którzy umieścili swoje podanie w tym temacie (a jest tego sporo, bo aż 122 podania zostały zamieszczone!). Pragnę położyć nacisk na słowa "w tym temacie", ponieważ było kilka przypadków, kiedy to podania otrzymałem poprzez prywatną wiadomość...

Wyniki naboru do redakcji zostaną ogłoszone... maksymalnie do końca bieżącego miesiąca (listopad). Trudno określić dokładną datę - wyniki mogą być wcześniej, ale nie chcę podawać konkretnej daty, bo potem może się okazać, że nie trzymamy się terminów. Kandydatów na objęcie funkcji redaktora/admina na stronie jest bardzo dużo, przez co czas ogłoszenia wyników się wydłuża - w redakcji mają się znaleźć odpowiednie osoby, a te trzeba umiejętnie wybrać.

Co tu jeszcze napisać ... ? Cierpliwości życzę ;-)

EDIT: Jakby patrzeć na czas na forum, to podanie mimid i Angeli Johnson zostały napisane po czasie, ale zakładając, że post napisałem nie w czasie (00:03), to i te dwa podania zostaną zaliczone - więc razem mamy 124 podania.
Krico jest off-line  
Zamknięty temat

Zasady postowania