![]() |
Kto wykończył Longbottomów?
Mam małe pytanie... Kto w końcu rzucał Crucio na Longbottomów? Barty Crouch Jr. (o czym mowa w 4 części) czy Bellatriks Lestrange (o czym mowa w 5)??
|
RE: Kto wykończył Longbottomów?
nie pamietam zeby byla mowa ze to barty crouch rzucil crucio na rodzicow nevilla ... yhm .. moze cos przeoczytlam .. ale oficjalnie trzymam sie wersji ze to byla bellatriks
|
A ja myślę że Barty.... Było w czwartej części a poza tym może oni razem...
Nie wiem |
No oczywiście że Bellatriks...Nie zauważyłam, żeby kiedykolwiek wspomniano o tym, że mógł być to Barty Jr, a o Bellatriks i Longbottonach było nie raz, w wielu częściach...w 5 szczególnie.
|
Cuz ... Mysle ze Bellatrks ich zabila , a razem z Crouchem ich torturowali ... no , warto by moze napisac do JKR :D:D ?Zawsze maly procent ze odpowie ale jezeli czyta wszystkie listy to chyba ja to pytanie zaciekawi :)
|
Cytat:
Ciekawy pomysł. Osobiście pochwalam wyobraźni ^^ Myślę, że Bellatriks. |
Cytat:
I przepraszam... bo jeszcze raz przeczytałem ten fragment z 4 części. Cytuje: "Dementorzy usadzili każdego z podsądnych w jednym z czterech krzeseł stojących pośrodku sali. Był tam krępy, tęgi mężczyzna, patrzący tępo na pana Croucha, drugi chudy i bardziej wystraszony, rozglądał się nerwowo po sali, była też kobieta o grubych, lśniących ciemnych włosach, cięzkich powiekach i długich rzęsach oraz dobiegający dwudziestki młodzieniec (...) Wszyscy czworo jesteście oskarżeni o porwanie aurora, Franka Longbottoma i zucenie na niego zaklęcia Cruciatus (...) Jesteście oskarżeni o rzucenie zaklęcia Cruciatus na małżonkę Franka Longbottoma..." Czyli oni we 4 rzucali Cruciatus na Longbottomów. Ten przed dwudziestką to Barty Coruch Jr. a ta kobieta to napaewno Bellatriks... Musiałem jednak dokładnie doczytać :) |
Hmm.... Mnie sie wydaje ze raczej Bella ich wykaczyla :P " Mialam mozliwosc poznania twoich rodzicow"-Bella
"Diem gze bialas" -neville N/c :bigeek: |
Sprawa już wyjaśniona, tak? Więc proszę o niepisanie tutaj postów typu "ja myślę, że Bellatrix/Barty". Kilka takowych skasowałam. Także, jeżeli nie macie do powiedzenia nic nowego, nie piszcie wcale :).
|
Ja nawet nie kojarzę żeby tam gdzieś pisało o Bartym. Według mnie to Bellatrix, bo o niej pisze w szóstej i piątej części...
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:17. |