HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Inne (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=24)
-   -   Zjawiska paranormalne (http://hpn.pl/showthread.php?t=351)

Limonka 04-29-2007 06:02

Zjawiska paranormalne

A tak mnie jakoś naszło xD. Zastanawiam się czy wierzycie w to wszystko? UFO, OOBE, LD, duchy, sny prorocze, rok 2012, piktogramy, Trójkąt Bermudzki, Chupacabra i cała masa innych rzeczy...

Ja powiem szczerze i odważnie xD. Wierzę. To znaczy próbuję wierzyć, bo tak naprawdę nie jestem wcale przekonana. To już taki mój schiz, że chciałabym, żeby to wszystko istniało. No może po za końcem świata w 2012 ;D. Ogólnie ubię takie tajemnice, lubie zastanawiać się nad takimi dziwnymi rzeczami... To jest nienormalne tak jak ja xD.

A jak jest z Wami?

Inglorion 04-29-2007 06:14

RE: Zjawiska paranormalne

Ja więżę ale nie wszystko. Powiłaś dodać tam też Boga, bo dla mnie to czysta parapsychologia... (w którą nie wierzę od pary lat). Ufo nie wierzę, bo są logiczne dowody na to że nie istnieje. Bodajże wszystkie 'objawienia się' ufo są skutkiem dezinformacji obywatelstwa. Tak naprawdę te ufo te w większości testy statków nadprzeszczennych. OBEE I LD więżę, bo człowiek wykorzystuje tylko 20% możliwości swojego mózgu, więc te 80% pozostałych procent musi mieć jakieś właściwości. Prorocze sny też wieżę z tego samego powodu co OBEE i LD. Rok 2012 to dla mnie bujda. Przecież było już setki końców świata. piktogram to rzecz paranormalna??? Trójkąt Bermudzki da się jakoś logicznie chyba wytłumaczyć (nie wypowiadam się na ten temat :P). Wierze też w duchy, autopisło, medium, telekinezę, telepatię, zwierzęta, które nie zostały zbadane i udowodnione naukowo (np, potwór z Loch Ness), samospalenia i wiele innych rzeczy. Wierzę dlatego, że jest za dużo podań a ludziach, którzy to potwierdzają w historii i czasach współczesnych.

Limonka 04-29-2007 06:28

No dobra... jak już się tak rozpisałeś to ja też się rozpiszę dokładniej xD.

Podałam tylko przykłady zjawisk paranormalnych, każdy może dodać od siebie co chce... Bóg... Uhm, nie wierzę. Chociaż w sumie sama nie wiem... Na pewno nie w takiej postaci, jak przedstawia go kościół. Ufo - wierzę. Wierzę, bo chce wierzyć... Zawsze mnie to interesowało i po prostu chcę, żeby istniało. Na to, że to tylko testy statków nadprzestrzennych, też nie ma aż takich dowodów, żeby można było mieć pewność ;D. OOBE - kiedyś się w to bawiłam. Teraz sama nie wiem, czy w to wierzę. Muszę się zastanowić ;P. LD - wierzę, to tylko świadomy sen, potwierdzony naukowo. Sny prorocze - też wierzę. Rok 2012 - staram się nie wierzyć, aczkolwiek w pewnym stopniu mnie to przeraża. Piktogramy, biorąc pod uwagę, że uważa się, że tworzą je kosmici uważam za zjawisko paranormalne, ale nie mam na ten temat zdania. Trójkąt Bermudzki - jakby dało się logicznie wytłumaczyć, to nie była by to wielka, legendarna zagadka. Duchy - wierzę. Potwór z Loch Ness - nigdy się nie interesowałam. Muszę poczytać coś więcej. Samospalenia - wierzę i przeraża mnie to. Stygmaty - też wierzę.

No to się Limonko popisałaś własnym kretynizmem xD.

Inglorion 04-29-2007 06:58

stygmaty wierze, ale nie uważam tego za coś nadzwyczajnego. po prosu jak jesteś bardzo więżącą osobą i bardzo przeżywasz ukrzyżowanie Jezusa to twój mózg sam wytwarza stygmaty. Dowodem na to, że to nie parapsychologia tylko oddziaływanie mózgu na ciało, jest fakt, że stygmaty pojawiają się tam gdzie myślisz, że Jezus je miał, a nie tam gdzie powinły być. Kolejnym dowodem że takie rozumowanie jest prawidłowe pojawiają się jak przejrzymy historie ludzi, którzy doświadczają stygmatów: zawsze są to ludzie, którzy nawrócili się na chrześcijaństwo i bardzo z tego powodu cierpieli (że byli prendziej przeciw bogu). Stygmatycy mają też inne zdolności paranormalne co może być kolejnym dowodem, że ich umysł mógł sam je wytworzyć.

Trójkąt Bermudzki - bodajże jest tam za rzadka woda z powodów bąbelków powietrza. dlatego toną tam statki. Ale nie będę się kłócił, bo to jest dość naciągana teoria.

piktogramy to są te słynne kręgi? Nie kojarzyłem na początku ^^ A więc zostało potwierdzone naukowo, że większość z nich to oszustwo. Ale niektóre, te nie skomplikowane, są autentyczne. Powstają na skutek zawirowań powietrza, które je kładzie na ziemię. kiedyś pokozano to w Tv i oszuści zaczęli tworzyć swoje, bardziej skomplikowane, piktogramy

Limonka 04-29-2007 07:08

Stygmaty - teoria rzeczywiście prawdopodobna. I pewnie prawdziwa. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ani specjalnie nie interesowałam. Jednak w oddziaływanie mózgu na ciało wierzę. To znaczy to jest naukowo potwierdzone, więc nie ma co wierzyć albo nie... No i wierzę, że można samemu tak wpływać na swój mózg, by ten wpłynął na ciało - nawet nie raz tak robiłam xD.

Trójkąt bermudzki - ja też się nie będę kłóciła, bo nigdy się tym specjalnie nie interesowałam. A co do tej wody bez bąbelków xD... tam samoloty też chyba ginęły, nie?

Piktogramy - nie wnikam. Pewnie masz rację, ale ja tam wolę dalej sobie mówić, że ufo istnieje xD

Inglorion 04-29-2007 07:13

Trójkąt bermudzki - właśnie dlatego ta teoria jest naciągana :P

ufo - a w ufo nie wierzę, chociaż nie jestem sceptykiem. Jak by się pojawił jakiś dowód, którego nie da się jednoznacznie wytłumaczyć to od razy bym sądził, że jest takie coś jak ufo :)

Peeves 04-29-2007 09:44

Ja mam mieszane uczucia do tego typu teorii...

W życie pozaziemskie wierze, są miliony planet i całiem spore prawdopodobieństwo, że na którejś z nich tak samo jak naszej istnieje życie... a te statki kręgi na zborzu... wolę się na ich temat nie wypowiadać, bo jakoś nie mam co do tego przrekoania...

Wszystkie rzeczy związane z Bogiem i cudami to nie moja działka, jako ateistka nie mam w tym za wiele doświadczenia no i nie za bardzo chce mi się w to wierzyć... zobaczę jak umre...

Trójkąt Bermudzki - uwielbiam jedna z moich ulubionych dziwności...czy to prawda czy nie... sama nie wiem, ale te bąbelki macie rację naciągane :/

Limonka 04-29-2007 09:47

'Zobaczę jak umrę' - mądrze powiedziane xD. Też się tego trzymam.
A co trójkąta bermudzkiego... jak byłam mała zawsze chciałam wsiąść na statek, popłynąć tam i zobaczyć co się stanie... tak teraz myślę, że może to wcale nie taki głupi pomysł ;D.

Inglorion 05-01-2007 11:00

A ja chce zobaczyć zanim umrę i wiem, że jest to możliwe tylko nasze społeczeństwo (mowa o całym świecie) jest zbyt zaślepione by ujrzeć w fakt iż zjawiska paranormalne to coś naturalnego i oczywistego. Nauka powinna zająć się badanie tych zjawisk i prawami, które nimi rządzą. Być może jest jakaś siła (PSi), która tym kieruje i którą można by wykorzystać do nowoczesny i bardzie efektywnych technologii. A teraz są takie czasy, że jak ktoś zacznie się tym zajmować na poważnie to automatycznie staje się dziwakiem i pomyleńcem. Na szczęście jest coraz więcej osób, które umieją się temu przeciwstawić i badać te zjawiska ( np,B. MOEN, R.A.MONROE, R. BRUCE) więc może jakiś przełom w tej dziedzinie nastąpi (już dziś jest dostępna technologia HEMI-SYNC, która pozwala wejść w stan OOBE prawie każdemu bez problemów 'cena 1200 zł')). Teraz trzeba tylko cierpliwie czekać na wyniki tych nielicznych badań (B. MOEN pracuje nad urządzeniem, które pozwala rozmawiać z zmarłymi i już widać, że są jakieś zadowalające rezultaty, ale urządzenie nie działa jeszcze prawidłowo) Może za kilkanaście lat ludzie zaczną wierzyć i będziemy żyli w świecie nie siły elektrycznej, ale siły PSI. ale patrzą na obecną sytuację muszę stwierdzić, że brzmi to jak scenariusz s\f, bo ludzie są zbyt ślepi.

olusieenkaaa 05-01-2007 20:34

o nie koniec swiata w 2012 no i co Kaczyński nici z Euro 2012
ja w to nie wierze no chyba ze w OOBE, LD i duchy

a propos my z koleżankami robimy film o zjawiskach paranormalnych wiecie taki horror, była sobie facetka co badała te zjawiska i pewnego dnia coś tam ona zrobiła i zaczęły ja nawiedzać wiecie duchy :) będzie miała sny z jakimś psychopata co zabija jej rodzinę, bedzie świadkiem właśnie spalenia ciał, chcemy tez wykorzystać w tym filmie zjawisko OOBE i ja za bardzo sie tym nie interesuje czy może mi ktoś dokładnie wytłumaczyć co to jest i jak wygląda???
a co do filmu wiem tandeta ale jestesmy dopiero w polowie sczenariusza :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:54.