![]() |
Pan Potter Harry :)
Biega, krzyczy Potter Harry
„Gdzie są moje okulary?!” Szuka w spodniach, oraz w szacie. Zajrzał w buty, no i w gacie. Wszystko w kufrze poprzewracał. Maca Rona, Ginny maca. „Skandal! – krzyczy – Nie do wiary! Ktoś mi rąbnął okulary!” Pod Hermioną, na Hermionie Wszędzie szuka, ogniem zionie! Szpera w klasach, bibliotece… „Zaraz z wieży chyba zlecę!” Już i gryfa chce rozrywać! Już aurorów zaczął wzywać! Nagle – zerknął w myślodsiewnię… Nie chce wierzyć! Kłamstwo pewnie! Jednak znalazł! Podły losie! Okulary są na nosie! Edit: Oczywiście, nie jest to obiecany "leprzy" post ... ;) EDYTUJ POSTY. Sh. |
Haha! Dobre, naprawdę "sóper" :)
Dobrze przerobiony wiersz "Pan Hilary", pasujące rymy itd. itp. tylko to "Nagle – zerknął w myślodsiewnię…" nie pasuje, bo w niej nie widać swojego odbicia tylko wspomnienia :/ |
Fajny wierszyk. Jest tam kilka niedociągnięć, ale ogólnie nie jest źle.
Cytat:
Czekam na następne i życzę weny.;) |
Michal, może coś więcej?
Wydaje mi się, że post powienien być oznaczony jako Drabble ([D]), ale nie jestem pewna, co do ilości znaków, słów. Ogólnie tekst wywołał na mojej twarzy, choć nikły to uśmiech. Wolę gdy autor prezentuje swoją twórczość, bo to jednak ff. Ty po prostu wpasowałaś ''Hilary'' imię ''Harry'' i tyle. Poprzekręcałaś parę rymow na bardziej Potterowe, a reszta żywcem wzięta z wierszu. Jednak obraz Harry'ego macjajacego Rona w poszukiwaniu okularów był zabawny. No ale bez przesady. A i na przyszłośc polecam nie stawiać emotków w tytule. |
Dziękuję .Wiem ,że w myślodsiewni nie zobaczyłby swojego odbicia jak w wodzie, ale tak pasowało.Co do emotek - zastosuję się co do rady :)
|
Heh, uśmiechnęłam się lekko..Ale bez żadnych rewelacji.
Chociaż jak porównać z poprzednim ff to...To można nawet powiedzieć, że wiersz jest dobry:D To:Weny i dalej czekam na kolejne..twoje dziełka;) |
Cóż, na pewno bardzo dobra przeróbka. Rymy brzmią dobrze, żartobliwe. Podoba mi się. Więcej takich.
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:36. |