HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Książki (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Najnudniejsza książka świata (http://hpn.pl/showthread.php?t=1359)

MalaCzarna 03-07-2008 16:34

RE: Najnudniejsza książka świata

Vayamess- a rekord pobił chyba Werter. Baran nawet zabić sie nie umiał i umierał przez 12 godzin.Az sie miało ochotę wejść do książki mu pomóc.
Konrad Wallenrod oraz Kordian też zasługują na podium.

Mitzi Caspar 03-08-2008 21:04

Krzyżacy. Musiałam ją czytać w 1 klasie gimnazjum i była to dla mnie tortura. Książki Sienkiewicza dla mnie są makabryczne, obojętnie, czy dla dzieci, czy historyczne, czy nowele. Nie mogę ich znieść. Wyjątek stanowi Quo Vadis.

Adela 03-11-2008 11:34

Najnudniejszą książką jaką dotychczas przeczytałam (a raczej usiłowałam przeczytać) były "Syzyfowe prace" Stefana Żeromskiego. Ja tego faceta po prostu nie umiem zdzierżyć.

Liza 03-18-2008 14:31

Jak na mój gust nie ma jak to nazwała autorka tego tematu najnudniejszej książki świata. Owszem jest dość dużo nudnych lub trudnych książek... Ale myślę, że w każdej można znaleźć coś ciekawego.
Nudne książki, które przeczytałam? Faraon - Bolesława Prusa przeczytałam zaledwie parę stron i już mi się dalej nie chciało... Jednak w najbliższej przyszłości mam zamiar sięgnąć po tą książkę ponownie, może jeszcze jestem/byłam za młoda na nią i tyle. Tak to niezbyt podobała mi się książka pt. ' W pustyni i w puszczczy' ale nie było tak źle... xDD Czytałam dość dużo książek, ale 'brałam' te które wydawały mi się fajne^^

lunka94 03-22-2008 21:08

Evaire:
,,Najnudniejsza książka jaką czytałam to Lassie Wróć''.
Jejć. Przecież to piękna książka!! Opowiada o miłości i przywiązaniu człowieka do zwierzęcia. Właśnie z powodu tego pies przebył katorżniczą wędrówkę i nie poddał się. Mnie osobiście ona wzruszyła.

nimfadora21:
,,"W pustyni i w puszczy". To jest najnuuudniejsza książka jaką znam.''
Co?! Ja wciągnęłam się w kolejne rozdziały tej książki, z niepokojem śledziłam losy bohaterów, przeżywałam razem z nimi złość, strach, zwątpienie i radość. To jedna z moich ulubionych książek.

A dla mnie najnudniejszą książką jest ,,Pan Tadeusz''. Pisany jakimś niezrozumiałym językiem, do tego wierszem, ciągnące się bez końca wątki, niektóre wogóle niepotrzebne... Do tego opis bitwy. Boże, uchowaj !!

Her-mio-na 13 03-23-2008 09:40

To chyba się nazywało "O krasnoludkach i sierotce Marysi"... Czytałam t w 4-5 klasie. Boże, to było takie nudne, że ledwo doczytałm do końca. Może ta książka ma jakieś przesłanie, czy coś, ja nie wiem. Na pewno nic takiego w niej nie znalazłam. najnudniejsza książka, jaką czytałam...

Dredzio 03-28-2008 13:35

Chyba nie ma takiej książki która by mnie nudziła... No, może Krzyżacy, ale ich nie przeczytałam raczej z lenistwa :P

Nisia1990 03-30-2008 16:18

Heh, jak dla mnie to większość lektur są nudne;P

Roksia 03-30-2008 19:50

Najnudniejsza to byli "Krzyżacy" no i "Zemsta".No i wszystkie inne lektUry takie jak "Opowieść wigilijna" czy "Chłopiec z Grenlandii". Nienawidzę lektUr.

Blyskawica95 03-30-2008 21:33

Dla mnie najnudniejsza książka to czarne stopy. wg mnie tam nic sie nie działo. zresztą nic nie rozumiałam. to było głupie.

Edit: Bez przekleństwa by się obyło.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:12.