![]() |
RE: Klub Pocieszaczy i Porad
Ja też mam straszna tremę załóżmy że mówimy wierszyk przed cała klasą to mnie od rana brzuch boli... I w ogóle jak mam wyjśc z czymś do ludzi, np. sie o coś zapytać to mnie strach oblatuje. I chociaż w mojej klasie jestem 'dziewczynką na posyłki' xDDD to tez mam problemy z nawiązywaniem kontaktów z innymi :D
|
haha!! ja to samo lilly... wychodze.. i tu brzuch nawala.. cos strasznego.. xD
glosu braknie, nogi jak guma.. i sterczysz jak slup czekajac na wysmianie.. ludzie widza jak sie ktos denerwuje, i co po niektorzy to wykorzystuja.. wredne swinie.. ale potem sie okazuje ze nie bylo az tak zle, i niepotrzebnie sie denerwujesz.. tak jest zawsze^^ |
Dokładnie, a ja niedawno wystepowałam w takim jakby przedstawieniu i mówiłam taka swoją kwestię i musiałam się tak bardzo wczuć i w ogfóle mówic z emocjami i się poruszac tak powoli i spokojnie i to miało być naturalne i straszniue nie potrafiłam się tego nauczyć i nauczycielki juz wychodziły z siebie a ja nawet na próbach się denerwowałam a jak juz wyszłam na scene to głóos mi tak strasznie drżał że... A najgorsze jest to że jak sie tak stresuje to potem nic z tego co się wydarzyło nie pamietam^^
|
I$har, jAk NIe mAsH nIc MonDrEgO dO pOfFiEdZeniA tO nIe MufF FcaLe!!!!! NiE rOzUMiesH NaShyCh PrOblemuFf!!!! ;)
Ja tam się tu całkiem nieźle bawię. Tylko czekam aż jakaś napalona trzynastka zapyta jak poderwać "tEgO boSkieGo JedYnEgo cHłopAka". Ale na poważnie, nie mam nic przeciwko temu, żeby ta zbiorowa imitacja telefonu zaufania dalej funkcjonowała ^^. |
Jak poderwać wymarzonego chłopaka i dziewczynę to norma...
Normą staną się później pytania, w jaki sposób ze sobą skończyć? żyletka, prostownica do włosów w wannie pełnej wody, przedawkowanie rutinoscorbinu (żeby było, hmm... efektowniej?)... No ale czasem faktycnzie można się nieco pośmiać. Dlatego zapraszam właśnie na bravo.pl, każdy na pewno słyszał już o różnych ciekawych akcjach, jakie mieli tam "proszący o poradę". .,:;Posssdrófffka koffaniutcy:*************;:,. |
Cytat:
A tak na serio, to: marti-tina: Cytat:
Cytat:
Cytat:
narazie postaraj się o tym nie myśleć. Zajmij się czymś, co Cię ciekawi. jednak gdy to nie zadziała wyznaj mu swoją miłość. Ale nie przez koleżanki, nie przez liściki, tylko prostow oczy, przy czym zaznacz, żeby nikomu nie mówił. A potem zobaczysz jak zareaguje. Jesli zaśmieje Ci się prosto w twarz, będzie się z Ciebie nabijał po kątach lub po prostu powie to innym nie wartbył Ciebie, bo jest po prostu płytki. Hermiona 12: Sądzac po Twojej wypowiedzi bardzo zalezy Ci na tej szkole. Ale zastanów się... Czy jeśli nie zdasz stanie się wielka tragedia w Twoim życiu? Czy bez tańca nie przeżyjesz? Czy warto jest się tak stresować? Odpowiesz mi: tak na wszystkie pytania. A więc moja porada nie jest wiele warta. Ale powiem Ci jedno... Powinnaś zacząc przemawiać na forum klasy/szkoły, występowac publicznie, etc. etc. gdyż to nada Ci trochę wiecej pewności siebie. A jeśli stajesz sama przed komisją spróbuj sobie wyobrazić, ze to zwykłe ćwiczenia w Twoim domu, lubpo prostu jeśli taniczysz nie patrz sie w kierunku egzaminatorów, lecz zamknij oczy i wsłuchaj się w muzykę. Mi zazwyczaj pomaga takie rozwiazanie ( w trochę innym zastosowaniu xD). I powtarzaj sobie w myślach, że umiesz, że potrafisz to zrobić. Bo przeciez nie po to trenowałaś tyle, żeby grupa ludzi po prostu Cię wyrzuciła. Oni NIE moga tego zrobić, przeciez wiesz. A dlaczego? Bo ty to potrafisz... *- nie wiem, czy te porady moją w sobie choć troszką prawdy, więc nie musicie w najmniejszym stopniu kierować się moją opinią. |
jecze raz bardzo wam dziękuję, nie zgadzam się z wszystkimi opiniami ale cóż...
Cytat:
Cytat:
Ishar jeśli ci się ten temat nie podoba to na niego nie wchodź, a ja będę się trzymać zasady i cię zapisałam. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Po drugie, co jest śmiesznego w tym, że chce opanować stres by zdać do nastepnej klasy ? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Veela wzruszyłaś mnie Cytat:
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:25. |