HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Insygnia Śmierci (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Co Was najbardziej wzruszyło w tej książce? (http://hpn.pl/showthread.php?t=1249)

Nicole Patil 01-27-2008 21:36

Co Was najbardziej wzruszyło w tej książce?

Co was najbardziej wzruszyło??

[small]Taak, nie ma to jak piękny i rozbudowany post. No po prostu - respect. [/small]

Ania 95 01-28-2008 14:54

RE: Co was najbardziej wzruszyło w tej ksiażce??

Ja nie przeczytałam jeszcze całej książki, ale już zdążyłam się poryczeć trzy razy. Pierwszy jak zabili Hedwigę, drugi jak Fredowi odcieli ucho, a trzeci... może to dziwne, ale poryczałam się jak Harry był na cmentarzu koło grobów swoich rodziców i tam pisało, że ich szczątki leżą pod zimnią, śpią wiecznym snem i takie tam. Wogóle przy całej wyprawie do Doliny Godryka ryczałam...

malinka_09 01-28-2008 17:36

Ja się popłakałam przy śmierci Snape'a i Zgredka. Wzruszył mnie też ogromnie rozdział "Opowieść Księcia". Zwłaszcza te momenty gdy Snape płacze po śmierci Lily, gdy obiecuje Dumbledore'owi wszystko, w zamian za uratowanie Potterów, no i oczywiście tekst: "Zielone oczy odnalazły czarne oczy, ale po chwili coś w tych oczach znikło, stały się nieruchome, puste i martwe...". To było strasznie smutne...

zala07 01-28-2008 19:45

Cóż mnie chyba najbardziej śmierć Freda, nigdy nie przypuszczałem że ci bliźniacy zostaną rozdzieleni. A no i ten epilog niby nie było nic smutnego ale jakoś mi sie dziwnie zrobiło...

Karcia 01-28-2008 20:27

Najbardziej wzruszające było:
*wspomnienie Severusa, kiedy ON chciał umrzeć, bo zginęła Lily;
*moment, gdy Harry w wdzięczności za uratowanie życia pochował własnoręcznie Zgredka, bez użycia czarów;
*kłótnia Harry'ego i Remusa.
Popłakałam się przy tym pierwszym, a przy reszcie też brało mnie.

Muriel 01-28-2008 21:16

Mnie wzruszył najbardziej moment, kiedy Harry szedł do Zakazanego Lasu i wydawało się że na pewno zginie, najbardziej to, że Dumledor wiedział od początku, ze Harry musi zginąć.
Rozmowa Harrego z nieżyjącym już Lupinem.
Jak już po wszystkim Harry wszedł do gabinetu dyrektora a Dumbledor płakał i oczywiście śmierć jednego z bliźniaków, nie spodziewałam sie tego!!

malinka_09 01-30-2008 02:23

Tak...siódmy tom na pewno nie był dla wrażliwców. Ze śmiercią Snape'a już się pogodziłam...Bo wyobraźcie sobie mistrza eliksirów pogodzonego z Harrym, przychodzący do niego na herbatki i niańczący dzieci. Prawdopodobnie Sever zostałby również ojcem chrzestnym Albuska Severuska i żył by sobie spokojnie do końca swoich dni. Okropnośc. A z drugiej strony jest mi tak strasznie go żal, że umarł nie zaznawszy kompletnie szczęścia w życiu..

http://pl.youtube.com/watch?v=6SUpMFuywCA - tu macie taki wyciskacz łez o Snapie i Lily. Zawsze ryczę, gdy oglądam ten filmik...:(

Mafalda 01-30-2008 17:01

-Optymizm i żarty Freda i George'a. Jedyny raz, gdy naprawdę płakałam.
-Remus oszalały z radości bycia ojcem. Tym bardziej, że wtedy już wiedziałam, co się stanie...
-Moment wejścia naszej trójcy go gabinetu dyrektorskiego. W sumie nawet nie wiem, dlaczego...

malinka_09 01-30-2008 19:06

Mnie wzruszył też...tylko błagam, nie śmiejcie się: tytuł rozdziału. Gdy przewróciłam zapłakana kartkę, po tym gdy umarł Snape i patrzę, a tu "Opowieść Księcia", to aż mi się serce ścisnęło. Nie wiem nawet dlaczego. Po prostu jest dla mnie coś ogromnie wzruszającego w tym, że Snape nazwał siebie Księciem.

Ania 95 01-30-2008 19:56

Jej, ja przy śmierci Zgredka wogóle nie płakałam. Patrze, czytam, umarł, koniec. Nic, zero reakcji. Wogóle nie płakałam, nie wpatrywałam się w kartkę, przewróciłam stronę i zaczęłam czyać dalej... Wiem wredna jestem i nieczuła, ale chociaż lubię Zgredka, to nie płakałam...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:35.