![]() |
Harry Potter i Zakon Feniksa
Czekalem na ten film dlugi czas z wytesknieniem ale jak obejzalem to sie bardzo rozczarowalem.Film w 50 % odbiega od ksiazki :(. Walka w ministerstwie byla dosyc ciekawa ale to tylko jeden z ciekawych elementow :sleep:. Malo bylo pokazanych Walk Gwardi albo wogule nie pokazali (:bigeek::bigeek:) Quiddicza. Walki w ministerstwie tez byly inaczej zrobione niz w ksiazce :no:.Lestrange miala walczyc z Black'iem ale rezyser uznal chyba ze to bendzie zbyteczne. W ksiazce bylo tez ze Kolezanka Chang wypaplala o Gwardi a w filmie ze Chang :P. Calkowite Dno moim zdaniem :sleep:
|
RE: Harry Potter i Zakon Feniksa
No moim zdaniem także dużo rzeczy zostało pominiętych,ale ZF ma 800 stron a film nie moze trwać pół dnia! Musieli skrócić ale mogli jakoś tak...
Może to wina tego że tą cześć robioł inny reżyser? A zresztą ten film taki mroczny,ciemny...duzo nie mogłam zobaczyć! :uhoh: |
A ja byłem na tym i nie mogłem ze śmiechu.
Pisali że taki mroczny a ja uśmiałem się na tym filmie więcej niż na innych razem wziętych. A już o mało nie spadłem z krzesła ja zobaczyłem filmową Bellatrix. I na szczęście mało Malfoya |
A nie zauważyliście, że w filmie Syriusz jest bardziej uczuciowy tu sie ściska z Harrym tam się śmieje w ksiażce jest zaś bardziej oddalony, skryty i jakby starał się od wszystkich trzyma z daleka. Co uważacie o tym??
|
Było za mało bliżniaków !!! Ale nie tylko za dużo wycieli . I ta sytuacja z Cho ............
Dobrze jej tak ja jej nie lubie . Troche poprzekręcali. A o bliżniakach będzie więcej w 6 części. Poczekam i zobacze ... Na 10 pkt. daje 7 |
W książce Potter miał sny o tym korytarzu. A w filmie miał wizje. Stoi sobie-nagle gleba i jakieś przywidzenia.
|
Kompletna klapa jeśli 6 część HP będzie dalej reżyserował Yates(zgodnie z oświadczeniem z marca) napewno jej nie obejrze....
|
Jak byłem na tym to mój kumpel powiedział jeden tekst. Była to scena po pocałunku z Cho i Ron coś tak mówi że Harry może się źle całował a Hermiona mu odpowiada - Jak Harry chce to potrafi. I wtedy mój kolega mówi - A skąd ona o tym wie?
|
Harry Potter i zakon Feniksa jest Super (najlepsza ekranizacji części HP ze wszystkich) najlepsza była finałowa walka)
|
Niestety, ta ekranizacja filmowa była naprawde kiepska... Film powinien trwaćprzynajmniej o godzinę dłużej, może wtedy reżyser zdążył ująć bardzo ważne wydarzenia.
|
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:40. |