![]() |
The end?
W ostatniej czesci dowiadujemy sie wszystkiego... przeczytalam wszystkie czesci z zapartym tchem, nie raz i nie dwa... za kazdym razem gdy czytam sama przenosze sie w swiat harrego i naprawde trudno mnie oderwac od czytania... codziennosc stala sie byc szara koniecznoscia... wolalabym siedziec zaczytana calymi dniami... i nie nudzi mi sie to! i oto moje pytanie... myslicie,ze to koniec? bo ja naprawde nie wyobrazam sobie mojego zycia bez dziel rowling, i ciagle to wymyslam nowsze zakonczenia... moze jednak autorka ma cos w zanadrzu? nie chce wierzyc ze to koniec... dla mnie harry potter nigdy nie umrze, i moge obiecac,ze i moje dzieci( o ile bede je miala) beda znac ta ksiazke...
wiec zostaje mi juz tylko nadzieja... nadzieja o ciag dalszy jakze wspanialej ksiazki... |
RE: The end?
Rowlling juz niestety nie napisze kolejnej części (z tego co mi wiadomo)Napisałam podobny temat i bede powtarzać to w nieskonczonośc że dla mnie Swiat harrego nigdy się nie skończy, bo przecież mamy wszystkie ksiązki, filmy i będe do nich co jakiś czas z wielką przyjemnościa wracać- tylko tyle mi zostało!
|
Jeżeli Jo zdecydowałaby się na kontynuację HP to wiadomo, że dotyczyłaby ona jego dzieci. Gdyby się tak stało to Rowling miałaby przed sobą bardzo trudne zadanie bo musiałaby zaskoczyc fanów Harry'ego czymś naprawdę oryginalnym, gdyż wiadomo że wszyscy patrzylibyśmy na Albusa, James'a i Lily przez pryzmat jego ojca. Osobiscie wolałabym żeby nie było kolejnej częsci HP, ale jeżeli stanie się odwrotnie (a jest o tym mowa) to oczywscie kupię, przeczytam i może okaże się, że będzie to całkiem ciekawe, za co trzymam kciuki.
|
Z tego co wiem z wywiadów Jo mówiła że już nie będzie więcej części HP. Teraz została tylko encyklopedia.Jak dla mnie Harry Potter na dal będzie żył. No ale trzeba się pogodzić z tą wiadomością że to już chyba koniec. Jak dla mnie to jest tak jakby zakończyło się parę lat mojego życia. Mam nadzieję że może jednak Rowling napiszę jeszcze jedną część.
|
Niekoniecznie J.K.R. musiałaby pisać o dzieciach Harry'ego, pytanie tylko, co bohaterowie mieliby robić, skoro Voldemorta już nie ma? :) Leżeć na trawce i wyznawać sobie miłość? :) No chyba, że okazało by się, że Voldemort z jakichś niewyjaśnionych powodów nadal żyje, tudzież niespodziewanie zmartwychwstał :P To już by było coś ;)
btw. Do tej pory nie może do mnie dotrzeć, że Harry został ojcem :P Dziwna to myśl i nie mogę się do niej przyzwyczaić. |
To się przyzwyczaj, Noemi83 :P
A tak przy okazji: przecież Voldi nie musiałby zmartwychwstać. Wystarczy, że na dzieci Pottera będzie dybał jakiś inny, nowy czarnoksiążnik... ;) |
Ale Jo ma napisać jakąś encyklopedię (tak głoszą plotki). Słyszałam też, że Rowling ma napisać część, której głównym bohaterem będzie charakter Drugoplanowy. Żeby tylko doszło to do skutku.
|
Cytat:
O tym z tą encyklopedią słyszałam. A że Rowilng ma napisać część z bohaterem drugo planowym wydaje mi się że to plotka. Jo powiedziała w wielu wywiadach że to już jest koniec HP i wydaje mi się że w sumie miała rację bo to w końcu może się przejść,ale oczywiście jakby to nie okazało się plotką i doszło do skutku kupiła bym książkę i przeczytała z wielkim zapałem ;). |
Słuchajcie a co by miało się w tej książce dziać??? Co byłoby napisane co dalej z dziećmi Potterra? Przecież nie ma już żadnego zagrożźenia:) Aczkolwiek ja po przeczytaniu wszystkich części stwierdziłam że mogłoby coś jeszcze powstać:)......
|
Kass w 100% się z Tobą zgadzam! Nie wyobrażam sobie życia codziennego bez Harry'ego...teraz np. czytam Kamień Filozoficzny bo nie mogę wytrzymać bez tych wspaniałych bohaterów:yes: Jak pomyślę, że w maju 2011 skończy się moja cała przygoda to po prostu robi mi sie słabo... i pomyśleć że kiedyś nienawidziłam Harry'ego. Jaka ja byłam głupia! To najwspanialsza książka na ziemi! Nie wiem czy kiedyś powstanie lepsza jak dla mnie!!:(
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:05. |