RE: wasza szkoła
Moja szkoła? Jest moja od... Prawie dziewięciu lat. Ze względu na to, że podstawówka jest połączona z gimnazjum. I będzie moja już tylko pół roku... Chyba że coś pójdzie nie tak xD Dobrze, od początku ; )
Podzielona jest na cztery pawilony: A, B, C i D. Pawilon A jest przeznaczony dla nauczania początkowego (klasy 1-3 podstawówki), od roku znajdują się tam również zerówki. Na pierwszym piętrze są również klasy języka angielskiego dla klas starszych, a w piwnicy klasy... Ogólne dla klas starszych. Boże, jakie te dzieciaki są... Dziwne. Cały czas biegają, ganiają sie, wpadają na siebie i nauczycieli... Mam nadzieję, ze w ich wieku taka nie byłam.
Pawilon B ma dwa piętra. W piwnicy znajdują się szatnie podstawówki, na parterze klasy dla uczniów klas 4-6... Pierwsze i drugie piętro zajmuje gimnazjum. Są tam sale głównie do przedmiotów przyrodniczych. W tamtym roku zrobiono remont korytarza przed klasą geograficzną i fizyczną. Układ Słoneczny... Wszystkie osiem planet, pośrodku Słońce. Ładnie to wygląda, gdy jest zapalone światło... Ponieważ i Słońce wtedy świeci ; )
Pawilon C jest w całości gimnazjum. W piwnicy znajduje się wejście. Najgorzej w zimę... Zawsze stoją przed nim i czekają, aż ktoś będzie wchodził/wychodził. Nigdy nie jest bezpiecznie... Trudno ujść bez trafienia śnieżką. Rzucają mocno, a gdy śnieg się powoli topi... Trochę boli. Na parterze są klasy i gabinet zastępcy dyrektora. Pierwsze piętro... Kolejne klasy, do których prawie nigdy nie zachodzę. W ogóle tego piętra nie odwiedzam. Jest tam też sekretariat, księgowość, pokój nauczycielski oraz gabinet dyrektora.
No i ostatni pawilon, D. Klasy podstawówki, pokój nauczycielski podstawówki, księgowość, sekretariat... Wszystko podstawówki. Tylko z biblioteki i my możemy korzystać. Chociaż nie ma tam za ciekawych książek... Be.
Jest też wielka sala gimnastyczna, sklepik, w którym sklepikarka zawsze nas kantuje... Szkoła jak każda inna ; )
|