HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Gry i zabawy... (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Opisz... (http://hpn.pl/showthread.php?t=1399)

Veela 02-25-2008 20:45

Opisz...

Kolejna rozwijająca, umoralniają, edukacyjna zabawa na forum. Chyba już każdy zorientował się po tytule, na czym polega, ale dla formalności i mniej "kapowatych" - jedna osoba podaje jakieś hasełko, a druga musi opisać je według własnego uznania. Na koniec posta podaje nową rzecz i tak dalej, i tak dalej...
Możemy opisywać wszystko, od swoich zwierzątek, przez nauczycielkę geografii, po ulubiony błyszczyk. Enjoy.

No, to ja zacznę.
Opisz swój pokój.
(a dla pozbawionych tego komfortu swój wymarzony pokój)

hemcia 02-26-2008 13:31

RE: Opisz...

Mój pokój..heh ; )
Mm na poddaszu. I taki fajny spadek dachu mam nad łóżkiem ; )
Jest wyłożony w takich pomarańczowo jakiś tam panelach. Ale większość pomarańczowego ; ) Przy łóżku mam mały okrągły dywanik, milusiiii xD Nad biurkiem wiszą zdjęcia, a obok nich tablica korkowa, cała zapełniona XD Grzejnik mam w pokoju xD Nie wiem nooo tyle niech będzie.

Opisz [a niech będzie] swój ulubiony błyszczyk xD

Veela 02-26-2008 15:28

Ulubiony? Kupułam go w takim dużym H&M w Warszawie w te wakacje, za grosze. Jest w tubce i z pędzelkiem. Ma taki blodo-różowy kolor, ale na ustach jest mleczno-bezbarwny, no, chyba, że po przedawkowaniu xD Pachnie jak budyń waniliowy, smak ma właściwie neutralny. Niedawno się skończył, ale jeszcze go kocham xD

swoje zwierzątko

Patronus Smok 02-26-2008 15:51

Donald: średnia papuga nimfa z czerwonymi polikami i z podgatunku Szek.Kocha jeść chleb i ubustwia ziarna słonecznika.zawsze gdy jest zadowolony gwiżdże radośnie.Wchodzi mi na rękę i uwielbia jak śpiewam piosenkę:,,Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni!Jo-Ho-Ho!I butelka rumu!''.

swoją ulubiną książke?(prócz HP)

Angelina Johnson 02-26-2008 16:49

"Król Szczurów" - James Clavell. Książka jest dość starej daty, ale za to niewiarygodnie ciekawa. Opowiada o niedobitkach sił zbrojnych Kampanii Dalekowschodniej uwięźnionej przez Japończyków w obozie Changi. Historia ta dzieję sie w 1945 r. Wspomina o rzuconej w tamtym czasie bombie na Hiroszimę, o Anglikach, Australijczykach i Kanadyjczykach. Japonia traktowała ich jak przestępców. Popełnili straszną zbrodnie. Przegrali wojnę. I mimo to żyli dalej. Tylko w jakich warunkach? Clavell idealnie oddaje uczucia tych żołnierzy, to jak sobie załatwiali jedzenie, radzili sobie bez leków, tracili przyjaciół, tęsknili za kobietami, rodzinami i seksem, w końcu niektórzy dostawali świra, czy stali się homoseksualistami. Wśród tych cieni człowieka, wychudzonych przez ciągłe zmniejszanie racji żywnościowych, wykończonych malarią, czerwonką i robakami żył tzw. Król. Był to jedyny żołnierz - Kanadyjczyk, który wyglądał normalnie, nosił czyste, markowe ubranie ( podczas gdy inni chodzili w jakiś szmatach, aby zakryć genitalia, a niektórzy po prostu byli nago), jedzenia i pieniędzy miał pod dostatkiem. Uwielbiał ten obóz. Nie przeszkadzało mu to, że są zamknięci jako zbiry. To było jedyne miejsce w którym mógł bezkarnie robić czarne interesy, radzić sobie i był prawdziwym Królem. Nazwali go Królem Szczurów, bo założył hodowlę tychże gryzoni, potem jego ludzie je patroszyli i sprzedawali wyższym oficerom ( także zamkniętym w Changi) wmawiając, że jest to mięso jakiegoś ssaka. Co działo się dalej, czy oni umarli, czy zostali uratowani, albo może zapomniani do końca swych dni nie napisze. Polecam to po prostu przeczytać. Książę czyta się lekko, żartobliwie, bez niewiadomo jak krwawych opisów. Ludzkie nieszczęście opisane właśnie tak jak my widzimy je na codzień. Bez żadnej przesady w którąś ze stron. Początek, czyli takie krótkie wyjaśnienie autora zaczyna się tak:

Była wojna. Obozy Changi i Outram Road na
Singapurze istnieją ---- albo raczej istniały ----
naprawdę. Reszta jest oczywiście zmyslona
i osoby działające nie mają najmniejszego za-
mierzonego podobieństwa do nikogo z żyjących
ani zamrłych

Tym, co tam byli
i już ich nie ma. Tym,
co tam byli i nadal żyją. Jemu
ale przede wszystkim Jej

ponawiam.

hemcia 02-26-2008 17:16

Moja ulubiona książka poza Harrym Potterem to "Felix, Net i Nika", autorstwa Rafała Kosika. Do tej pory zostały wydane cztery tomy:
I. "Felix Net i Nika oraz Gang Niewidzialnych Ludzi"
II. "Felix net i Nika oraz Teoretycznie Możliwa Katastrofa"
III. "Felix Net i Nika oraz Pałac Snów"
IV. "Felix Net i Nika oraz Pułapka Nieśmiertelności"
Tom pierwszy i drugi został wyróżniony jako Książka Roku 2005.
A tom trzeci został nominowany do tytułu Książka roku 2007.
Tom czwarty to dopiero nowość i jeszcze nie zdążono ją do czegokolwiek nominować xD
Felix Net i Nika są to warszawscy gimnazjaliści, którzy przeżywają naprawdę niezwykłe przygody. Każda książka przekazuje nam bardzo dużo wiedzy i zadaje bardzo trudne pytania z którymi musimy się zmierzyć i które są dla nas tak bardzo ważne.
W IV tomie jest poruszony problem życia i śmierci. Oto słowa autora książki:

"Przemijamy. Stare ustępuje miejsca nowemu, w ten sposób świat posuwa się naprzód. Ale pamiętajmy o tych, którzy odchodzą - ta pamięć daje im nieśmiertelność"

Zachęcając was do przeczytania tej książki napiszę taki wielki skrót powieści mieszczący się na tylnej okładce książki ; )

Felix, Net i Nika, warszawscy gimnazjaliści, podczas szkolnej zabawy halloweenowej dostają tajemnicze zadanie od Ponurego Żniwiarza. Co wyniknie z gry, w którą wciągnie przyjaciół? W kim zakocha się samotny dotąd Felix i co ukrywają podziemia Warszawy? Czy nieśmiertelność to dar, czy przekleństwo?
Akcja, humor i ważne pytania. Czwarta część polskiej, bestsellerowej serii dla nastolatków nie zawiedzie Was!

Świetna książka. Polecam ; )

A pytanie również ponawiam ; ))

Nacia1234 02-26-2008 18:23

Nie czytałam wiele ksiązek oprócz Harry'ego Pottera, ale jakbym miała z nich wybierać wybrałabym "Tajemniczy Opiekun" opowiada o siedemnastoletniej wychowance Domu Wychowawczego im. Johna Griera, Agacie Abbot, która zostaje wysłana przez tajemniczego mężczyzne do coleg'u. Chce on by owa dziewczyna kształciła się na autorkę. Ma ona co miesiąc pisac do niego listy nie oczekując na odpowiedź, której tak czy inaczej nie dostanie. W książce są właśnie te listy.

(tak samo opisałam książkę w dziale Książki)
Opisz swój wygląd. : )

Patronus Smok 02-26-2008 18:46

jestem niskim blondynem o piwnych oczach,zawsze chodzę z chytrym uśmieszkiem na twarzy o lekko haczykowatym nosie jakby to powiedział(lub napisała)Rowling.Większość osób mi mówi,że,,Mam inteligentne oczy''

Ponawiam.

Nacia1234 02-26-2008 19:10

Jestem dość wysoką BLONDYNKĄ, ale nie mam jasnych włosów, sa ciemne, ale jak już przyjęłam - blond. Mam niebieskie oczy (chociaż sama nie wiem czy to niebieski czy zielony!). Nic więcej nie dodam.

Opisz.. jak dotarłaś/aś na tę stronę.

Jo 02-26-2008 19:24

oglądałam w google/grafika zdj. Ruperta G. i pod zdj. była własnie ta stronka...weszłam na nią spodobała mi sie i sie zajerestrowałam:D

opisz swoj ideał chłopaka/dziewczyny...

hemcia 02-26-2008 20:06

Tak to nie mam szczególnie jakiegoś ideału ; ))
Musi chłopaczyna mieć to coś i błysk w oczku xD No i wtedy od razu wiadomo, że jest dobry ^^
Ale tak to nie może być za niski, bo jestem dość wysoka. I mysi być rudy, piegowaty i z aparatem na zębach :lol: nie no żart xDD Nie może mieć nic z tych rzeczy xD Chociaż jeszcze ten aparat bym przeżyła ; ))
No a tak to tyle. A. i nie może być być jakiś niepełnosprytny. Musi sobie radzić w życiu i być odważny, śmiały, zabawny i opiekuńczy xD o.m.g. xD Normalnie książę z bajki xDD

Opisz swojego idola. Kto to jest, za co go podziwiasz...

paniczna 02-26-2008 21:06

Moim idolem jest od dawna Jurek Owsiak. Na pewno każde z was wie, co to za postać... Hmm. Podziwiam go nie tylko za wspaniałe dzieła, które stworzył i prowadzi, (mam na myśli oczywiście nie tylko WOŚP, ale i Przystanek Woodstock) ale za determinację, za podejście do życia, za pozytywną energię jaką emanuje i zaraża - choć nie jest już młodym człowiekiem. Że daje szansę na 'normalne' życie innym, organizując przy tym zabawę dla całej Polski. I że dalej nie przestaje nosić tych swoich wspaniałych, rozpoznawalnych, czerwonych okularów ^^

Ponawiam ;P

Alice_Gomez 02-26-2008 21:21

Szczerze mówiąc to nie mam idola.... Ale osobą która podziwiam jest Albus Dumbledore. Wiem, jest to postać książkowa, ale uwielbiam jego ciepło, opanowanie, potęgę, dobroć i wszystko w nim uwielbiam. Fajnie byłoby mieć takiego dziadka.

Opisz swoją ulubioną maskotkę (o ile taką masz) :P

E-Vaire 02-26-2008 21:29

Nie mam, to znaczy, że mam nic nie pisać? xD

Opisz swoje ściany, tablicę korkową - w tym stylu. Jakieś plakaty, kartki, rysunki? Z dokładnością ofc! Jak nie masz nic to trudno ^^

Filemona 02-26-2008 22:46

No to tak... Ściany w moim pokoju są żółte. Wisi na nich: kalendarz, 2 obrazki z kotami, 1 obraz śwęty i tablica. Na tablicy korkowej (xD) jest obecnie plakat z Avril Lavigne, obok z Nelly Furtado, niżej mój plan lekcji, obok niego rysunek ze Snape'em, obok kolejny plakat (Jared Padalecki), a niżej plakat z magazynu "Kot". Łatwo się domyśleć co przedstawia. ;P Obok ściany są drzwi. xD Jest do nich przyklejony plakat z Johnnym Deppem. No i tyle!

Opisz swoją szkołę! ^^

Karolcia_potteromaniaczka 02-27-2008 11:18

Moja szkółka... heh
z wyglądu cacuszko xD, ładna bardzo, taka zielona xD, klasy bardzo ładne, ale cóż z tego jak nauczyciele bezsensu? wystarczy? szkoła jak każda. 1/10 dostaje u mnie 7+
opisz swojego chłopka/swoją dziewczynę a jeśli nie masz to swojego wymarzonego chłopka/ wymarzoną dziewczynę

Ania 95 02-27-2008 17:17

Wymarzony chłopak... To tak... Najpierw może wygląd. Najlepiej by było gdyby był blondynem lub miał jakiś żadki kolor włosów. Wysoki, ale nie koniecznie. Jasna karnacja... Bez aparatu na zębach i bez okularów. Nie musi być jakiś niewiadomo jak piękny... Musi mieć poprostu w sobie to coś.
Cechy charakteru: Musi mieć poczucie humoru, tak jak ja :D. Sympatyczny, miły, odważny i fajny poprostu. Nie taki jakiś, który wszędzie chodzi z mamą... Taki to nie... Nie musi mieć tych samych zainteresowań co ja. Najlepiej jest gdy ma inne. Przeciwieństwa się przyciągają, nie? Musi być takim prawdziwym chłopakiem. Bo znam takich, którzy co dwie minuty poprawiają włosy... Wiadomo, chłopak musi być zadbany. Mój ideał powinnien lubić WF i informatyke. Nie wiem czemu... Tak poprostu... No i to chyba tyle.

Opisz impreze swoich marzeń

hemcia 02-27-2008 18:43

O matko xD
Piwo, Vódka, Dragi i Gwałty. xD
Nie no żart.
Tak na serio to nie wiem xD
Się dobrze bawić trzeba, fajni ludzie, fajne miejsce, fajna muzyka xD
I się kręci xD
Tyle starczy xD.

Opisz najśmieszniejszą historię, która ci się do tej pory przytrafiła.

Bratek1 02-28-2008 00:10

No a wiec to było tak...
Dawno, dawno temu... w sumie to nie było tak dawno...
Za górami, za lasami, za morzami... no troszke przesadziłem, za moim blokiem...
Stał śmietnik...wiem że strasznie ciezko to sobie wyobrazic ale to prawda^^...
No i patrze sobie z balkonu...taaaaak mam balkon:).... a tam chlopaki graja w piłkę ^^...
sorka pomyliłem historie :PPPP
A wiec kiedys // tym razem naprawde dawno temu mialem moze ze 3 lata^^//
poszedłem z mama do sklepu i chciałem ją naciagnac na cos słodkiego
-M|amo mamo kup mi coś doblego^^
-nie mam teraz pieniazków
-ale mamus
-nie^^
I tak na srodku sklepu usiadłem i powiedziałem na cały glos
-No i dupcia zimna...
Wszyscy w sklepie, bo był mały wybuchli smiechem, a ja sie popłakałem <lol>

EDIT: Zapomniałem napisac co wy macie opisac wiec teraz to zrobię^^

A wiec opisz swoje ferie zimowe

blackberry 02-28-2008 06:54

No więc, moje ferie minęły na bieganiu od jednego lekarza do drugiego. Ogólnie rzecz biorąc zwiedziłam chyba wszystkie gabinety ortopedyczne w Poznaniu i w każdym usłyszałam zupełnie co innego, niżw poprzednich. Ogólnie byłam zła też dlatego,że miałam jechać w góry na narty, jednak przez moje problemy zdrowotne stało się to niemożliwe. Ale ferie miały jeden plus : miałam jeszcze więcej czasu na czytanie i wspaniale go wykorzystałam :D

Opisz swój stosunek do wszelkiego rodzaju mniejszości w naszym kraju.

Veela 02-28-2008 07:53

Fajne pytanie. To zależy w głównej mierze od rodzaju tejże mniejszości =P
Subkultury - toleruję bez wyjętku, no dobra, skini mnie denerwują, ale ja ich chyba też xD
(po południu edytuję i dokończę, zaraz się do szkoły spóźn ię xD)
Opisz swojego ulubionego użytkownika (nie musisz podawać nicka)

GellertGrindelwald 02-28-2008 13:34

Mój ulubiony użytkownik jest zadziorny. Ma swoje humorki, no ale cóż na to poradze. Zawsze się lubiliśmy. Mam jego i poznaliśmy się blżej^^ Spoko z niego chłopak. Poprostu "najlepsieszy" user :***

Opisz swoje hobby ^^

Patronus Smok 02-29-2008 14:39

lepienie z plasteliny.lubię lepić z plasteliny i świetnie mi to wychodzi(najlepiej Pokemony).
najtrudniej lepi się ludzi.bardzo lubię wyzwania np.ulepiłem Gayardosa.

ulubione...danie:D

Karolcia_potteromaniaczka 02-29-2008 16:11

Ogólnie to uwielbiam fast foody, ale ulubione danie to kopytka mojej mamy, ;)
Ale jak je opisać? Pyszne... z masełkiem... wystarczy?
Opisz swój ulubiony ciuch

Patronus Smok 03-01-2008 08:26

Koszula w biało-czerwoną kratę z małymi Spider-Manami na kieszeniach i zielonkawa bluza z wielkim Spidey'em na środku.

serial?

Veela 03-01-2008 10:07

Cytat:

Koszula w biało-czerwoną kratę z małymi Spider-Manami na kieszeniach i zielonkawa bluza z wielkim Spidey'em na środku
xD xD xD
To była ironia, czy poprostu masz 10 lat?

Serial...Ale jaki serial? Ulubiony? No boże... to taki tasiemiec, w którym duzo się dzieje i występuje wiele ładnych osób płci przeciwnej.

Swój stosunek do nauki.

Bella Ravenclaw 03-01-2008 11:22

mój stosunek do nauki jest dość marny. Mało kiedy się ucze (jeśli zajrze do zeszytu czy podręcznika to wieki cud), pomimo tego mam dobre oceny. Najbardziej nie cierpie uczyć się z geografii, mam do tego przedmiotu obrzydzenie. Oczywiście z powodu nauczycielki...

swój stosunek do zwierząt

Karolcia_potteromaniaczka 03-01-2008 11:45

Lubię zwierzęta, ale nie cierpię kotów... nie wiem dlaczego, są takie bleee.
Ale ogólnie to lubię zwierzęta, nawet karmniki robię w zimie z młodszym rodzeństwem jak mi się zachce... xD
Opisz swoją ulubioną nauczycielkę/nauczyciela

Filemona 03-01-2008 21:23

Cytat:

Nie wiem czy tak można tzn. opisywać zadany przez siebie opis// ale ja opiszę bo moja nauczycielka angielskiego jest śWIETNA.
Ma 23 lata, jest świetna, miła, i wogóle extra.
Uczy bardzo dobrze, ma świetny kontakt z uczniami, zawsze z angielskiego miałam 4 a teraz mam niemalże same 6. Da się z nią świetnie pogadać na każdy temat(...)
Nie znasz innego słowa?

W mojej klasie jest 13 dziewczyn i 8 chłopaków. Ogólnie mało osób, ale mi to odpowiada. Chłopaki dzielą się na dwie grupy po 4 osoby w każdej - kujony i wredoty. xP Z dziewczynami jest inna sprawa... Jedna jest niepełnosprawna umysłowo (bez komentarza xD) i jest nielubiana. Inna znów jest po prostu chamska. Są też plotkary (najliczniejsza grupa ^^), jedna dziewczyna zupełnie odosobniona i kilka neutralnych. Ale ogółem klasa cud-miód! xD

Opisz... siebie! xP

Karolcia_potteromaniaczka 03-02-2008 10:52

Filemona jestem bardzo przyzwyczajona do tego słówka... xD
Wygląd - wysoka, szczupła, brązowe włosy, niebieskie oczy
Lubię czytac książki, dobrze się uczę, interesuję się dziennikarstwem...
wystarczy? Nielubię opisywać sibie...
Opisz swoją przyjaciółkę/przyjaciela w realu

Vayamess 03-02-2008 17:21

Hmm... Dylemat, kogo wybrać ;*

Ok. Więc moja przyjaciółka jest niezwykle wartościową osobą. Jest dla mnie jak siostra - zawsze mogę na nią liczyć. Znamy się od małego dziecka, ponieważ jesteśmy sąsiadkami. Ma niezwykłe poczucie humoru, zawsze umie mnie rozśmieszyć. Gdy byłam chora i miałam doła, codziennie przychodziła i opowiadała mi kawały xD Rozmawiamy na poważne tematy - adopcja, aborcja, eutanazja, Kościół, kłamstwo... Jest niezwykle inteligentna =) Jest jedyną osobą na całym świecie znającą wszystkie moje kompleksy xD Razem się odchudzamy, razem się objadamy delicjami xD Kocham ją jak siostrę ;** Przyjaźnię się jeszcze z kilkoma dziewczynami i jednym chłopakiem, ale to odrobineczkę mniej =))

Opisz swoje rodzeństwo =)

Nacia1234 03-02-2008 17:25

Mam 6-letniego brata - Krystiana. Jest średniego wzrostu blondynem, ma niebieskie oczy i jest... nieco szczerbaty. Okropnie dokuczliwy i mściwy. Zrobiłby wszystko, by osiągnąć swój cel, jest asertywny i straszna z niego skarżypyta.

Opisz swój pokój, kiedy miałes/aś w nim największy bałagan.

monkajanik 03-02-2008 19:29

Prawie codziennie mam bałagan w pokoju xp

Zawsze ciuchy porozrzucane po całym pokoju, kosmetyki na podłodze, można zabic się o prostownicę i suszarkę, książki leża na łóżku, na biurku (zamiast czegoś edukacyjnego ;]) puzzle 100 kawałków których nie mogę za Chiny ułożyć, no i oczywiście niepościelone łóżko ("Nie miałam rano czasu!") i buty przy drzwiach (chyba przymierzałam :D).

Opisz swój pierwszy dzień w szkole.

hemcia 03-03-2008 08:58

Hmm ale w tym roku?
No cóż, a więc tak xD.
W tym roku do gimnazjum. Pierwsza klasa. I u nas uczniowie mają taką głupią tradycję, że pierwszaków nazywają kotami i malują im na twarzy kota xD Czyli wąsy, nosek i na czole słowo 'kot'. No i ja i moje koleżanki nie byłyśmy wyjątkiem.
Nauczyciele na to nie pozwalają, dlatego starsze klasy malują w szatniach, gdzie nauczycieli nie ma zbyt wiele.
Tylko weszłyśmy do szkoły i od razu chłopaki z trzecich klas do nas 'kici kici kici".
To my jak najdalej od nich i do szatni. Nawet nie zdążyłyśmy wejść do niej, a tu nas od tyłu łapią i z trzech mnie trzyma a czwarty maluje markerem. No i potem puszczają i dają ci spokój. A najgorsze było to, że te markery nie chciały się zmyć. I cały dzień chodziliśmy z 'kotkami' na twarzy. W sumie to i dobrze, bo ci co się zmyli, na nowo byli mazani, a tak miałyśmy chwilowy 'święty spokój' xD. Nauczyciele na lekcji nijak na to reagowali hehe. Pytali się tylko kto nas pomazał, ale my nie powiedzieliśmy, bo podobno ma się potem przesrane za nakablowanie.
Następnego dnia już nas nie malowali, może tylko nieliczni, ale przez jeszcze tydzień, albo dwa wołali 'kici kici kici'.

Opisz swój samochód xP.

Veela 03-06-2008 18:43

Widok... No to tak:
Na pierwszym planie jest inny blok. Niedaleko, prawie okno w okno xD Wieczorem fajnie widać sąsiadów. Blok jedt dużo niższy i przesunięty w prawo, także nuie zasłania całwgo widoku za nim. Troche dalej jest ulica, widać też mój przystanek i Leclerc. Troche dalej jest skarpa, na niej bloki już innego osiedla. A, jeszcze bliżej jest śmietnik i trzepak, na którym popołudniu bawią się dzieci. Nad niskim blokiem widać wieś. Prawie xD Mieszkam na takim dziwnym czymś, że niedaleko już są pola, ale mieskam w mieście. Także widać jakieś dziwne drzewka i domki, troszeczke bliżej jakąś dziwną wieżyczkę, chyba przedwojenną. Jak się wychylić to można zobaczyć pozostałości starej, prawie zburzonej fabryki i zamkniętą po wojnie szkołę, gdzie zabito Ukrainkę. Zamierzam się tam wybrać xD

Opis otoczenie swojgo domu.

Karolcia_potteromaniaczka 03-09-2008 12:27

Mieszkam w domu jednorodzinnym, w przedmieściu. Z jednej strony mam las, zwykle ładny, ale akurat w tej porze roku jest okropny xD. A z drugiej strony mam sąsiadów mieszkających również w domu jednorodzinnym. Z tyłu mam również lasek, tylko taki mały. A z przodu mam szosę, a za szosą obowiązkowo las xD.
Ale nie myślcie że mieszkam w jakiejś wsi. Poprostu na przedmieściu.

Opisz swoje najlepsze wakacje

Nacia1234 03-09-2008 12:51

Moje najlepsze wakacje? 2007 i 2006 rok. W tych latach byłam na koloni. Było po prostu cudownie. Pojechałam tez do babci, na wieś. Tam są cudowni ludzie! A na koloni, w Bieszczadach - jeszcze lepsi. Od tamtej pory wręcz uwielbiam góry. Ja nie jestem w stanie ich opisac. Nic tego nie odzwierciedli.

Opisz książkę, którą aktualnie czytasz.

Karolcia_potteromaniaczka 03-09-2008 18:45

Aktualnie czytam "Anię na uniwersytecie" - napisała to Lucy Montgomery.
Jeszcze trudno mi ją opisać bo czytać nie dawno zaczełam. Jest to jedna z ?kilkunastu? książek o Ani Shirley. Nie wciągneła mnie jakoś bardzo - ale da się czytać.

Opisz swoje najgorsze wakacje

Vayamess 03-19-2008 22:07

Pojechałam na obóz nad morze, bawiłam się na całego, urządzałyśmy dyskoteki i imprezy, zwłaszcza w ostatnich dniach. Gdy wróciliśmy z wycieczki, wysiadłam z autobusu i czekał na mnie tata. Był w czarnej koszuli. Ja zaczęłam mu opowiadać wrażenia z obozu, a on nagle przerwał mi i oznajmił, że... zmarł dziadek. Trzy dni wcześniej. A w dniu, w którym wracałam z wakacji był jego pogrzeb. Nie odezwałam się, tylko zaczęłam płakać. Pojechaliśmy do babci, była tam rodzina z całej Polski, ludzie, których zawsze chciałam poznać. Byłam w strasznym szoku, załamana... Huśtałam się na huśtawce zrobionej przez dziadka i nie chciałam z niej zejść, w ogóle coś mi odbiło. Nie chciałam z nikim gadać... Zachowywałam się dziwnie. Dawali mi jakieś leki uspokajające, zioła... On miał ledwie sześćdziesiąt parę lat, w pełni sił, wyglądał zdrowo... Nigdy bym się nie spodziewała... Całe wakacje miałam zmułę.
A ta tragedia to moja wina. Może to głupie, ale ja w to wierzę.
[small]Dzisiaj z psiapsiółą o tym gadałam... wróciły wszystkie smutne wspomnienia. A teraz jeszcze leci 'Zapal świeczkę' Dżemu. Ehh...[/small]

Opisz swojego najlepszego przyjaciela/przyjaciółkę.

__Cameron__ 03-20-2008 18:28

Moja Ola... ;)
Tak szczerze powiedziawszy to ona jest okropnie dziwna.
Nie lubię jej stylu ubierania, wkurza mnie na całego, cały czas się podlizuje nauczycielom... ale jest świetną przyjaciółką, można jej powiedzieć wszystko, umie trzymać język za zębami. Ale do tego że jestem tak do niej przywiązana w życiu bym się nie przyznała.
Opisz swojego brata lub siostrę.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:36.