HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Gry (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=11)
-   -   HP i CO - jak przejść...? (http://hpn.pl/showthread.php?t=650)

pattix13 06-02-2009 22:50

Wczoraj po długim czasie na półce zainstalowałam HP i czarę ognia. Nie jestem najlepszym graczem....i mam kilka pytań. xD
Kiedy są zadania mood'a mam użyć konkretnego uroku a moje postacie tylko czasem rzucają ten właściwy, a zwykle jakiś inny. Od czego to zależy?
Utknełam na zakazanym lesie cz.1 brakuje mi 2 tarcz. Jedna jest na polance nad ziemią a druga nad taką dużą rośliną i nie wiem jak je ściągnąć w dół!
Proszę o pomac i z góry dziękuje. :)

jurasziomq 06-19-2009 18:47

Pomocy !

Pomozcie . . . Niemoge wziac ostanie tarczy turnieju trój magicznego . . . Lezy ona w takim miejscu na takiej jakby plycie betonowej a obok sa taki pnącza . . . nawet juz glaz przenoscilem z poczatku planszy i pupa . . . Pomoze ktos ? wie ktos jak wziac tą tarcze ?

Anneru 09-05-2009 15:07

1.
Cytat:

Kiedy są zadania mood'a mam użyć konkretnego uroku a moje postacie tylko czasem rzucają ten właściwy, a zwykle jakiś inny. Od czego to zależy?
Teba mieć szczęście, bo nie można kontrolować tego zupełnie, ale szczęściu można pomóc.:) Awifors (?) możesz rzucić tylko na błotoryja w powietrzu, tak więc najpierw zacznij od wingardium lewiosa. Czasem szybciej idzie, gdy przytrzymasz dłużej przycisk uroku. Nie jest to reguła i trzeba mieć cierpliwość, ale naparzanie błotoryi na ziemi nie ma najmniejszego sensu, bo i tak nigdy nie będzie Awiforsa.
2.
Cytat:

Utknełam na zakazanym lesie cz.1 brakuje mi 2 tarcz. Jedna jest na polance nad ziemią a druga nad taką dużą rośliną i nie wiem jak je ściągnąć w dół!
Na polance- idź przed siebie, tam przy tym kamiennym przejściu masz duży kamień. Jest trochę dalej więc trzaba go przenieść na raty, a potem po nim wleźć.
Na roślinie- na lekcji zielarstwa poznasz zaklęcie Herbivicus, które rozwija te liście. Wtedy będziesz mogła wrócić się i zdobyć te tarcze. Tarcze na liściach masz też przy klatce ze smokiem, a na ziemi w tym samym miejscu jest druga. Jak będziesz znała Herbivicus to rato wrócić do misji, bo na przykład w Dachach i Łazience też masz tarczę na wodzie. I uwaga, jak rozwijasz liście, to prawie zawsze pojawia sie to latające dziadostwo.
3.
Cytat:

Pomozcie . . . Niemoge wziac ostanie tarczy turnieju trój magicznego . . . Lezy ona w takim miejscu na takiej jakby plycie betonowej a obok sa taki pnącza
To samo co przy 2. Jak się nauczysz Herbivicus, to będzie możn tam wejść
4.
Cytat:

Jak pszejść 2 zadanie turnieju trujmagicznego?
Pomórzcie! Błagam!
Jak już to Trójmagicznego ;)
Płyniesz sobie przed siebie, łapiąc fasolki oraz skrzeloziela by przyśpieszyć i naparzając w druzgotki. Jak dopłyniesz na miejsce dalej nawalasz druzgotki, a te pęcherzyki też niszczysz urokiem. Aby przejść tam gdzie droga jest zagrodzona tą machiną, musisz ją uwolnić z bombelków, waląc w nie urokiem.

Pozdr ;)

Iluzjonista 09-06-2009 17:41

Stań przy ścianie żywopłotu, tak żeby sklątki były naprzeciw Ciebie. Gdy zaczną na Ciebie biec z zamiarem zdewastowania Harry'ego, szybko odbiegnij, tak aby sklątka wpadła na ścianę. Gdy jest już nieprzytomna, wal w nią zaklęciami ile się da lub ciskaj nią kamieniami za pomocą Wingardium Leviosa. Tak samo z drugą.

Post jest odpowiedzią na wypowiedź, która została skasowana. Mim.

ank89 01-14-2010 15:30

Ja mam pytanie odnośnie kart które się dosaje po zakończeniu jakiegoś zadania, o co w tym chodzi? tzn chodzi mi konkretnie o te kartu które się wybiera w panelu zaraz przed jakimś zadaniem (wczesniej je kupiłam ale nie wiem na czym polega ich wybieranie)
dzieki jeśli ktoś mi odpowie ;)

iveria 01-31-2010 19:23

Karty to taka pomoc dla postaci- dodają np. dodają życie.

karoline84 04-26-2010 20:29

do fenixs chodzi ci o to czarne zaklęcie z wronami? jak tak to musisz zrobić tak
niech jeden z nich lekko "trzaśnie" błotoryja tak aby upadł jak upadnie podneście go zakłęciem wingardium leviosa a potem rzućcie urok gotowe

Bella261 08-18-2010 10:40

Mam problem. W zadaniu ,,Zielarstwo'' gdy już ten żyrandol z gury spadł i jak już pokonałam erklingi to trzeba zdobyć skrzeloziele ale ja go nie moge zdobyć. Jest za wysoko. Co trzeba zrobić?

Hogsmed 08-18-2010 16:25

Z tego co pamiętam to ziele razem z żyrandolem spada na dół, Twoja postać musi przedżeć się na duł przez tłumy erklingów. Kiedy już znajdziesz się na dole widzisz nad sobą skrzeloziele, jest za wysoko by je dostać. Obok jest jednak Tarcza Turnieju, kiedy ją zbieżesz automatycznie zbierasz skrzeloziele.

Chyba :) Grałem w to z rok temu :P

dÓł (!)

Bella261 08-18-2010 21:11

Cytat:

Napisał Hogsmed (Post 266649)
Z tego co pamiętam to ziele razem z żyrandolem spada na dół, Twoja postać musi przedżeć się na duł przez tłumy erklingów. Kiedy już znajdziesz się na dole widzisz nad sobą skrzeloziele, jest za wysoko by je dostać. Obok jest jednak Tarcza Turnieju, kiedy ją zbieżesz automatycznie zbierasz skrzeloziele.

Chyba :) Grałem w to z rok temu :P

dÓł (!)

Tak tylko że obok nie ma żadnej tarczy.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:35.