HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Insygnia Śmierci (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Dzieci bohaterów (http://hpn.pl/showthread.php?t=1295)

Hermes 02-03-2008 23:36

Dzieci bohaterów

Post I
No cóż co myślicie o tym, kto z kim się związał i jak ich dzieci mialy na imię????

Post II
Jeśli nie wiecie o co chodzi to zamieszczam link
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lily_Po...ci_Harry.27ego Na samym dole jest drzewo genealogiczne.

Bella Tonks 02-04-2008 10:48

RE: Dzieci bohaterów

No to tak:

Dzieci Harry'ego i Ginny:
James Potter
Albus Severus Potter
Lily Potter

Dzieci Rona i Hermiony:
Rose Weasley
Hugon Weasley

Dzieci Draco i jego żony:
Scorpius Hyperion Malfoy

Dzieci Billa i Fleur:
Wiktoria Weasley
Dominique Weasley
Louis Weasley

Dzieci Percy'ego i Audrey:
Molly Weasley
Lucy Weasley

Dzieci Georga i Angeliny:
Roxanne Weasley
Fred Weasley

Dzieci Luny i Rolfa:
Lorcan Scamander
Lysander Scamander

Dzieci Tonks i Lupina:
Tedy Lupin

Bella Tonks 02-04-2008 13:51

w wikipedii - wolnej encyklopedii a tam wszystko jest.Ja znalazłem to na:
Luna Lovegood -wikipedia
Drzewo genealogiczne Weasleyów - wikipedia
Draco Malfoy - wikipedia
Nimfadora Tonks - wikipedia

Bella Tonks 02-04-2008 14:11

Rowling tak powiedziała w wywiadach i potem ci co tworzą tą wikipedię napisali to co powiedziała Rowling.

SalazarSlytherin 02-04-2008 14:15

mi nie podoba się to że imiona dzieci Harrego i Ginny są wyłącznie wyborem Pottera. Lily i James jak wiadomo to jego rodzice, a Albus i Severus też są pewno jego pomysłąmi...

AlSev 02-04-2008 15:57

Jak już podajecie dwa imiona (Albus Severus) to u wszystkich czyli
-Albus Severus Potter (ur. 2004 lub 05)
-James Syriusz Potter (ur. 2006)
-Lily Luna Potter (ur. 2008)

Trochę dziwne, że takie imiona nadał Harry swoim dzieciom, ale ja rozumiem to i szanuje :P Eee dziwne to złe słowo ale nie mogę wymyślić lepszego...

Ariana 02-04-2008 17:41

w sumie troche dziwnie to wyglada z takimi imionami ale moze byc..milo ze harry i ginny nadali imiona swoim dzieciom ze wzgledu na pamiec tych osob no i nie tylko..:D

Bella Tonks 02-05-2008 12:29

Nie słyszalam o Lily Lunie Potter.Skąd to masz?Luna nie umarła ani nie była dla Harry'ego zbyt ważna - przecież Harry uważał ją za dziwaczkę jak wszyscy.Przecież mógł dac swojej jedynej córce drugie imię np: Nimfadora lub... hmm... lub Minerwa albo Molly lub Fleur lub Bellatriks (no dobra to ostatnie to może nie).Ja naprzykład dałabym Lily na miejscu Harry'ego drugie imię Nimfadora bo tak ją lubił a ona zmarła.

Gizmolina 03-04-2008 18:01

Bella Tonks, Luna była PRZYJACIÓŁKĄ Harrego i Ginny, więc nic dziwnego, że dali tak na drugie imię swojej córeczce :yes:

izaurapotter 03-05-2008 22:39

Dla mnie są to najpiękniejsze imiona jakie można było nadac dzieciom Harry'ego. Albus Severus- dwóch dyrektorów Hogwartu... miałam łzy w oczach gdy Harry mówił swojemu synkowi, żeby się nie martwił <wzruszony> James Syriusz... Dwóch najlepszych przyjacieli... Lily Luna... Też pięknie:)

Fidelisa 03-06-2008 13:14

A mi się podoba, że córka Harry'ego i Ginny ma na drugie imię Luna, bo w końcu to też była bardzo ważna postać (i przypadkiem jedna z moich ulubionych ;)). Jedyne, co mi nie pasuje to ten Hugon Weasley... No ale trudno

Fanatyk 03-06-2008 13:18

Mi nie pasuje Hugon Weasley,Ron z Hermioną mogli nazwac np. Neville Weasley(cześć Longbottoma mimoze nie zmarł) lub Remus(Na czesc Lupina):rol:

Fidelisa 03-06-2008 13:20

Ja też tak właśnie myślałam, że mógłby być Neville... Tylko byłoby głupio, jakby w szkole miał na imię tak samo, jak profesor od zielarstwa xD

Adela 03-06-2008 13:46

Jak dla mnie mówić do małego dziecka "Albus" to trochę głupio i staro brzmi, być może dlatego, że imię to kojarzy mi się z dyrektorem Hogwartu. Nie podoba mi się też zupełnie Hugon.
Za to ładne imiona mają dzieci Georga i Angeliny i jeszcze bardzo ładne jest imię Victoire.

megumi_rose 03-07-2008 23:03

Trochę mi nie przypasowało imię córki Hermiony i Rona - Rose. Moja (oczywiście w angielskim) imienniczka. Teraz pewna niechcęć mi minęła, ba, nawet podoba mi się xD
Albus Severus - to mi się bardzo spodobało, zwłaszcza znaczenie tych imion ^^

Pikstrik 03-07-2008 23:31

A moim zdaniem beznadziejnie połączone jest imię Albus Severus :P Nie wiem co wy o tym sądzicie , ale moim zdaniem te imiona do siebie nie pasują... Powinny się rymować jak np. Anna Maria , Maria Magdalena :p:p

lord potter 03-08-2008 23:36

Cytat:

Pikstrik napisał/a:
A moim zdaniem beznadziejnie połączone jest imię Albus Severus :P Nie wiem co wy o tym sądzicie , ale moim zdaniem te imiona do siebie nie pasują... Powinny się rymować jak np. Anna Maria , Maria Magdalena :p:p

Tak, moim zdaniem wszystkie imiona dzieci Harrego są po prostu.. debilne :P:P:P

Mares 03-09-2008 09:23

Cytat:

lord potter napisał/a:
Cytat:

Pikstrik napisał/a:

Tak, moim zdaniem wszystkie imiona dzieci Harrego są po prostu.. debilne :P:P:P
Właśnie sie mylisz, uważam że JO wybrała te imiona, bo ponieważ wiele dla Harrego znaczyły. Harry nie pamięta swojego dzieciństwa, czyli i rodziców, ale bardzo ich kocha, to dla ich pamięci tak nazwał swoje dzieci.

DarekMarkowski 03-10-2008 00:15

od 2 części było wiadomo z kim się harry zwiąże. od więźnia z azkabanu można było przypuszczać co bedzie miedzy ronem i hermioną a reszta mnie nie obchodzi.

Luke James Potter 08-12-2009 21:26

Imionadzieci Harrego są dla mnie dziwne. Chyba on sam je ułożył, bez konsultacji z Ginny. Nie wiem, jak się na to zgodziła. Harry jest bardzo sentymentalny, ale bez przesady...

dziobaczka89 08-16-2009 21:06

Post I
AlSev'ie James Syriusz jest starszy o rok do Albusa Severusa

Mnie tam się podobają ich imona
Ucieszyłam się na najstarsza ratolosl Harrego:)
Chociaz jako matka, powiem,wam, ze to ja wybieralam imie dla mojego synka i nie było zmiluj. Mąż musial ustąpić:) - Ginny jest bardzo wyrozumiała :D hihi

Post II
Cytat:

Napisał lord potter (Post 151879)
Tak, moim zdaniem wszystkie imiona dzieci Harrego są po prostu.. debilne :P

Harry nigdy nie grzeszył rozumem
Odbiło się na dzieciach:D

Cudaczka 08-17-2009 17:13

Według mnie imiona nie są złe .
Są nadane na pamiątkę ludzi ważnych dla Harrego .

E-Vaire 08-17-2009 17:30

Cytat:

Harry nigdy nie grzeszył rozumem
Odbiło się na dzieciach
dziobaczka89 jest off-line Dodaj ostrzeżenie dla dziobaczka89 Raportuj zły post IP Edytuj / usuń wiadomość
Jeszcze nikt nie podsumował tego tak trafnie :D Szczera prawda.

DeathlyFly 08-17-2009 17:50

A, tam debilne, może nie są super wybitne, ale po co nazywać je od razu debilnymi ?

Ale imiona mają, takie a nie inne, bo ojciec Harry'ego miał na imię James, a ulubiony dyrektor Albus. Tyle dla niego zrobił.

dziobaczka89 08-17-2009 18:10

Cudaczko, ale ppmyśl sama chciałabyś, żeby twoje dzieci nosiły imona po rodzicach twojego męża? ... Ja bym psem poszczuła!
Chociaż, przyznaję... niezmiernie się ucieszyłam jak przeczytałam epilog...w szczególności z łysiny Malofy'a - taka mała dygresja.

DeathlyFly 08-17-2009 18:12

Jeśli chodzi o świat HP, to cieszyłbym się z takiego imienia jak James czy Albus. Ja też bym nie chciał, żeby moje dzieci nosiły imię po moim ojcu, lub żony.

aga_13 08-17-2009 18:19

ja tam nic nie mam do tych imion. dla harry'ego były one ważne i nic dziwnego, że chciał na pamiątkę nazwać tak swoje dzieci. co do ginny, to przecież wcale nie musiała protestować. a luna była jej przyjaciółką, więc może ona nadała to imię ;)

dziobaczka89 08-17-2009 18:19

My rodziców mamy, Harry nie miał. Dał upust emocjom, tęskoncie za nimi, nazywając ich imonami :)
Podobają nam się ich imona, bo nosiły je postacie pozytwywne...

Harry byłby porąbany, gdyby nazwał swojego syna Tom a córkę Meropa :D

DAGA POTTER 05-20-2011 20:56

Tak imiona fajne tylko trochę to takie naciągane i nienaturalne.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:16.