RE: Mam problem życiowy - związany z... Harrym Potterem
Zanim postawnowiłam odpisać na twój post, długo rozmyślałam co mam i czy w_ogóle mam to robić. Ale po dłuższym zastanowieniu zdecydowałam się, że to zrobię.
Na początek chciałabym ci pogratulować odwagi,_bo ja chyba nie odważyłabym się na taki krok....
Dalej..._Nie wiem w_ogóle czy chciałabyś korzystać z moich rad... Dlaczego? Z dwóch powodów; jestem uważana powszechnie za osobę, z którą w takich ''tematach'' nie wzbudza zaufania. Ludzie postrzegają mnie przez pryzmat ironii i pewnych wytycznych reguł i schematów. Sami stworzyli sobie w większości nieprawdziwe wyobrażenie o mnie, co chyba przeszkadza im w rozmowach ze mną. Może dlatego,_że posiadam cechy typowej dziennikarki, a jak wiadomo ci już nie wzbudzają takiego uznania jak kiedyś. A druga sprawa; nie byłam nigdy zakochana i moje rady na pewno nie będą ''fachowe'' Miłość nie wymaga jednak nauki; jest to dar wrodzony, który sami w danym czasie odkrywamy i bliżej poznajemy... i korzystamy z tego daru, często też cierpiąc.
Trochę dziwne jest to, że porównujesz swoje życie do Harry'ego..._czy nie jest to trochę wymuszone? Nie oskarżam cię o nic tylko to jest... trudno określić. Ciekawe,_że dostrzegasz takie podobieństwa, ale może za ich pomocą chciałabyś sobie pomóc? Widzisz, że Harry chce opuścić Ginny i może próbujesz podążać w te ślady i zrobić to co on?
Twój problem nie jest bezpośrednio z Harrym zwiazany, ale po prostu zaistniała sytuacja ci się z nim kojarzy.
Przechodząc do konretów... Musisz zapamiętać jedną ważną rzecz; nie ma sytuacji bez wyjścia. Nie ma problemów nie do rozwiązania. Musisz posłuchać tego co podpowiada ci n serce. To jest twój najlepszy przyjaciel, któremu powinnaś bezgranicznie zaufaćNigdy nie kieruj się tym co mówią ci inni, bo ja sama długo w tym brnęłam i źle na tym wyszłam.
Nie ma powodów do miłości. Ona po prostu jest. Ale kiedy ją już masz nie wolno ci jej zaniedbywać ,bo zwiędnie jak niepodlewane kwiaty. Myślę też ,ze pownnaś przeczytać sobie jedną z najpięknieszych książek traktującą o miłości i marzeniach '' Alchemik'' Paula Coelho. To może być twój klucz do szczęścia. Dla mnie ta książka właśnie nim jest i dziekuję Bogu, że na nią trafiłam.
"Kiedy czegoś pragniemy cały wszechświat działa potajemnie na naszą korzysć'' Cytat ten pochodzi właśnie z ''Alchemika'' i chyba mówi sam za siebie. Reszta jest w twoich rękach.
Czyżby Miss nie znała podstawowych zasad? =P
To the days I try to lose''
Ostatnio edytowane przez Lady Mary Jane : 04-22-2009 o 15:53.
|