![]() |
Rodzice a HP
hej :) przyszło mi do głowy zapytać co wasi rodzice sądzą o serii HP.
do tego wątku zainspirowała mnie mama, którą kilka dni temu udało nam się z siostrą namówić do przeczytania "kamienia filozoficznego". dawniej uważała że to głupie książki i tylko dla dzieci a teraz sama czyta i nawet jej się podoba. tata uważa to za zwykłe powieści fantastyczne, więc ogólnie nie jest tak źle. znam rodziców, którzy uważają, że HP to książki okropne, antychrześcijańskie, satanistyczne itp. z drugiej strony są też rodzice potteromaniacy :) a wasi do jakich należą? |
mój tata to wogóle nie ma zdania, a mojej mamie jest to obojętne, choć mam ciocie która nienawidzi HP i próbuje ją przekabacić na swoją stronę...
|
Eno, moi rodzice są neutralni, nie mają zdania na ten temat. Za to mama mojej kumpeli ogląda z nią filmy HP.
|
Moi rodzice też nie znają tego Świata. Oglądali wszystkie filmy chyba, ale i tak się tym nie interesuje. Niestety nie czytali książek i chyba nigdy nie przeczytają.
|
Moi rodzice są zdziwieni, że czytam ksiązki HP. Staram się nie zwracać na nich uwagi... i tak zawsze robię wszystko wbrew ich opinii... no może prawie wszystko.
|
Moi rodzice jedynie co to obejrzeli te części które leciały w TV. Próbowałem przekonać mamę do przeczytania pierwszej części HP ale po pierwszym rozdziale (albo i w ogóle nie czytała) zrezygnowała.
|
Ojciec twierdzi, że mnie to odmóżdża, ale się myli, bo mnie już bardziej odmóżdżyć nie można.
Mama czytała, ale pobieżnie, bez wczuwania sie i niewiele pamięta. Oczywiście często wygłaszam do niej długie monologi na tematy związane z "Harrym Potterem", więc ma okazję przypomnieć sobie to i owo. Chociaż w moje monologi też sie nie wczuwa, ale ja mam przynajmniej ten komfort psychiczny, że nie mówię do ściany. |
Moja mam podchodzi do tego z całkowitą obojętnością. Nie czytała żadnej częsci, choć czasami ją namawiałam. Ogladała filmy tylko te które leciały w TV, i tylko dlatego że ja je oglądałam,i nie pozwalałam przełączyć.
Ale w sumie mam to gdzieś. Czytała by podzielała moją opinie na ten temat-fajnie. Nie czyta i ogólnie odzywa się na ten temat tylko wtedy gdy widzi, że czytam książkę kilka razy-też ok. Nie muszą mieć takiego gustu jak ja. |
Oglądali większość filmów, ale bez jakiegoś tam zainteresowania. Ogólnie, to mama kupiła mi dwie pierwsze części i dała do przeczytania. Jedna z babć bardzo lubi tę serię, ogólnie w mojej rodzinie jest dość dużo fanów Pottera. Nastawienie? Rodzice często ośmieszają kościół, a 'dzięki temu' mają więcej tematów do wyśmiania^^.
|
Moja mama nie ma nic przeciwko HP. Sama nie czytała ale filmy oglądała. Ona też gustuje w takich magicznych filmach. np. lubi czarodziejki.
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:49. |