![]() |
Dzieci bohaterów
Post I
No cóż co myślicie o tym, kto z kim się związał i jak ich dzieci mialy na imię???? Post II Jeśli nie wiecie o co chodzi to zamieszczam link http://pl.wikipedia.org/wiki/Lily_Po...ci_Harry.27ego Na samym dole jest drzewo genealogiczne. |
RE: Dzieci bohaterów
No to tak:
Dzieci Harry'ego i Ginny: James Potter Albus Severus Potter Lily Potter Dzieci Rona i Hermiony: Rose Weasley Hugon Weasley Dzieci Draco i jego żony: Scorpius Hyperion Malfoy Dzieci Billa i Fleur: Wiktoria Weasley Dominique Weasley Louis Weasley Dzieci Percy'ego i Audrey: Molly Weasley Lucy Weasley Dzieci Georga i Angeliny: Roxanne Weasley Fred Weasley Dzieci Luny i Rolfa: Lorcan Scamander Lysander Scamander Dzieci Tonks i Lupina: Tedy Lupin |
w wikipedii - wolnej encyklopedii a tam wszystko jest.Ja znalazłem to na:
Luna Lovegood -wikipedia Drzewo genealogiczne Weasleyów - wikipedia Draco Malfoy - wikipedia Nimfadora Tonks - wikipedia |
Rowling tak powiedziała w wywiadach i potem ci co tworzą tą wikipedię napisali to co powiedziała Rowling.
|
mi nie podoba się to że imiona dzieci Harrego i Ginny są wyłącznie wyborem Pottera. Lily i James jak wiadomo to jego rodzice, a Albus i Severus też są pewno jego pomysłąmi...
|
Jak już podajecie dwa imiona (Albus Severus) to u wszystkich czyli
-Albus Severus Potter (ur. 2004 lub 05) -James Syriusz Potter (ur. 2006) -Lily Luna Potter (ur. 2008) Trochę dziwne, że takie imiona nadał Harry swoim dzieciom, ale ja rozumiem to i szanuje :P Eee dziwne to złe słowo ale nie mogę wymyślić lepszego... |
w sumie troche dziwnie to wyglada z takimi imionami ale moze byc..milo ze harry i ginny nadali imiona swoim dzieciom ze wzgledu na pamiec tych osob no i nie tylko..:D
|
Nie słyszalam o Lily Lunie Potter.Skąd to masz?Luna nie umarła ani nie była dla Harry'ego zbyt ważna - przecież Harry uważał ją za dziwaczkę jak wszyscy.Przecież mógł dac swojej jedynej córce drugie imię np: Nimfadora lub... hmm... lub Minerwa albo Molly lub Fleur lub Bellatriks (no dobra to ostatnie to może nie).Ja naprzykład dałabym Lily na miejscu Harry'ego drugie imię Nimfadora bo tak ją lubił a ona zmarła.
|
Bella Tonks, Luna była PRZYJACIÓŁKĄ Harrego i Ginny, więc nic dziwnego, że dali tak na drugie imię swojej córeczce :yes:
|
Dla mnie są to najpiękniejsze imiona jakie można było nadac dzieciom Harry'ego. Albus Severus- dwóch dyrektorów Hogwartu... miałam łzy w oczach gdy Harry mówił swojemu synkowi, żeby się nie martwił <wzruszony> James Syriusz... Dwóch najlepszych przyjacieli... Lily Luna... Też pięknie:)
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:36. |