Wyświetl pojedyńczy post
Stary 03-25-2008, 15:16   #28
Cassidy
Niepoprawny marzyciel

Cassidy na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Cassidy
Domyślnie RE: Języka wężów nie da się nauczyć.

Tak, tak i to jest ta rzecz, która wzbudziła we mnie mieszane uczucia. Bo niby jak Ron mógłby się nauczyć języka wężów, skoro jego się nie da nauczyć w tak nadzwyczaj szybkim tempie? Pani Rowling jakby to powiedzieć delikatnie "naciągnęła" owe zdarzenia. Jestem przekonana, że było wiele możliwości, ale cóż to w końcu jej wybór. No cóż Magnus, z przykrością muszę stwierdzić, że uważam tak samo jak ty. Śmierć Snape'a była poprostu niedorzeczna, jakby Rowling nie mogła już niczego innego wymyślić. Severus zasługiwał na inną śmierć. Misstwierdzisz, że to jeden wyraz? Napewno mogę stwierdzić, że nie był długi, ale to tak samo jakby nauczyć się szczekać rozmawiając z psami: Jak się masz?- Hau. Każde słowo w języku wężów wymaga precyzji i wiedzy.
"Jedynym, co daje morze, są porywiste podmuchy wiatru. I czasami szansa na poczucie się silnym. Nie wiem za dużo o morzu, ale wiem, że tak to już z nim jest. I wiem też, jak ważne jest w życiu niekoniecznie żeby być silnym, ale żeby czuć się silnym, zmierzyć się z samym sobą choć raz, choć raz znaleźć się w pierwotnym położeniu człowieka, całkowicie oślepiony i głuchy, bez niczego, co może ci pomóc, mając tylko ręce i własną głowę."
Cassidy jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem