Wyświetl pojedyńczy post
Stary 03-18-2008, 20:24   #13
blackberry
Senior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do blackberry
Domyślnie RE: Stosunki między Wami a waszymi rodzicami ;P

Moje stosunki z rodzicami. No cóż, chyba muszę zacząć od rozgraniczenia : stosunki z mamą i stosunki z ojcem, ponieważ jest między nimi diametralna różnica.

Z mamą relacje układają mi się w zasadzie idealnie. Nie robi ona z siebie co prawda super "młodzieżówki" ,nawet nie próbuje udawać, że wie jakie gwiazdy są teraz na pierwszych stronach gazet, ale dla też to nie jest kwestia priorytetowa, zatem problemu nie ma:). Doceniam jednak u niej miłość do książek, która chyba jest u nas dziedziczna. Zawsze narzekałam, że wśrod swoich znajomych , zaledwie z garsteczką mogę porozmawiać o literaturze, filozofii, czy teatrze. Z mamą mogę na te tematy rozmawiać długo, długo,długo. Zawsze wymieniamy się ciekawymi książkami i przemyśleniami na ich temat. No i z nikim nie robi mi się tak dobrze zakupów ,jak właśnie z mamą szczerze mówiąc :D. Co do zasad, które mamy zazwyczaj narzucają swoim dzieciom, to u mnie istnieje jedna : masz wystarczająco dużo lat ,żeby ponosić konsekwencje za swoje zachowania. Oczywiście mama stara się mnie wspierać we wszystkim ,co robię. Jesteśmy bardzo związane ze sobą i ogólnie naprawdę nei mam w tej kwestii na co narzekać.

A co do ojca? Cóż, nie mam w tej kwestii zbyt wiele do powiedzenia, bo i nie znam go zbyt dobrze tak naprawdę. W zasadzie, to nie jestem pewna, czy on dokładnie wie, ile ja mam lat.
No ,ale co zrobić. Do miłości rodzicielskiej nie da się nikogo zmusić,a mama w końcu rekompensuje mi wszystko tym, jaka jest:)
blackberry jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem