Wyświetl pojedyńczy post
Stary 02-22-2008, 21:04   #1
Limonka
Urodzony, by rządzić światem

Limonka na Harry Potter Forum

Domyślnie Lumpeksy, secondhandy, etc.

Przeglądałam sobie właśnie grę "Hot or not" na naszym forum i trafiłam na pytanie Blackberry brzmiące tak:

Cytat:
ciuchy z lumpeksu?
Angelina Johnson odpowiedziała na nie:

Cytat:
hmm to zależy. Niekiedy mogą znaleźć się tam ciuchy na prawdę fajne i takie, po których nikt nie pozna, że są używane lub kupowane w tzw. ciułbudach. Jednak świat jest z góry uprzedony do lumupeksów, bo wiadomo, że bogactwo ma władzę. Masz ciuchy z lumpeksu? Tracisz w oczach tych "lepszych" kolegów, stajesz się nikim. I teraz zależy, czy jesteś tak silny psychicznie, aby wytrzymać tą presje ( wtedy Hot), albo za słaby i wtedy padasz na deski ( w tym przypadku Not).
I właśnie to zainspirowało mnie do założenia tego wątku. Jakie jest Wasze zdanie na temat noszenia używanych ciuchów? Może ktoś z Was ubiera się w lumpeksach? Albo ktoś przyzna się do nabijania z osób noszących ubrania takiego pochodzenia?

Żeby nie było, ja również się wypowiem. Szczerze mówiąc, mam wstręt do takich sklepów, nigdy nic w takim nie kupiłam i raczej nigdy tego nie zrobię. Myśl, że noszę ubranie, które wcześniej... a raczej, z którym nie wiadomo co wcześniej się działo mnie przeraża. Dlatego też unikam, jak mogę. Bleeh.

Aczkolwiek, podziwiam ludzi, którzy potrafią ubierać się w secondhandach. I w sumie nie spotykam się z nietolerancją pod tym względem, więc nie mogę zgodzić się z zacytowanym postem Angeliny Johnson. Uczę się w, jak to niektórzy nazywają, "szkole dla rozpieszczonych bachorów" i mamy tutaj całkowitą mieszankę stylów. Na początku bardzo mnie zdziwiło, że nikt nikogo się nie czepia, a ludzie z wyróżniającym się stylem są traktowani zupełnie normalnie. A teraz już dla mnie całkowicie normalne. W każdym razie, oczywiście, zależy to od środowiska, ale myślę, że historyjki o nietolerancji są nieco przesadzone.

Czekam na wypowiedziiii ;]
Limonka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem