RE: Jak zaczęła się Wasza przygoda z HP?
Jak się zaczęła moja przygoda? Opowiem wam krótka historyjkę:
Byłam mała. Siedziałam w czasie wakacji na parapecie. Byłam na koloni. Moje koleżanki bawiły się na dworze, jednak ja nie miałam chęci do zabawy. Patrzyłam przez okno. To było na parterze. Okno widniało kilka metrów od wielkiego placu zabaw. Nagle pojawiła się tam banda dzieciaków. Bawiły się w coś. Nie wiedziałam w co. Później usiadły na trawie i wzięły do ręki jeden z tomów o Harrym Potterze. Siedziałam na tym parapecie i słuchałam jak na zmianę czytają fragmenty pierwszej części "Harry Pottera". Następnego dnia znowu widziałam jak bawiły się w Harry'ego Pottera. Tak było codziennie. Wróciłam do domu. Zapomniałam o całej sytuacji i tych dzieciakach. Chodziłam normalnie do szkoły, odrabiałam lekcje i patrzyłam (co bardzo lubiłam robić) przez okno. Pewnego dnia zobaczyłam, jak wracałam ze szkoły pewien plakat. Reklamował on jedną z części HP. Kilka dni później poszłam do kina. Kiedy wracałam byłam taka przejęta. Opowiadałam wszystkim o świecie magii. Przechodziliśmy koło kościoła. Zobaczyłam jak jakaś dziewczynka trzymała w ręce książkę. Z okładki wyczytałam "Harry Potter i Kamień Filozoficzny". Coś mnie tknęło. Przypomniałam sobie kolonie. Następnego dnia popędziłam do biblioteki. Pożyczyłam pierwszą część i zabrałam się za lekturę. Teraz jestem wielką Potteromaniaczką. A pomyśleć, że wszytko, przez te dzieciaki bawiące sie na placu zabaw!
- Kim. Bądź sobą.
- Nie. Nie mogę być kimś, kogo już nie ma.
|