HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Insygnia Śmierci (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Jak Wy zakończylibyście "HP i Insygnia Smierci?" (http://hpn.pl/showthread.php?t=1578)

carolinca92 03-27-2008 16:17

Jak Wy zakończylibyście "HP i Insygnia Smierci?"

W temacie chodzi mi o to, czy uśmiercilibyście Harry'ego czy raczej postąpilibyście tak jak Jo? A może jeszcze jakieś inne propozycje?

Krzychu_110 03-27-2008 17:19

RE: Jak Wy zakończylibyście "HP i Insygnia Smierci?"

Zmienił bym tylko jedno zamiast uśmiercić Voldemorta zaklęciem rozbrajającym, uśmierciłbym go Avadą Kedavrą.. bo to było bez sensu jak dla mnie, pamiętam jak Harry w 6 części powiedział Dumbledore'owi że postara się zabić Voldemorta ale nawet jak mu to nie wyjdzie to zabierze se sobą jak najwięcej śmierciożerców, a tu się okazuje że Harry ze zabił żadnego śmierciożercy, a Voldemorta zabił zaklęciem rozbrajającym i zawiodłem się na tym :/

Sev1302 03-27-2008 18:26

Ja osobiście dużo bym nie zmieniła z tego co napisała Rowling. Dużo ludzi pisze, że najbardziej nie podobało im się to, że autorka uśmierciła tyle osób, a wg mnie to nadaje całej serii urok, tzn. ten smutek.... Ale oczywiście jedno zdarzenie bym usunęła, czyli śMIERć SNAPE!! :(:(:(:( Chciałabym się dowiedzieć jak potoczyłaby się dalej znajomość Snape i Harrego.....może by się nawet zaprzyjaźnili.... no ale tego się już nigdy nie dowiemy......

DVD 03-28-2008 19:04

Ja bym przede wszystkim wyrzucił epilog, kompletnie nie potrzebny. No i jakoś po tym "pojedynku" (właściwie po 1 serii zaklęć) Harrego i Voldemorta, Jo jakoś to za szybko skończyła. Mogłaby opisać jak Ginny wraca do Harrego albo coś takiego. No i oszczędziłbym Freda. To chyba wszystko.

Serea 03-28-2008 19:34

Osobiście zabiłabym Pottera. To już się robi nudne. Ile razy można się wywijać śmierci? Do tego dałabym większą "rolę" dla Draco. W tym tomie został według mnie odsunięty na bok. A i zabiłabym Percy'ego. Należało mu się.

MalaCzarna 03-28-2008 20:01

Napewno nie zabiłabym Tonks..Lupina ewentualnie.
Freda też bym oszczędziła albo zamieniła na Georga.
A epilog byłby dłuższy i dokładejszy..zdecydowanie dokładniejszy

Krzychu_110 03-28-2008 23:36

Tak zapomniałem dodać oszczędził bym Freda bo bliźniacy to byli moi ulubieni bohaterowie w książce, nadawali też książce trochę barw i humorystyki, nawet w najgorszych chwilach, a najlepsze było jak chyba Fred powiedział w Potterwarcie żeVoldemort jest szybszy niż Snape gdy mu się zagrozi szamponem :D myślałem że jeb... noo nieważne :P

Gizmolina 04-22-2008 21:34

Tak, Krzychu_110, tylko postaraj się nikogo nie obrażać na forum.
Ja bym niewiele rzeczy zmieniła...: Snape i Tonks by nie zginęli ( innych też mi szkoda, ale myślę, że te dwie postacie powinny jednak 'zostać przy życiu' ), Harry i Voldi podczas ostatniego pojedynku walczyliby długo i zażarcie, epilog byłby dokładniejszy i dłuższy. Ale oprócz tego nic bym nie zmieniała ;)

Krzychu_110 04-22-2008 21:55

Cytat:

Gizmolina napisał/a:
Ja bym niewiele rzeczy zmieniła...: Snape i Tonks by nie zginęli ( innych też mi szkoda, ale myślę, że te dwie postacie powinny jednak 'zostać przy życiu' ), Harry i Voldi podczas ostatniego pojedynku walczyliby długo i zażarcie, epilog byłby dokładniejszy i dłuższy. Ale oprócz tego nic bym nie zmieniała ;)
chodzi mi o to że ona powiedziała to tak jakby powiedziała żeby wytępić wszystkich żydów, a Hitler mój idol

Gizmolina 04-22-2008 22:01

Cytat:

Krzychu_110 napisał/a:
Cytat:

Gizmolina napisał/a:
chodzi mi o to że ona powiedziała to tak jakby powiedziała żeby wytępić wszystkich żydów, a Hitler mój idol
No, chyba że tak... :) Ale musisz dokładniej określać, o co ci chodzi, bo jeszczxe jakiegoś warna zarobisz :lol:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 20:48.