HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Inne (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=24)
-   -   Klub Pocieszaczy i Porad (http://hpn.pl/showthread.php?t=954)

Lillyanne 10-28-2007 15:02

RE: Klub Pocieszaczy i Porad

Ja też mam straszna tremę załóżmy że mówimy wierszyk przed cała klasą to mnie od rana brzuch boli... I w ogóle jak mam wyjśc z czymś do ludzi, np. sie o coś zapytać to mnie strach oblatuje. I chociaż w mojej klasie jestem 'dziewczynką na posyłki' xDDD to tez mam problemy z nawiązywaniem kontaktów z innymi :D

Nimphadora Tonks 10-28-2007 15:06

haha!! ja to samo lilly... wychodze.. i tu brzuch nawala.. cos strasznego.. xD

glosu braknie, nogi jak guma.. i sterczysz jak slup czekajac na wysmianie..

ludzie widza jak sie ktos denerwuje, i co po niektorzy to wykorzystuja.. wredne swinie.. ale potem sie okazuje ze nie bylo az tak zle, i niepotrzebnie sie denerwujesz.. tak jest zawsze^^

Lillyanne 10-28-2007 15:18

Dokładnie, a ja niedawno wystepowałam w takim jakby przedstawieniu i mówiłam taka swoją kwestię i musiałam się tak bardzo wczuć i w ogfóle mówic z emocjami i się poruszac tak powoli i spokojnie i to miało być naturalne i straszniue nie potrafiłam się tego nauczyć i nauczycielki juz wychodziły z siebie a ja nawet na próbach się denerwowałam a jak juz wyszłam na scene to głóos mi tak strasznie drżał że... A najgorsze jest to że jak sie tak stresuje to potem nic z tego co się wydarzyło nie pamietam^^

Limonka 10-28-2007 16:31

I$har, jAk NIe mAsH nIc MonDrEgO dO pOfFiEdZeniA tO nIe MufF FcaLe!!!!! NiE rOzUMiesH NaShyCh PrOblemuFf!!!! ;)

Ja tam się tu całkiem nieźle bawię. Tylko czekam aż jakaś napalona trzynastka zapyta jak poderwać "tEgO boSkieGo JedYnEgo cHłopAka". Ale na poważnie, nie mam nic przeciwko temu, żeby ta zbiorowa imitacja telefonu zaufania dalej funkcjonowała ^^.

ishar 10-28-2007 16:58

Jak poderwać wymarzonego chłopaka i dziewczynę to norma...
Normą staną się później pytania, w jaki sposób ze sobą skończyć? żyletka, prostownica do włosów w wannie pełnej wody, przedawkowanie rutinoscorbinu (żeby było, hmm... efektowniej?)...

No ale czasem faktycnzie można się nieco pośmiać. Dlatego zapraszam właśnie na bravo.pl, każdy na pewno słyszał już o różnych ciekawych akcjach, jakie mieli tam "proszący o poradę".

.,:;Posssdrófffka koffaniutcy:*************;:,.

Her-mio-na 13 10-28-2007 18:51

Cytat:

Tylko czekam aż jakaś napalona trzynastka zapyta jak poderwać "tEgO boSkieGo JedYnEgo cHłopAka".
Limonko, ratuj! Jestem napalonom trzynastolatką, która pyta jak poderwac tego boskiego jedynego chłopaka. Nie wiem jeszcze o kogo mi chodzi, ale na pewno jestem napalona a on jest ładny. Pomóż mi!

A tak na serio, to:

marti-tina:

Cytat:

Na koniec rozmowy napisałam, ze to wcale nie jest prawda, że go kocham i on odpisał, że to dobrze bo musiałby mnie zranić...
Większąść mężczyzn wykazuje się wrazliwością uczuciową bliską łyżeczce od herbaty, więc nie przejmuj sie tym tak zbytnio.

Cytat:

Zakochałam się w bardzo fajnym chłopaku z mojej klasy, ale to nie jest zwykłe zakochanie tylko coś poważniejszego. Na początku nie było problemów, on nie miał dziewczyny, bardzo fajnie mi się z nim gadało.
Może on nie widzi w tobie dziewczyny tylko kumpele z klasy, z którą można o wszystkim pogadac. A więc zacznij zachowywac się bardziej, hmm... kobieco (?), bądź tajemnicza etc. Bądź dla niego miła, lecz czasami sugeruj swoim zachowaniem, że nie jesteś tak po prostu koleżanką. Nie wiem, nie jestem dobra w te klocki...

Cytat:

Mam nadzieję, że ta dziewczyna nie będzie go chciała i on wreszcie zrozumie, że kłamałam...
Prędzej runie mur chiński, aniżeli on domyśli się bez żadnych sugesti z zewnątrz, że ty kłamałas. Facet to nie kobieta (wow, co za zniewalajaca teoria xD), nie rozważa wszystkiego po kolei, czasami nawet myśli czymś innym niż rozum... (a przynajmniej większość z nich) xDxD

narazie postaraj się o tym nie myśleć. Zajmij się czymś, co Cię ciekawi. jednak gdy to nie zadziała wyznaj mu swoją miłość. Ale nie przez koleżanki, nie przez liściki, tylko prostow oczy, przy czym zaznacz, żeby nikomu nie mówił. A potem zobaczysz jak zareaguje. Jesli zaśmieje Ci się prosto w twarz, będzie się z Ciebie nabijał po kątach lub po prostu powie to innym nie wartbył Ciebie, bo jest po prostu płytki.

Hermiona 12:

Sądzac po Twojej wypowiedzi bardzo zalezy Ci na tej szkole. Ale zastanów się... Czy jeśli nie zdasz stanie się wielka tragedia w Twoim życiu? Czy bez tańca nie przeżyjesz? Czy warto jest się tak stresować? Odpowiesz mi: tak na wszystkie pytania. A więc moja porada nie jest wiele warta. Ale powiem Ci jedno... Powinnaś zacząc przemawiać na forum klasy/szkoły, występowac publicznie, etc. etc. gdyż to nada Ci trochę wiecej pewności siebie. A jeśli stajesz sama przed komisją spróbuj sobie wyobrazić, ze to zwykłe ćwiczenia w Twoim domu, lubpo prostu jeśli taniczysz nie patrz sie w kierunku egzaminatorów, lecz zamknij oczy i wsłuchaj się w muzykę. Mi zazwyczaj pomaga takie rozwiazanie ( w trochę innym zastosowaniu xD). I powtarzaj sobie w myślach, że umiesz, że potrafisz to zrobić. Bo przeciez nie po to trenowałaś tyle, żeby grupa ludzi po prostu Cię wyrzuciła. Oni NIE moga tego zrobić, przeciez wiesz. A dlaczego? Bo ty to potrafisz...

*- nie wiem, czy te porady moją w sobie choć troszką prawdy, więc nie musicie w najmniejszym stopniu kierować się moją opinią.

marti-tina 10-28-2007 19:09

jecze raz bardzo wam dziękuję, nie zgadzam się z wszystkimi opiniami ale cóż...

Cytat:

Na początek dowiedz się czy ma
Na 100%dziewczynę.
Nie on nie ma dziewczyny ale jedna mu się podoba

Cytat:

Większąść mężczyzn wykazuje się wrazliwością uczuciową bliską łyżeczce od herbaty, więc nie przejmuj sie tym tak zbytnio.
Nie przejmuję się ale on i tak mnie tym zranił...

Ishar jeśli ci się ten temat nie podoba to na niego nie wchodź, a ja będę się trzymać zasady i cię zapisałam.

Cytat:

Ale na poważnie, nie mam nic przeciwko temu, żeby ta zbiorowa imitacja telefonu zaufania dalej funkcjonowała ^^.
Dzięki Limonko, gdy zakładałam ten temat myślałam, że za góra tydzień admini go usuną.

Veela 10-28-2007 19:40

Cytat:

Czy bez tańca nie przeżyjesz? Czy warto jest się tak stresować?
Wybacz Her-mio-na13, ale tylko osoba, która nie tańczy może twierdzić, że to nie jest ważne. Jeśli ktoś poświęcił całe życie tańcu, to jest jego jedyna pasja i z tym wiąże swoją przyszłość, to owszem, jest to tragedia. Ja nie chodzę do takiej szkoły jak Hermiona12, ale też tańczę i też musiałam (i będę musiała) przejść przez różnego typu egzaminy i selekcje. Uwierz mi, to jest olbrzymi stres, jak stoisz przed komisją i wiesz, że w pewnym sensie od nich i od tego jak w tej chwili zatańczysz zależy twoja przyszłość. Tylko, że mnie to mobilizuje, a Hermione12 przeciwnie, paraliżuje. Mówię oczywiście za siebie, bo nie jestem Hermioną12 i nie wiem jak ona to odbiera.

Her-mio-na 13 10-28-2007 20:36

Cytat:

Wybacz Her-mio-na13, ale tylko osoba, która nie tańczy może twierdzić, że to nie jest ważne. Jeśli ktoś poświęcił całe życie tańcu, to jest jego jedyna pasja i z tym wiąże swoją przyszłość, to owszem, jest to tragedia.
Dlatego tez dodałam to:
Cytat:

Odpowiesz mi: tak na wszystkie pytania.
A jesli chodzi o to, że jej nie rozumiem, to się trochę mylisz. Sama teńczę, jest to dla mnie czymś waznym ale nie najwazniejszym. Nie moge powiedziec, że bez tańca nie przezyję, bo to głupota. Wiele osób nie tańczy a jednak zyje. A są w zyciu wazniejsze rzeczy takie jak rodzina, czy przyjaciele.

Hermiona12 10-28-2007 21:18

Cytat:

Ja tam się tu całkiem nieźle bawię. Tylko czekam aż jakaś napalona trzynastka zapyta jak poderwać "tEgO boSkieGo JedYnEgo cHłopAka". Ale na poważnie, nie mam nic przeciwko temu, żeby ta zbiorowa imitacja telefonu zaufania dalej funkcjonowała ^^.
Po pierwsze, Limonka czy każda 12, 13 latka musi byc od razu głupia ? Nie radze Ci sie sugerować wiekem.
Po drugie, co jest śmiesznego w tym, że chce opanować stres by zdać do nastepnej klasy ?

Cytat:

Hermiona musisz przezwyciężyć ten straszch, wiesz o tym.. bez tego nie bedzie przyszłości, bo gdziekolwiek wyjdziesz bedziesz się "wstydzić", bać albo cokolwiek tego typu..

Ja jestem odważna, ale bardzo pomaga mi to, że się strasznie udzielam. Prowadzę uroczystości, załatwiam sprawy, co chwila mam kontakty z nowymi ludzmi, co chwila muszę kogoś poznawać, występować. Myślę, że to rozwija. Spróbuj! To może pomóc.. Chodzi o to zebyś zaczęła oswajać się z tym, ze przed kimś musisz występować (w tym wypadku przed komisją)
Agatqa ale ja się nie boję wystepować przed ludzmi. Gdy mam jakies wystepy w teatrze, czy w szkole to sie lekko stresuje. To naturalne. Ale gdy jest egzamin jest inaczej niż na wystepie. Nie wiem dlaczego tak jest,ale jest.

Cytat:

Ale powiem Ci jedno... Powinnaś zacząc przemawiać na forum klasy/szkoły, występowac publicznie, etc. etc. gdyż to nada Ci trochę wiecej pewności siebie.
To co do Agatqi

Cytat:

A jeśli stajesz sama przed komisją spróbuj sobie wyobrazić, ze to zwykłe ćwiczenia w Twoim domu, lubpo prostu jeśli taniczysz nie patrz sie w kierunku egzaminatorów, lecz zamknij oczy i wsłuchaj się w muzykę.
Nie moge zamknąć oczu. Mowiłam już to wczesniej. A w niektórych ćwiczeniach to muszę sie patrzeć na komisje.

Veela wzruszyłaś mnie

Cytat:

A jesli chodzi o to, że jej nie rozumiem, to się trochę mylisz. Sama teńczę, jest to dla mnie czymś waznym ale nie najwazniejszym. Nie moge powiedziec, że bez tańca nie przezyję, bo to głupota. Wiele osób nie tańczy a jednak zyje. A są w zyciu wazniejsze rzeczy takie jak rodzina, czy przyjaciele.
Wiem że rodzina i przyjaciele są ważni. Gdybym zdecytowała się wysłać formularz na admina to byś mogła poznać moje zdanie na ten temat. Ale nie poślę. zastanawiałam się cały czas i stwierdziłam, że nie nadaje się na admina i niewiem czy bym miała tyle czasu. Mam nadzieję, że kiedyś znajdę na nich czas.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:25.