HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Kosz (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Harry Potter i Zakon Feniksa (http://hpn.pl/showthread.php?t=767)

Sultan 08-12-2007 13:30

Harry Potter i Zakon Feniksa

Czekalem na ten film dlugi czas z wytesknieniem ale jak obejzalem to sie bardzo rozczarowalem.Film w 50 % odbiega od ksiazki :(. Walka w ministerstwie byla dosyc ciekawa ale to tylko jeden z ciekawych elementow :sleep:. Malo bylo pokazanych Walk Gwardi albo wogule nie pokazali (:bigeek::bigeek:) Quiddicza. Walki w ministerstwie tez byly inaczej zrobione niz w ksiazce :no:.Lestrange miala walczyc z Black'iem ale rezyser uznal chyba ze to bendzie zbyteczne. W ksiazce bylo tez ze Kolezanka Chang wypaplala o Gwardi a w filmie ze Chang :P. Calkowite Dno moim zdaniem :sleep:

PatiMalfoy 08-12-2007 14:56

RE: Harry Potter i Zakon Feniksa

No moim zdaniem także dużo rzeczy zostało pominiętych,ale ZF ma 800 stron a film nie moze trwać pół dnia! Musieli skrócić ale mogli jakoś tak...
Może to wina tego że tą cześć robioł inny reżyser?
A zresztą ten film taki mroczny,ciemny...duzo nie mogłam zobaczyć! :uhoh:

Alqalonde 08-12-2007 15:21

A ja byłem na tym i nie mogłem ze śmiechu.
Pisali że taki mroczny a ja uśmiałem się na tym filmie więcej niż na innych razem wziętych.
A już o mało nie spadłem z krzesła ja zobaczyłem filmową Bellatrix.
I na szczęście mało Malfoya

cho17 08-13-2007 19:24

A nie zauważyliście, że w filmie Syriusz jest bardziej uczuciowy tu sie ściska z Harrym tam się śmieje w ksiażce jest zaś bardziej oddalony, skryty i jakby starał się od wszystkich trzyma z daleka. Co uważacie o tym??

Narcyza Malfoy92 08-13-2007 21:23

Było za mało bliżniaków !!! Ale nie tylko za dużo wycieli . I ta sytuacja z Cho ............
Dobrze jej tak ja jej nie lubie . Troche poprzekręcali. A o bliżniakach będzie więcej w 6 części. Poczekam i zobacze ... Na 10 pkt. daje 7

Alqalonde 08-14-2007 10:09

W książce Potter miał sny o tym korytarzu. A w filmie miał wizje. Stoi sobie-nagle gleba i jakieś przywidzenia.

Raiven2 08-15-2007 15:54

Kompletna klapa jeśli 6 część HP będzie dalej reżyserował Yates(zgodnie z oświadczeniem z marca) napewno jej nie obejrze....

Alqalonde 08-15-2007 16:17

Jak byłem na tym to mój kumpel powiedział jeden tekst. Była to scena po pocałunku z Cho i Ron coś tak mówi że Harry może się źle całował a Hermiona mu odpowiada - Jak Harry chce to potrafi. I wtedy mój kolega mówi - A skąd ona o tym wie?

Lord Mariusz 08-15-2007 20:12

Harry Potter i zakon Feniksa jest Super (najlepsza ekranizacji części HP ze wszystkich) najlepsza była finałowa walka)

Tomaszszo 08-16-2007 02:35

Niestety, ta ekranizacja filmowa była naprawde kiepska... Film powinien trwaćprzynajmniej o godzinę dłużej, może wtedy reżyser zdążył ująć bardzo ważne wydarzenia.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:40.