![]() |
Chmielewska.
'Wszystko czerwone', Janeczka i Pawełek, czyli 'Nwiedzony dom' albo '2/3 sukcesu', a teraz 'Zapalniczka'. Joanna Chmielewska jest autorką wielu przyjemnych książek dla młodzieży. Bardzo dobra na długie, gorące dni lata. Polecam.
|
RE: Chmielewska.
czytałam "Nawiedzony dom" i szczerze mówiąc, a raczej pisząc nie spodobała mi się ta książka, dlatego nie przeczytałam reszty książek tej pisarki.
|
Książek pani chmielewskiej, które przeczytałam, nie zliczę. m.in. Lesio, Krokodyl z Kraju Karoliny, Drugi Wątek, Autobiografia, (Nie)boszczyk Mąż, Boczne Drogi, Wszyscy Jesteśmy Podejrzani.... dużo tego, może już przerobiłam 1/3 biografii. No i musze przyznać, że pani Chmielewska jest moją ulubioną pisarką. Aż żal, że tak mało potteromaniaków ją czyta... x(
|
Chmielewskiej przeczytałam Babski Motyw, Krowa Niebiańska. Genialne. Przeczytałam kawałek Wyścigów, ale nie dokończyłam, bo nie interesuje się zbytnio wyścigami konnymi. Właśnie czytam Wszyscy jesteśmy podejrzani. Fajne, tylko że na jakiś czas przerwałam, bo zaczęłam czytać Harry'ego, ale mam zamiar znów do niej powrócić :).
|
Uwielbiam, pani Chmielewska napisała fantastyczne książki. Ja przeczytałam ''Lesio'' ''Studnie Przodków'' ''Krokodyl z kraju Karoliny'', ''Wszyscy Jesteśmy Podejrzani'' i ''Romans Wszechczasów''. Te książki są świetne a na samym Lesiu ryczałam ze śmiechu, aż mama przychodziła do mnie do pokoju pytając co się dzieje xD
|
Przeczytałam tylko "Wszyscy jesteśmy podejrzani", ale średnio mi się podobało :|. Ale np. moja siostra jest wielką fanką tej książki i Chmielewskiej ogólnie :)
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:44. |