HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Postacie (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Który odważniejszy ?! (http://hpn.pl/showthread.php?t=2358)

Patka-wariatka 04-24-2009 21:43

A Severus nie? Wiesz, co by się stało, gdyby Voldemort odkrył prawdę? Lepiej nawet o tym nie myśleć.

Ankara 04-29-2009 20:30

Wszyscy byli niesamowicie odważni ale czemu nikt nie pisze o Potterze?! Kto z was poszedłby na pewną śmierć i pogodził się z myślą, że zaraz umrze? Ja nie. No i robił wszystko aby zabić Voldemorta pomimo że był najbardziej poszukiwanym czarodziejem. A poza tym od samego początku był dzielny, nawet jako dzieciak.

OLCIA 04-30-2009 09:29

Zdecydowanie Severus, prowadził niebezpieczną grę w której mógł zginąć, oczywiście każda z tych postaci ryzykowała życie, ale Zarówno Remus i Syriusz byli członkami GD, ryzykowali życie podobnie jak masa innych członkow Zakonu. Harry Potter, no cóż też nalezy do odważnych, ale on tak jaby nie miał wyboru. Albus, to też postać bardzo odważna, zawsze czynił coś dla innych. Ale Snape, udowodnił, że zasługuje na pierwsze miejsce.

LaLuna 05-20-2009 21:12

A ja wybrałam Harry'ego. Pogodził się z tym, że musi umrzeć. Zerwał z Ginny. Zrobiłby wszystko dla przyjaciół. Według mnie to on jest najodważniejszy. Niektórzy nie zwracają uwagi na jego wiek i warunki w jakich się wychowywał.

Draco1297 06-08-2009 09:04

Wziełam Severusa, wiem że on jest najodważniejszy i nietrzeba tego niczym udowadniać.Zresztą to wlaśnie Severus zdobył najwięcej glosow.Moim zdaniem odważny był równiez Remus, ale z Severusem się nie równa.

KaroLh 06-12-2009 12:55

A może zadacie sobię pytanie - kto
się z nim równa ? Albus Dumbledore, chyba
najwięcej Harry mu zawdzięcza.

Chris99 06-12-2009 13:22

Ja zagłosowałem na Severusa. Dlaczego? Z tego powody co większość was. Szpiegował Voldemorta chociaż wiedział że Czarny Pan był mistrzem Legilimencji. Nawet sam Harry mówi do swojego syna coś takiego "Albusie Severusie nosisz imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu, a ten drugi był prawdopodobnie najodważniejszym człowiekiem na swiecie...."

Santino 06-12-2009 13:24

Zagłosowałem na Severusa. Prowadził niebezpieczną grę z Voldemortem. Wykazał się wielką odwagą, bo najmniejszy błąd mógłby go wydać przed Voldemortem i sprowadzić na niego śmierć.

Rhea 06-12-2009 14:21

Też stawiam na Severusa. Co do ukrywania prawdy pomiędzy Voldemortem, Dumbledorem a nim, rzeczywiście, trzeba dużej odwagi. O, a poza tym nie tylko ''taka'' odwaga się liczy.

Luminf 08-05-2009 00:02

Hymm jak dla mnie Sevi był trochę inny ;p
Po tym jak Voldek zabił jego jedyną miłość w życiu [Lilly] jego życie straciło sens. Nienawidził Voldemorta za to że ją zabił i robił wszystko by go obalić. Potem znienawidził Harrego ponieważ on przeżył a jego matka zginęła a w między czasie Dumbledorem ponieważ go wykorzystywał jako podwójnego agenta prawie go szantażując. Od śmierci matki Harrego jego życiem kierowała nienawiść do człowieka [istoty] która ją zabiła więc do Voldzia ;p Nie wiem czy to odwaga go nakłoniła do "powrotu" do czarnego pana czy chęć zemsty.
Przynajmniej ja tak pojmuje myślenie Sevka ale oczywiści mogę się mylić ;p
Wybieram Harrego ponieważ w ostatnich momentach 7 tomu zdecydował się na swą własną śmierć. Mógł czekać aż go znajdą i zabiją łudząc się że ktoś inny pokona LV ale sam zadecydował. Poszedł na śmierć z podniesioną głową nie wiedząc że przeżyje. Do tego potrzeba olbrzymiej odwagi i samozaparcia bo nie wszyscy mogli by się na to zdobyć.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:26.