![]() |
Emma Watson twarzą Chanel?
Pojawiła się dość kontrowersyjna informacja, jakoby Emma podpisała umowę z agencją Storm i miała zostać nową twarzą Chanel. News na ten temat można przeczytać tutaj. Co o tym myślicie?
|
RE: Emma Watson twarzą Chanel?
No jak widać ludzie tak odważni w komentarzach nie są wstanie wpisać niczego konstruktywnego na forum. Ja ponawiam swoją wypowiedź. Osobiście uważam, posunięcie Chanelowców w pewnym sensie za dobre strategicznie i marketingowo, ale z drugiej za okropną pomyłkę, która może ich dużo kosztować. Tego że Watson nie lubię nie muszę ukrywać. Na modelkę się nie nadaje, jest mnóstwo o wiele bardziej od niej uzdolnionych, którym takowa szansa nigdy nie będzie dana. Ale jak to mówią, wzięcie udziału w kasowej produkcji otwiera wiele drzwi, cóz z tego, że nie sprawiedliwie =/
|
Wypowiadałam się w komentarzach, ale mogę wypowiedzieć się również tu chociaż nie wiem po co się powtarzać. Lubię Emmę i uważam, że bardzo dobrze gra swoją postać w filmie. Aczkolwiek uważam, że Emma nie powinna zostać modelką. Raczej powinna poszerzać swoją "karierę" aktorską. A i nie zgadzam się z tym, że jest aktorką z przypadku, bo w końcu ileś tam tysięcy kandydatek do roli Hermiony pokonała. Pozatym do roli Hermiony wybrali ją ludzie, którzy się w końcu na tym znają .Zresztą pewno za jakiś czas dowiemy się czy ta informacja o Emmie jest prawdziwa.
|
Ja tam w sumie nie umiem określić czy ją lubię czy nie. Ma u mnie wielki minus, bo choć woda sodowa chyba jej do głowy nie uderzyła to zachowuje się jak kretynka kiedy rozdaje autografy i nie tylko. Z jednej strony było to dobre posunięcie ze znanego wszystkich faktu - ona jest sławna. Zna ją cały świat więc oczywiste jest, że będą mieli jakieś zyski. Z drugiej strony uważam, że jest dobrą aktorką, powinna zagrać w jakichś poważniejszych filmach. Nie wyobrażałam jej sobie jako twarz Chanel... to jest po prostu dziwne. Ona nie jest stworzona do tego. Gdyby nie została 'hermioną' to nigdy nie dostałaby takie propozycji! I to jest sprawiedliwe?
|
Zauważcie, ze sława każdemu uderza do głowy. Nawet Ciebie by to dosięgło E - Vaire, gdybyś była tak sławna, jak postać, o której jest mowa. Nie wyobrażam sobie aktora/aktorki, którzy na pieniądze i sławę zamykaliby swe ręce, może po prostu nie znam wielu takich ludzi, ale jednak. Sława to woda sodowa, która wybuchnie jak sie ja za bardzo podgrzeje :)
|
Oj, nie wszyscy. No i niektórzy są inni... niektórzy np. oddają pieniądze na dobre cele (często jest to dla jeszcze większej sławy i dobrego światła, ale to szczegół)
|
Ja z innej beczki. Zupełnie nie potrafię ocenić jak się ma Emma do marki/ firmy Chanel, natomiast mam kilka przemyśleń, czy skojarzeń Emmy z zapachami Chanel.
Trochę to moje małe hobby. Od jakiegoś czasu sobie różne zapachy opisuję itd. Emma wg pasowałaby nawet do chanel allure, bo wg mnie jest takie dziecięce, choć może odrobinę za radosne i beztroskie jak na Hermionę (no bo jak tu odróżniać : Emma czy Hermiona? kogo widzimy tak do końca... Na razie Emma kojarzy się z Hermioną...) Jednak też pasowałaby do chanel mademoiselle, bo tez jest odrobinę dziewczęce a jednoczesnie takie troszkę "napuszone", takie : a la dama z nowych trndów (oczywiście też młoda lub bardzo młoda) Jesli w pełni oddać naturę jednak Hermiony - to spośród zapachów chanela - wg mnie najodpowiedniejszy byłby nr5 (zastanawiałam się nad coco czarne, które też miałoby elementy osobowości Hermiony, ale ma jeszcze "swoje" inne dodatki). Chanel nr 5 byłby całkiem niezły wg mnie dla typu Hermiony - ma tą pewną zasadniczość (i trwałość); ma takie "podduszanie" (ćmolenie) i taki trochę "zastój" ( też w dobrym sensie i tym mało postępowym); no i efektem zastoju owego jest ta odrobina "zielarstwa" w zapachu (przekładając na Hermionę kojarzy mi się z jakimś laboratorium czarodziejskim, stałą pracą nad...) . No i niewielkie elementy (zwłaszcza na poczatku zapachu ale i na koniec) - pewnej żywiołowości, zapowiedzi, czy namiastki "werwy" (jak zwać tak zwać), namiętności itp. Hmmm w tym kontekscie - to reklamująca chanel nr5 - Nicole Kidman - a "Hermiona" (emma) - to dwie całkiem różne historie - do których zapach by nawiązywał.... |
E-V ale ona nie ma tylu pieniędzy aby oddawać na cele. Zobacz Jo, kasy ma tyle że mogła by wyrzucać przez okno i tak by wszystkiego nie wyrzuciła. A sama raczej swoją osobą i pamiątkami wspiera potrzebujących, nie rozdaje pieniędzy.
Co do Tego newsa. To jak już napisałem w komentarzu. Emma może reklamować produkty dla młodzieży. Wyobrażacie sobie aby dorosła 30-letnia kobieta reklamowała szminki, perfumy i inne pierdoły dla was 14-15 latków? Czy Emma na modelkę sie nadaje żadna z was nie wie, bo chyba żadna z was nie jest modelką. Jest ładna jest zgrabna, nauczą ją chodzić poruszać się i może występować. Nie mylic w wybiegiem. Agencje modelek nie zajmują się tylko pokazami mody. Ponadto dyskucja się rozwinęła bo Limonka napisała i opublkiowała własny news nie patrząc na to czy kogoś tym urazi czy sprawi tej osobie przykrość. Jak już zaznaczyłem w komentarzu newsy były już poprawiane i mam nadzieję że te też zostaną poprawione. |
Patrz illmonte świetnie to określiła w czasie jak pisałem swój post. Czyli miałem rację że może reklamować produkty dla młodzieży. Tzn Jaku w zasadzie bo on pierwszy o tym wspomniał.
|
Ja się na razie na temat samej Emmy i sprawy z Chanel nie wypowiem, bo to byłby za długi post. W każdym razie:
Cytat:
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:30. |