RE: Polityka
Hmm... Ja owszem, interesuję się polityką, ale przyznam, że nie na bieżąco. Co prawda, śledziłam całe te wszystkie akcje wyborcze itd. ale nie chciałabym w przyszłośći być kimś, kogo wiąże coś ze sprawami politycznymi^^
Oczywiście, mam swoich ulubionych polityków, i jest m.in. nim Donald Tusk, ale równie dobrze mogę powiedzieć, że cały Polski Sejm, to jedno wielkie Przedszkole przez Duże Pe. Ha! Niby wykształceni ludzie, poubierani w stroje od Gucciego czy Armaniego, kupa kasy, ale pomysłów? Chociażby troszkę inwencji twórczej? Zero! Czasami, gdy oglądam wiadomości, i słyszę o tych wszystkich aferach łapówkarskich, to często zastanawiam się dlaczego takie rzeczy się dzieją, skoro w naszym rządzie są odpowiedni ludzie, aby to zwalczać? Chyba, że nic nie robią (No, moze tu przesadzam, ale z pewnośćią mogę powiedzieć, że w porównaniu do innych krajów europejskich w skali korupcji Polska jest na pierwszym miejscu. ) Czy to nie straszne? Są te wszystkie PZPN-y i te zarządy, biura antykorupcyjne, a nadal słyszy się o przekrętach. Nie chciałam tu rozmawiać o łapówkach czy właśnie przekrętach, ale głównie chodzi mi o to, że polski rząd, wydawałoby sie ma to wszystko za przeproszeniem W D*pie i prezydent oraz premier pewnie myślą, że to samo przejdzie ... Pff - nie jestem taka pewna.
Sprawy tych całych Teletubisiów nie będę pruszać, bo ta cała akcja jest infantylna i nie warto jej w ogóle komentować. A co do O. Rydzyka, to fajny gość ; D <dżołk> ;] Z resztą nie wiem po kiego grzyba ;] Polski kośćiół miesza się w sprawy polityczne naszego kraju? O. Rydz ma za mało rzyczy na głowie? Pff.
Ogółem uważam stan polskiej polityki za fatalny i przerażający.
Pozdrawiam,
Mary Jane