Wróć   HPN.pl > Pozostałe > Kosz

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Wygląd
Stary 12-23-2007, 13:12   #21
karolina10
Fan "Strefy 11" i tarota

Wyślij wiadomość przez ICQ do karolina10 Wyślij wiadomość przez AIM do karolina10 Wyślij wiadomość przez MSN do karolina10 Wyślij wiadomość przez Yahoo do karolina10
Domyślnie RE: Czujecie święta? ;)

Ja też nie czuje świąt. Owszem są ferie, ale mnie to nie przekonuje. mysle że to dlatego że u mnie nie ma świątecznej atmoswery. Na dodatek każdy się w domu gdzieś spieszy. Pozatym mnie się wydaje, że święta jeszcze są daleko. Nie wiem dlaczego.
karolina10 jest off-line  
Stary 12-23-2007, 13:46   #22
Serea
Omijać szerokim łukiem

Serea na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Serea

a ja akurat czuje święta ^^ Może dlatego, że moja rodzina tak jak ja nie jest zbyt religijna (no może z wyjatkiem babci i dziadka u których spędzamy drugie święto). Zwykle na wigilie zwalają się wszyscy ze strony mamy przez co zostaje zmuszona do śpiewania kolend z kuzynką. Mamy zawsze z tego niezłą polewkę. Potem losujemy, która z nas ma rozdawać prezenty xD Normalnie jest taki wyścik do choinki, że Kubica by zazdrościł. A jak już prezenty rozdane to zawsze jakieś pierniczki się znajdą i hermata sama się zrobi ^^ Następnie włączy się magnetofon włozy płyte z piosenkami świątecznymi, i razem z kuzynką będziemy tańczyć. Pierwsze święto wygląda podobnie (tylko bez prezentów). Potem się żegnamy z kuzynką i tarzamy się przez to ze śmiechu prubjąc odgrywać melodramat.
Drugie święto zasadniczo polega na zabawie. Obfite śniadanko, kolejne prezenty i moje pruby zabicia kuzynka :P Z drobną pomocą kolejne kuzynki. W przerwach słodkości i pogaduszki. Ogólnie takie wspaniałe ciepło rodzinne. Dlatego tak bardzo lubie te święta. Chociaż czasem się denerwuje jak babcia pyta czy byłam na pasterce xD Ups...
- Prędzej zjem dżdżownicę. Żywą.- Ponieważ zemdliło ją na samą myśl o tym, pociągnęła spory łyk brandy. - Choć oczywiście go lubię - dodała. - Może nawet trochę go kocham, tak po siostrzanemu... kiedy nie jest takim upartym fiutem.
- Aha. Tak z pięć minut w miesiącu."

Kocham Daemona i Surreal xD
Serea jest off-line  
Stary 12-23-2007, 19:41   #23
Kristel
Member

Cytat:
Limonka napisał/a:
Moja wiara w cokolwiek przechodzi kryzys i sama nie wiem w co wierzę, nie jestem ateistką. Zresztą... cała moja rodzina to katolicy. Mam na całe święta zamknąć się w pokoju? Jak oni będą jeść kolację wigilijną to, nie wiem, iść na piwo?
Nie to miałam na myśli^^ To dobrze, że nie jesteś ateistką, ale wydaje mi się, że kiedyś gdzieś tak napisałaś xD Nieważne... A co do (nie)czucia Świąt, wydaje mi się, że w dzisiejszych realiach jest za dużo komercji i po prostu za dużo tego wszystkiego jakoś;/ Jak byliśmy dziećmi to jeszcze tego tak nie było, no i był śnieg...:bigrazz: A u mnie w ogóle nie jesteśmy dla siebie milsi, a tak powinno być... Ale jutro już będzie fajnie Nawet mi mama zagroziła, że nigdzie na wigilię nie pójdę... eh:/
Kristel jest off-line  
Stary 12-23-2007, 20:31   #24
Limonka
Urodzony, by rządzić światem

Limonka na Harry Potter Forum

Cytat:
Nie to miałam na myśli^^ To dobrze, że nie jesteś ateistką, ale wydaje mi się, że kiedyś gdzieś tak napisałaś xD
Możliwe, że napisałam. Mówię przecież, że moja wiara, czy też niewiara w cokolwiek przechodzi kryzys (speszjal tenks tu Flegma xD).
Limonka jest off-line  
Stary 12-23-2007, 20:33   #25
adzilla
Senior Member

adzilla na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do adzilla

Ta, czujemy. Ja tam nie czuje.. No dobra czuje. Zapach makowca bo mama pichci.. xD Ale jeszcze nie czuć.. W mojej okolicy ni widać śniegu-mieszkam w centralnej Polsce i tu jakoś śnieg jeszcze specjalnie nie zawitał. Choinka już stać w ubraniu powinna a ona jeszcze na dworzu naga, samiusienka marznie.. Zawsze ubieram ją 2dni przed Wigilią a w tym roku w samą Wigilię.. I sytuacja rodzinna nie pokazuje tego, że Święta już jutro-jesteśmy raczej smutni niż weseli.. W sumie nie teraz już się cieszymy..
Stary 12-23-2007, 22:14   #26
Shaman
Praktykant Voodoo

Wyślij wiadomość przez MSN do Shaman

Nie czuję świąt już od kilku lat. Zawsze jest tak samo: kolacja z rodzinką, składanie życzeń (czego szczerze nienawidzę). W telewizji co roku i tak leci to samo więc wolę sobie anime pooglądać. Szczerze mówiąc to mało mnie obchodzi co tam pod choinką znajdę bo i tak pewnie będą to jak co roku jakieś ciuchy, ale oczywiście w jasnych kolorach czyli i tak ich nie założę (dobrze, że mi jeszcze nigdy czegoś różowego nie kupili bo była by w święta awantura). A w tym roku to traktuję te święta tylko i wyłącznie jako przerwę od szkoły której mam już dosyć.
Shaman jest off-line  
Stary 12-24-2007, 09:47   #27
mimid
Super Moderator

mimid na Harry Potter Forum

Ta... ^^ Ja też nie czuję świąt. Dzisiaj Wigilia, a mnie to wcale nie obchodzi. Wolałabym ten czas spędzić w grupie przyjaciół, a nie przy rodzinnym ' goronie'. Jeszcze dwa lata temu strasznie śpieszyło mi się do świąt i do tego wszystkiego. A teraz? Nie ma to dla mnie żadnego znaczenia. U mnie w rodzinie z prezentami zawsze przesadzają. Na jedną osobę wypada gdzieś 6-7 paczek... To już nawet nie zależy od tego co jest w środku. Chciałabym aby było onaczej, ale jakoś nie mogę poczuć tej ' atmosfery'. A brak śniegu dobrym wytłumaczeniem nie jest xP
Od szkoł wcale odpoczywać nie muszę. Bo czy coś męczącego dzieje się w 5 klasie podstawówki? Nie.
Stary 12-24-2007, 10:05   #28
Veela
Omijać szerokim łukiem

Veela na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Veela

Ja, podobnie jak wy, świąt nie czuję wogle. Mimo wszystkich moich starań, by ten stan zmienić. Od trzech dni puszczam na cały regulator (żeby i sąsiadom się udzieliło xD) na zmiene wszystkie śweiateczne piosenki, jakie znam. Od wczoraj dekoruję cały dom kiczowatymi światełkami i wszelkimi ozxdobami, które nie zmieściły się na choince. Od rana rozsyłam SMS-ami życzenia wszystkim znajomym, wysłuchuje ,,świątecznych" okrzyków rodzinki (która wyjątkowo zebrała się do kupy) typu: "Gdzie są te cholerne zielone łańcuchy?!", ,,I znowu nie ma śniegu, tylko pogoda do d*py, szlag by trafił", ,,W co ty się ubierasz ?! Dziecko, to jest Wigilia, nie zlot satanistów!". Co do śniegu... u mnie za oknem leży co prawda jakieś mokre, brudne, rozdeptane ,,cuś", baz powodzenia udające śnieg, ale myślę, że to nie ma nic do rzeczy.
Veela jest off-line  
Stary 12-24-2007, 12:37   #29
hemcia
Omijać szerokim łukiem

hemcia na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do hemcia

Kurde to jakaś epidemia czy co? xD Nikt nie czuje świąt xD Ujme to tak : Coś mi tu śmierdzi spiskiem! xDD

zazwyczaj robię różne rzeczy, które inni postrzegają jako 'dziwne'.
czasami czarna owca w rodzinie.;p
nie przestrzegam żadnych granic, ewentualnie sama je wytyczam.;-dd
często słyszę o sobie 'nienormalna', 'zboczona'.;p no i bywa, że nietolerowana za to, że nie jestem kolejną szarą jednostką społeczeństwa.; -dd
hemcia jest off-line  
Stary 12-24-2007, 14:21   #30
Kristel
Member

Hemcia, co taka podejrzliwa od razu xD? Ja życzę Wam, abyście jeszcze poczuli tę atmosferę=)
Kristel jest off-line  
Zamknięty temat

Zasady postowania