![]() |
Dumbledore gejem?
Pewnie już wiecie, że Jo udzieliła wywiadu (dla BBC bodajże), w którym wyznała, że Dumbledore był gejem - w młodości był zakochany w Grindelwaldzie, ale gdy odkrył jego prawdziwą naturę, przeżył kryzys miłosny.
Co o tym sądzicie? Czy była to próba podkreślenia tolerancji, czy chwyt marketingowy? |
RE: Dumbledore gejem?
Raczej głupota i kolejny argument do ręki antypotterrom. No bo jeśli Dumbledore jest gejem, to może cały personel Hogwartu to homoseksualiści. W końcu wszyscy byli samotni i bezdzietni. Tak właściwie nie wiem po co Jo to powiedziała. Bo poprawnie politycznie jest żeby w książce był gej? Żeby zrobić szum wokół książki? Mam nadzieję, że to stwierdzenie wynikało tylko z głupoty autorki, bo jeśli to miał być chwyt marketingowy, to raczej samobójczy. Na pewno nie była to próba podkreślenia tolerancji, bo w całej serii nie ma żadnej wzmianki o tym, że Dumbi to gej, a więc nie mógł być on tolerowany jako homoseksualista bo nikt o tym nie wiedział. Jak dla mnie to stwierdzenie, że dyrektor był odmiennej orientacji seksualnej nie pomoże ani homoseksualistą, ani książce. Ja osobiście nie mam nic do homoseksualistów, ale w Polsce reakcja naszej elity może być taka jak dosyć żartobliwe opisałem w temacie poniżej.
BTW. Podobny wątek został poruszony w dziale postacie/Albus Dumbledore PS. Jeszcze jedno moje spostrzeżenie. Skoro Dumbledore jest gejem to może ten filmik też jest prawdziwy http://www.youtube.com/watch?v=4dMkLR4q9jU |
Super bezsensowne x.x
Wprawdzie nie neguję prawdziwości tego wywiadu, ale to jest naprawdę..._po prostu głupie ;/. Teraz jeszcze brakuje tego ogólnego..._zniesmaczenia. Jak powiedział jetinajt, samobójstwo Jo. |
Jesli to chwyt marketnigowy to ja wysiadam...
Głupie i nie potrzebne stwierdzenie :/ Zgadzam się, że to istne samobójstwo. |
Szczerze mówiąc (pisząc) bardzo zaskoczyła mnie ta wiadomość. Myślałam, że Dumbledore po prostu nie przeżył prawdziwej miłości,_albo nie miał na to czasu,_w końcu był bardzo zajętym czarodziejem._Informacja szokująca,_pomimo,_że nie mam nic do homoseksualistów._To mi jakoś nie pasuje do profesora._Ale wyjaśniałoby to jego "skłonność" do Grindelwalda,_pomimo iż Dumbledore to ten dobry,_a Grindelwald zły. Ale pomyślcie, jak w takim razie trudno mu było stoczyć pojedynek ze swoim "ukochanym". :(
A jeśli chodzi o powód wprowadzenia takiej informacji przez Jo, to myślę,_że nie był to chwyt marketingowy,_a właśnie podkreślenie tolerancji. :) Pozdrawiam :* |
Cytat:
|
Popieram! To kompletne bzdury!! Dumbledore nie mógłby być gejem!! Podziwiał Grindewalda że jest taki bystry i ambitny. W pewnym stopniu przypominał mu samego siebie! Nigdzie w książce nie było wspomniane że go kochał!!
|
Dla mnie głupi jest sam fakt, że udzieliła wywiadu, w którym mówiła wiele rzeczy zamiast opisać je w książce... Ale Dumbledore gejem? To już kompletna porażka.
|
Zapewne już wielokrotnie wałkowany cytacik:
"Po napisaniu swego dzieła autor powinien umrzeć, by niw wchodzić mu w drogę." Całkowicie się z tym zgadzam... Samobój dla JKR. |
Nie wierze... po_prostu dla mnie to jest głupota. Dumbledore gejem? A może McGonagall lesbijką?
Niech was ziemia pochłonie xD. |
| Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:45. |