![]() |
Czy Harry ma matkę chrzestną?
Zawsze mnie dziwiło czemu w książce jest o ojcu chrzestnym Harry'ego,a nie ma nic o matce chrzestnej. To mało możliwe żeby Rowling zapomniała.... A co Wy o tym sądzicie?
( przepraszam jeśli taki temat już jest) |
RE: Czy Harry ma matkę chrzestną?
Matką chrzestną nie musi być ktoś z rodziny.Może to jakaś mugolka,albo czarodziejka czystej krwi?Nie wiem bo się na tym nie zastanawiam.
|
Harry nie ma matki chrzestnej.
Rowling potwierdziła to w jednym z wywiadów. W Anglii (nie wiem dokładnie czy tyczy się to religii, czy ogólnych tradycji), rodzicami chrzestnymi zostaje para. A kanon nic nie mówi o narzeczonej/małżonce Syriusza. Poza tym chrzest musiał się odbyć szybko i w ukryciu. W końcu Potterowie wiedzieli o ciążącej na nich przepowiedni. |
Nom, zgadzam się z Moony...a i warto jeszcze dodać, iż w książce nie ma żadnej wzmianki o tym jakoby Harry miał chrzest. Może Syriusz Black był takim przyszywanym ojcem Harry'ego...
|
A może specjalnie tak zrobiła że niby Harry nie ma Syriusza , rodziców , Albusa a teraz może ( w 7 części) los się uśmiechnie i pojawi się Matka chrzestna??? nie wiem:sourgrapes:
|
skoro Jo powiedziała, że mamuni nie ma, to jej nie ma. chyba że zmieni zdanie xP
a kandydatką do roli mamuni chrzestnej może być z powodzeniem Petunia Dursley, hm? |
Nie słyszałam o tym, że nie ma matki chrzestnej. No ale skoro sama Rowling tak mówi... Chociaż cieszyłabym się gdyby nagle okazało się, że ma jeszcze kogoś tak bliskiego jak matka chrzestna. Chociaż nie wiem czy to już nie za późno.. w 7 części przecież jest już dorosły.
|
To bardzo możliwe że Harry ma matkę chrzestną, ale przecież nie było o niej nic w piątej częsci filmu przy drzewie genealogicznym rodziny Blacków.:|
|
Sama Jo mówiła o tym w jednym z wywiadów.W Anglii jest taka tradycja że rodzicami chrzestnymi zostaje para. Syriusz nie posiadał niestety żadnej dziewczymy więc sprawa wyjasnia się sama:)
|
nie znałam tej zasady, szkoda, bo dużo się zastanawiałam nad jego matką chrzesną, a swoją drogą jak to możliwe, że taki przystojniak nie miał dziewczyny i w ogóle mało jest związków wśród dorosłych w HP (nauczyciele itd)
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:39. |