Wątek: Matura z Harrym
Wyświetl pojedyńczy post
Stary 04-12-2007, 11:17   #2
iLonka
Junior Member

Wyślij wiadomość przez MSN do iLonka
Domyślnie RE: ...

Kiedy 4. września przekroczyłam mury mojej nowej (katolickiej nota bene) szkoły pomyslałam: Nie interesuja mnie Ci ludzie, mam tu tylko zdać maturę... uwierzcie mi rozpoczynanie klasy maturalnej w nowym otoczeniu nie jest łatwe, ale musiałam spróbować. W starym liceum miałam zgłoszony własny temat prezentacji, który szkoła oczywiscie przyjęła. W Katoliku było jednak inaczej. Gdy ruszyłam do księdza dyrektora by poinformowac go o moim temacie spojrzał na mnie dziwnym wzrokiem: dziewczyno, czy twoje ambicje zatrzymały się na szkole podstawowej?! Grzecznie powiedziałam, ze nie i nie widze nic złego w tym, że interesuje się Harrym Potterm. W końcu dla świętego spokoju(mojego lub swojego) uznał mój temat.
KAŻDA EPOKA LITERACKA WYTWORZYŁA SWOISTY TYP BOHATERA LITERACKIEGO. CZY HARRY POTTER MOZ BYĆ BOHATERAM LITERACKIM XXI WIEKU?? UDOWODNIJ NA PRZYKŁADZIE CYKLU POWIEŚCI JOANNE K. ROWLING.
No i teraz z moim problemem zostałam zupełnie sama. Nie mówie, że w całej Polsce nikt nie wpadł na podobny pomysł ale ja kogaś takiego nie znam :/ Poza tym potrzebuję opini młodych osob, w tym temacie, bo chciałabym aby moja prezentacja była jak najbardziej obiektywna...
DLATEGO LICZE NA LUDZI TAKICH JAK WY... Może Ktoś ma pomysł co w takiej pracy zawrzeć można?? Albo na czym waszym zdaniem najmocniej się skupić??
Liczę, że ten artykuł nie pozostanie bez odpowiedzi...
z góry dziękuję.
iLonka jest off-line