![]() |
Świadomy sen & Hogwart.
Witam.
Założyłem ten temat po to, by każdy kto marzy o tym, by i do niego przyszedł list z Hogwartu mógł to marzenie spełnić! Od dawna marzę nauczyć się śnić świadomie lecz z marnym skutkiem. Myślę, że prawie każdy (prawie,bo ja nie) w swoim życiu chociaż raz doznał świadomego śnienia. Polega to na tym, że w śnie robimy to, co tylko chcemy. W śnie czas mija tak samo jak w życiu realnym, czyli stosunkowo moglibyśmy spędzać kilka godzin dziennie w świecie Harrego! Dlaczego więc nie spróbować? Pomyślcie sobie: Cytat:
Co myślicie? Pozdrawiam, Rishi_. |
Każdy by chciał przeżyć taką przygodę w Hogwarcie . Ja chyba miałem niedawno taki sen świadomy . Szkoda że nie można tego powtórzyć .
|
Cytat:
Kliknij tu (nie, nie jest to żadna reklama) Znaleźć tam można pełno pomocy, jak w pełni opanować świadome śnienie. Z tego co pamiętam z wypowiedzi pewnego internauty, jeśli komuś bardzo zależy i się przyłoży efekty można uzyskać bardzo szybko. Pozdrawiam, Rishi_. |
Ja ciągle próbuje i próbuję, ale mi się nie udaje. Fajnie by było coś takiego przeżyć.
|
Słyszałem już kiedyś o Świadomym Śnieniu ale nigdy nie pomyślałem żeby wykorzystać go w Harrym :D ^^
TUTAJ macie fajną stronkę na ten temat. |
To jest o tyle niebezpieczne, że można się od tego uzależnić i stracić zupełnie kontakt z prawdziwym światem, który jest szary i nudny wyczekując na "powrót" do świata snów gdzie czeka Hogwart. Także ja bym radził z tym uważać
|
Ja też próbuje ale z marnym skutkiem. Jedynie raz w życiu mi się udało całkiem przez przypadek. Było to związane z silnym stresem (zagrożenie z Biologii. Dzień przed poprawą sprawdzianu). Jest to super ZAJ****TE!!! Niestety drugi raz już mi się nie udało tak śnić. Piszę tego posta bo może okazać się wam przydatny(może świadome śnienie związane jest z silnymi uczuciami i chęcią zatracenia się w irrealnym świecie, który łagodzi gorzkie dni życia).
|
Chipsletten, masz całkowitą rację. I wiąrze się to też z OOBE (wychodzenie z ciała). Po prostu musisz się mocno zacząć stresować, tak bardzo, że pomyslisz, że chcesz skończyć to wszystko... W tedy to nastąpi.
|
Ja miałam kilka razy sen świadomy, ale nigdy nie wpadłam na to by połączyć to z HP. xD
Następnym razem jak mi się uda to spróbuję. :D Ale ogółem to ostatnio nawet nie muszę mieć świadomego snu, by mieć sen o HP, bo jakiś czas mam ciągle jakieś sny związane z HP. xD |
Świadomy Sen
Świadomy sen o HP? Ja mam w granicach 1 razu w tygodniu, czasem rzadziej sen o bitwie o Hogwart... Ale nie w Hogwarcie tylko w szkole do której chodze :). Jedynym minusem w moich snach jest że mimo wszystko nie umiem czarować jeśli nie ,,zapożyczę" różdżki Harry'ego i drę się z zaklęciami na cały głos :p A i muszę wyznać że w moim ostatnim śnie różdżki były na przyciski i baterie? ha ha :p
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 16:15. |