![]() |
Snape i Neville Longbottom
Czy nie zastanawiało was nigdy dlaczego Snape tak uwziął się na Neville'a ?
Jeżeli chodzi o Harry'ego to wiemy jaki był powód - ojciec Pottera znęcał się nad Sevem w szkole. Ale co Longbottom zrobił swojemu profesorowi ? Oczywiście wiadomo, że Neville nie był on orłem w eliksirach, ale przecież nie on jeden. A wy co o tym myślicie? |
Może Snape po prostu chciał się wyżyć? Neville był Gryfonem...
Nie wiem. |
Mnie się wydaje, że to dlatego, że Neville miał dobre relacje z Harrym, Ronem i Hermioną. Ewentualnie, mógł znać Franka i Alicję, i niekoniecznie ich lubić.
Ogółem, Snape źle traktował wszystkich Gryfonów, a przecież Longbottom do nich należał. |
O,jej..Przeczytałam tyle fanficków, że juz nie wiem co było z nich, a co z książki..Gdzieś chyba czytałam, że Snape zabił jego ojca i się tego wstydził(czy coś)...Albo go polubił i się tego wstydzi? Heh..
|
Longbottom był Gryfonem tak jak Dean, Seamus i wielu innych. A nad nim wyjątkowo się znęcał.
Cytat:
|
Zgadzam się z powodami wymienionymi powyżej ;]
I dołożę do nich swój własny: Na lekcjach z Lupinem, w trzeciej klasie bogin Neville'a przybrał postać Snape'a, na dodatek w ubraniach jego babci. Myślę, że to mogło dodatkowo rozzłościć mistrza eliksirów. |
Myślę że dlatego ze Neville był Gryfonem(byl bardzo slaby z eliksirow),a Sev nie lubił nikogo i niczego co nie było związane z slytherinem.
|
Myślę, że to dlatego, że był:
1. Greyfonem 2. Przyjacielem Harry'ego 3. Słaby z eliksirów 4. być może Severus czuł się głupio, bo zdawal sobie sprawę, że rodziców Nevila torturowali śmierciożercy, i że on nic nie zrobił. |
Cytat:
|
Cytat:
Co z tego, że był Gryfonem? Sevek faworyzował tylko swoich podopiecznych - Ślizgonów, więc każdy nie-Ślizgon był kiepski z eliksirów. |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:27. |