HPN.pl

HPN.pl (http://hpn.pl/index.php)
-   Insygnia Śmierci (http://hpn.pl/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Śmierciożercy. (http://hpn.pl/showthread.php?t=796)

Ginny_Potter_07 08-21-2007 16:28

Śmierciożercy.

Co się stało ze śmierciożercami po upadku Lorda Voldemorta? W ostatnim rozdziale pisało, że uciekli albo zostali złapani. Chodzi mi tu o Draco Malfoya. Był na peronie. Czy to znaczy, że on jednak nie był śmierciożercą? A prawdziwi śmierciożercy, ci którzy zostali złapani? Są w Azkabanie? A może dementorzy ich wycałowali???

BlinkBlinkBoy 08-21-2007 17:25

RE: Śmierciożercy.

Nie wiem czy dementorzy mogli ich wycałować, bo nie było nigdzie napisane, co stało się z dementorami po upadku Voldemorta.

A młody Malfoy? Prawdopodobnie został ułaskawiony :)

auror14 08-21-2007 18:51

Malfoy'ów pewnie ułaskawili. A śmierciożerców pewnie większość zginęła, bo pod koniec bitwy nie brano już jeńców. O dementorach nic nie było, ale ja na miejscu ministerstwa bym z nich raaz na zawsze zrezygnował.

jules202 09-04-2007 13:52

ja zgadzam się z auror'em14:
większość śmierciożerców zabita w bitwie o Hogwart,np Bella.
a co do reszty...albo w Azkabanie albo ''dołączyli'' do Voldi'ego!

jetinajt 09-05-2007 16:01

Wątpię. Śmierciożercy to nie Japończycy, nie mają honoru. Będą uciekali, kryli się po jaskiniach i żyli jak zwierzęta dopóki nie znajdą ich aurorzy, albo ich żałosna egzystencja się nie zakończy.

Draco_123 03-26-2008 21:16

Dementorzy nie są w azkabanie Kingsley z nich ostatecznie zrezygnował i nie można ich zniszczyć tylko zmniejszyć jego ilości. A Malfojowie zostali ułaskawieni za to że pomogli Harremu w walce. Przeczytajcie sobie artykuły/wywiady z J.K.Rowling po wydaniu 8 tomu i wszystkiego się dowiecie

Aga_Aga 05-12-2008 17:13

Draco jednak był dobry i ułaskawili go . A co się tyczy innych to siedzą w Azkabanie ( chociaż może ich wystrzelali , nie tracę nadziei ) , bo dementoidzi wrócili pracować dla ministerstwa .

Kyinra 05-12-2008 20:26

Cytat:

Nimfadora Lupin napisał/a
A ja myślę, że śmierciozercy popełnili samobujstwo aby dołączyć do Czarnego Pana. Malfoyowie ztchóżyli i żyją w śród dobrych
Nie pogrążaj mnie! Wiesz, że istnieje coś takiego, jak słownik ortograficzny? Po pierwsze: wyraz 'samobójstwo' pisze się przez 'ó' z kreską. Po drugie w wyrazie 'stchórzyli' na początku jst 's' a nie 'z', a w środku nie 'ż' tylko 'rz'! Jeżeli masz dysortografię, to ściągnij sobie Firefox'a, który podkreśla błędy...

Teraz do tematu. Według mnie, Śmierciożercy zostali złapani i umieszczeni w Azkabanie. Draco, on jednak nie był do końca zły, musiał działać dla Voldemorta, bo ten wywierał na nim presję (choć trzeba przyznać, iż był tchórzem...). Kto wie, czy dementorzy nie złożyli pocałunków na najgorszych Śmierciożercach?

AGA! Wystrzelali ich? Buahah! Może dementorzy ich ucałowali, ale nie wystrzelali! Bo z czego? A co znowu za dementoidzi? Buahahah! Dziś sama mi mówiłaś coś o dementorach i ani razu nie wypaliłaś o dementoidach.

Juliet 05-13-2008 10:06

Cytat:

A ja myślę, że śmierciożercy popełnili samobójstwo aby dołączyć do Czarnego Pana. Malfoyowie stchórzyli i żyją wśród dobrych.
Wybaczcie, nie mogłam się powstrzymać, żeby nie poprawić tych błędów.
Cytat:

Lipiec 26 1991
Słoneczko, pewna jesteś, że to Twoja data urodzenia?

Odczepcie się wszyscy od Draco. On nie popierał Śmierciożerców. W ogóle to wydaję mi się, że każdy Śmierciożerca pragnął po cichu klęski Voldemorta [może z wyjątkiem Bellatriks].

Cytat:

A pozostali to albo zginęli albo przeszli na dobrą stronę
Ludzie nie dzielą się na ludzi dobrych i Śmierciożerców.

Gizmolina 05-13-2008 11:31

Nieliczni pewnie się ukryli, a ci, którzy mają trochę oleju w głowach i którzy w końcu przejrzeli na oczy, pewnie dołączyli do tej 'Dobrej Strony', tak jak np. Draco Malfoy z rodziną. I wszystko dla wszystkich skończyło się dobrze... Przynajmniej aż do pojawienia się kolejnego groźnego czarodzieja-szaleńca. :P B)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 17:55.