HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Kosz (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Czy Harry ma matkę chrzestną? (http://hpn.pl/showthread.php?t=610)

Lara 09-01-2007 01:24

RE: Czy Harry ma matkę chrzestną?

Lol nie wiedziałam, że jest tam taki zwyczaj :D Moim zdaniem Syriusz by wspaniale pasował do Narcyzy. On podobno był przystojny (choć w filmie tego nie widać) ona piękna. Fajna by była z nich para, no i może gdyby Narcyza była z Syriuszem to nie byłaby taką zimną s**ą xD Harry miał by fajną matkę chrzestną :D

Flowerpower 09-01-2007 14:42

Eeee...Gary jest całkiem do rzeczy;) Narcyza matką chrzestną Harry'ego...to by było ciekawe xD

Lady_Black 09-01-2007 15:35

Nie miałam pojęcia, że coś takiego w Anglii istnieje, a nad matką chrzestną Harry'ego długo się zastanawiałam. Miałam nadzieje, że ona gdzieś jest i ujawni się w siódmym tomie. Ale skoro sama Rowling mówiła...

Hmmm... Syriusz i Narcyza? Ja się chyba zbyt wielu ff naczytałam, bo ta para całkiem mi pasuje. Tylko jest taki problem, bo to jedna rodzina (i to całkiem bliska ;)

Mike_PL 09-01-2007 15:48

Nie wiem nigdy się nad tym nie zastanawiałem.

asiamove 09-01-2007 16:39

Zastanawiałam się nad tym i myśle ,że Rowling nie zapomniała o tym myśle ,że matka chrzesną harrego jest jakaś zła osoba występujaca w książce

Nacia1234 09-02-2007 09:35

A może matka chrzestna Harrego jest jego ciotka Petunia?Może to nie mozliwe ale co jak co to wkońcu jego rodzina.Do tejpory nie zastanawiałam sie nad tym.Mozliwe że matka chrzestną była tez jakaś kobieta mugolka lub co gorsza na końcu może okazać się że profesor McGonnagall. NIe wiem jak sie to pisze!!Sorki za blędy !!

Sylwunia 09-05-2007 13:54

Hm ja myślę, że jeśli Harry Potter miał by chrzęstno zaopiekowała by się nim.Chyba że ta matka chrzestan jest bez serca.Harry Potter to bardzo dobry chłop.Ja myśle że on nie ma chrzestnej.:(;):no::(:(:(:(

caroline349 09-14-2007 14:04

Matką chrzestną Harry'ego nie mogła by być Narcyza, po przez związek z Syriuszem,
ponieważ Syriusz jest po stronie dobra, Narcyza ma męża i dziecko, a nawet gdyby zdradzała Malfoya z Syriuszem, to chyba by go w końcu zakapowała (cóż, galeony nie śmierdzą)...Ale godne zastanowienia:yes:

hermiona_xp 09-14-2007 21:28

RE: MAtka Chcrzesna

Cos Mi sie Wydaje Ze matka chcesna Harrego jest jego ciotka
PEtunia!!!
Ale nie jestem pewna!!

Limonka 09-14-2007 22:50

Ludzie, co wy za głupoty wypisujecie... Potraficie czytać? Wyjaśniliśmy sprawę matki chrzestnej na samym początku. Proszę bardzo:

Cytat:

Moony A. napisała:
Harry nie ma matki chrzestnej.
Rowling potwierdziła to w jednym z wywiadów.

W Anglii (nie wiem dokładnie czy tyczy się to religii, czy ogólnych tradycji), rodzicami chrzestnymi zostaje para. A kanon nic nie mówi o narzeczonej/małżonce Syriusza. Poza tym chrzest musiał się odbyć szybko i w ukryciu.
W końcu Potterowie wiedzieli o ciążącej na nich przepowiedni.
Wniosek? HARRY NIE MA MATKI CHRZESTNEJ. Zamykam temat, żeby nie robił niepotrzebnego zamieszania.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:01.