Wątek: Miłość
Wyświetl pojedyńczy post
Stary 04-02-2008, 00:12   #35
Flegma
Omijać szerokim łukiem

Domyślnie RE: Miłość

Oboże. Tak, wiem, trzeba być tolerancyjnym. Ale bez przesady. Bez.prze.sa.dy.

Cytat:
Aha i Ishar nie obraż Bravogirl bo to jest bardzo porządne czasopismo dla nastolatek-.- Tam jest bardzo dużo ciekawych porad jak znaleść chłopaka, jak być sexi i fogóle, zgineła bym bez bravogirl. Na pradwdę świetna gazeta.
Te dwa zdania były dla ciebie wyrokiem. Zazwyczaj nie oceniam ludzi po trzech linijkach tekstu, ale jeżeli ktoś pisze, że Bravo Girl to porządna gazeta, to ja naprawdę zaczynam się bać. Dużo ciekawych porad jak znaleźć chłopaka? Wyglądać sexi? Zginęłabyś bez...?! Ugh. Dla mnie ta gazeta nie prezentuje NIC. Jest pusta i produkowana po to, żeby się z niej nabijać. Innego zastosowania nie widzę. Krzak, dziecko drogie, ile ty masz lat? Bo po prostu chcę wiedzieć w jakim wieku już chce się wyglądać "sexi"...

Po drugie:
Cytat:
Ja też tak byłam zakochana i się bałam mu powiedzieć, ale jak juz się przemogłam to wcale źle nie było Co prawda potem mój obiekt uczuć i westchnień okazał się strasznym palantem i go rzuciłam
No tak. Od zakochania do nienawiści jeden krok! Iha! Ile z nim chodziłaś? Miesiąc? Tydzień? Dzień? Godzinę? Przeraża mnie, to co widzę. Przerażają mnie ludzie wychowani przez GAZETĘ. A tak na marginesie, to do Bravo mogliby dawać za darmo słownik ortograficzny ;).

I tak jako taką małą ciekawostkę chciałam powiedzież, że ostatnio z koleżankami poszłam sobie na pizzę. Siedzimy, gadamy, a nagle wchodzi z pięć dziewczynek + jeden chłopak (żeby nie było, facet musi być). Wszystkie po dziesięć lat. Dobraa, spokoo, JESZCZE nic nie mówiłyśmy, tylko szczerze podziwiałyśmy, jak w wieku dziesięciu lat można ubrać się na, khem, pannę lekkich obyczajów. Ha! Do tego nie mając cycków! No powiedzcie, nie lada sztuka, nie? No, ale abstrahując od tego, to dwie dziewczynki idą zamówić pizzę. To nic, że nie dosięgały do lady. Ale kiedy jedna dziewczynka krzyknęła na całą pizzerię "hEj! LASKI, cHcEcIe kEtChUp?" (jestem pewna, że ona mówiła pokemonem), to wybuchnęłyśmy śmiechem. Ma-tko! JA się tak nie zachowywałam w TRZECIEJ klasie podstawówki! Co się dzieje...?

Cytat:
Irytuje mnie to wasze oceniani po wieku. "Masz 11 lat, co ty możesz wiedzieć o życiu?!" ...
Oceniliśmy koleżankę nie tylko po wieku, ale również po temacie, jaki założyła i po postach, jakie pisała. A tak na marginesie, to serio, co 11-latek może wiedzieć o życiu? Trochę mniej niż 15 czy 16. Pewnie jeszcze nigdy się nie upił i nie był w "związku". Ale jednak te kilka lat to diametralna różnica. Trzy lata różnicy przypuśćmy. Czy ludzie zachowują się podobnie w pierwszej gimnazjum i pierwszej liceum? No właśnie xP. I przynajmniej, gdy ja mówię, że 11-latek raczej ma małe doświadczenie życiowe, to nie mówię że 15-latek ma dużo większe, więc nie widzę problemu. Aczkolwiek, z tym:

Cytat:
Nie ma 11-letniej dziewczynki dojrzałej psychicznie.
Dziwactwo.
...zgadzam się w 150%.