|
02-28-2008, 11:30
|
|
|
Fan "Strefy 11" i tarota
|
RE: Severus i Lily
Snape i Lilly... Nie. stanowcze nie, nie pasowaliby do siebie. Snape, może okazałby się w związku z nią trochę bardziej ciepły i miły, ale cóż... Ciemny charatkerek Snape'a mi do niego poprostu pasuje. Lilly na pewno by go zmieniła. Cieszę się, ze stało się tak jak się stało ^^
Dziękuję i Pozdrawiam.
|
|
|
03-04-2008, 17:13
|
|
|
Junior Member
|
Och...Przed przeczytaniem szóstej książki byłam gotowa myśleć,że Snape jest dobry.Gdy przeczytałam szóstą część myślałam,że nie wytrzymam...
Jak on mógł to zrobić?Po przeczytaniu o śmierci Snapa zrobiło mi się smutno.
A gdy czytałam o miłości Severusa do Lily ryczałam jak bóbr.
Jeszcze treaz zadaję sobie pytanie czemu on jej tego nie powiedział...
|
|
|
03-10-2008, 15:48
|
|
|
Junior Member
|
w sumie myślę tak ajk większość tych, którzy się tu wypowiadają..
Świetne te filmy na youtubie:
Uratuj ich , proszę.
Co dasz mi w zamian, Severusie?
-Wszystko.
( "Keep her-them-safe, please.
And what you will give me in return, Severus?
Anything." )...
|
|
|
03-10-2008, 16:29
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
A ja jak mniejszość. Jak dla mnie cała ta sprawa Snape & Lily to oklepany romans jakich pełno w książkach. Miałam nadzieję, że HP ominię ale cóż... Widać cuda się nie zdażają. W 1000% wole pare James & Lilka. Do Severusa nic nie mam, ale pasował tak do Lily jak dementor do kawiarni. Ogólnie cały rozdział "Opowiesć księcia" był przesłodzony i przesadzony.
- Prędzej zjem dżdżownicę. Żywą.- Ponieważ zemdliło ją na samą myśl o tym, pociągnęła spory łyk brandy. - Choć oczywiście go lubię - dodała. - Może nawet trochę go kocham, tak po siostrzanemu... kiedy nie jest takim upartym fiutem.
- Aha. Tak z pięć minut w miesiącu."
Kocham Daemona i Surreal xD
|
|
|
03-27-2008, 19:24
|
|
|
Senior Member
|
Po przeczytaniu "Opowieść Księcia" sie popłakałam. Przeczytałam teraz rozdział chyba z 50 razy. Zmieniłam całkiem zdanie o Snape,od tej pory całkiem inaczej na niego patrze. Zaczęłam rozumieć dlaczego tak nie lubił Harry'ego. Zrobiło mi się szkoda że umarł.
Ostatnio edytowane przez karolakhp : 03-24-2009 o 16:04.
|
|
|
04-01-2008, 15:50
|
|
|
Junior Member
|
uwielbiam ich wątek  czasem to nawet myślę, że Snape byłby fajniejszy jako mąż Lily niż James.. ale później przypominam sobie, że wszystko byloby bez sensu..  :uhoh:
|
|
|
04-01-2008, 23:10
|
|
|
Omijać szerokim łukiem
|
Ten wątek jest bardzo ciekawy i bardzo wzruszający  to było dla mnie zaskoczenie, że Książę tak bardzo kochał Lily przez całe swoje życie..aż do końca  Ale pomyslcie, gdyby Snape był z Lily, to wszystko by się inaczej potoczyło..:| i byłoby zupełnie bez sensu. Severusa jest mi naprawdę żal..  a wątek z nim zwiazany naprawdę jest dobrze wymyślony.
|
|
04-02-2008, 09:18
|
|
|
Senior Member
|
Cytat:
|
uwielbiam ich wątek smiley czasem to nawet myślę, że Snape byłby fajniejszy jako mąż Lily niż James.. ale później przypominam sobie, że wszystko byloby bez sensu.. smiley [Uh-Oh!]
|
Bebiko, zgadzam się z Tobą! Też miewam takie myśli... I dlatego teraz nie lubię Jamesa.
A wiecie co mnie wkurzyło? Że gdy Harry wyszedł z myślodsiewni w rozdziale "Opowieść Księcia" to nie zastanawiał się nad tym, że Snape kochał jego matkę. Ani trochę! On myślał tylko o tym, że ma umrzeć. No cóż, każdy normalny człowiek by się tym przejmował. Ale mógł chociaż pomyśleć o Severusie! A on nic... Samolub jeden! Nie ma serca. Jak jego ojciec... Szczególnie, że znałam osobiście jego ojca. Ja znałem... Severus?! Taaaak... <ucieka do domu wariatów> xD
|
|
|
04-12-2008, 20:24
|
|
|
Praktykant Voodoo
|
Taa Lily lubiła Severusa ale on używał czarnej magii.Chciała dać mu sznsę,ale on odrzucił ją.Poza tym Sev nie zawsze był w porządku woobec Lily jak np:kiedy nazwał ją szlamą.wtedy automatycznie możliwosc tego,że Lily pokocha Seva zostałą skreśona
|
|
|
02-17-2009, 21:47
|
|
|
Junior Member
|
Cytat:
Napisał malinka_09
|
Witam. Z gory przepraszam ze odswiezam temat sprzed roku, ale potrzebuje pomocy. Chodzi mi o muzyke ktora leciala w tych wyciskaczach, filmiki usunieto, a ja usilnie potrzebuje tytul tej piosenki.
|
|
|
Zasady postowania
|