Wyświetl pojedyńczy post
Stary 07-13-2008, 14:07   #11
Lady Mary Jane
Moderator

Lady Mary Jane na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Hip-hop, rap, komercha, etc...

Cytat:
hiphopowa napisała:
Moim zdaniem Lady Mary Jane nie ma żadnego pojęcia na temat muzyki.
Dziecko. Podpieranie sie takimi żałosnymi tytułami jak 'Step up' to po prostu dziecinada. Proszę zastanów się co piszesz, bo teksty w stylu: nie masz zielonego pojęcia o danym temacie, kierowane do mnie, niesamowicie mnie irytują. Chyba logiczne, że nie wypowiadałabym się tutaj, gdybym nie miała zielonego pojęcia o muzyce. A poza tym znasz jeszcze jakiegoś rapera oprócz 50 Centa i Eminema? Tylko nie wymieniaj Snoop Dogga i innych takich. Poprosze undergroundowców.

Cytat:
A jak chciałam zauważyć, że "śpiew" hip-hopu jest podobny do rapu.
Czy ty do jasnej ciasnej, wiesz co piszesz!? Wiesz co to jest hip hop? wiesz, czy nie wiesz? Nie istnieje coś takiegojak śpiew hip hopu. hip hop to jest kultura skarbie. Kultura, w którą wchodzą: grafficiarze, raperzy, beatowcy, skejci itd. W Kulturę Hip Hop wchodzi: graffiti, muzyka rap, podziemie, nielegale itp. Więc nie pieprz, że hip hop to jest muzyka. I że ma swoj śpiew. Bo widać ty nie masz pojęcia o czym piszesz.

Cytat:
Teraz już nie liczy się tekst piosenki. Teraz liczy sie muzyka. Całość utworu. Czy wszystko jest zgrane ze sobą i czy można będzie się można przy nim bezkońca tanczyć. Dobrym takiem przykładem jest utwór

"Low" - Flo Rida & T - Pain
Bo dla Ciebie liczy się tylko melodia, więc nie uogólniaj, bo dla mnie liczą się słowa, które nas pouczają i dają prawdę. Wrrrr ! Czy ten przykład, który w tej chwili podałaś, uważasz za rap? Proszę Cię. Jak już podchodzi to pod dance połączony z popem.Jeżeli ja nie znam się na muzyce, to ty tymbardziej nie masz o niej pojęcia.

Cytat:
Limy napisała:
Nielegale robione pod producenckie wymagania? Chyba nie rozumiem...
Chodzi mi o to, że gdy nagrywasz utwór na legalu, to producenci zazwyczaj nie dawają Ci wolnej ręki. Narzucają tematy. I są to tematy komercyjne, które 'zgładziły' kiedyś dobrych raperów. Owszem, Mezo ma flow, ale cóż z tego, skoro pisze cholerne piosenki o miłości, których mogę posłuchać w radiu?
Żeby się wybić, młodzi artyści zaczynają nawijać o tych samych, powtarzających się sprawach: miłośći, miłości zranionej, miłośći szczęśliwej itd. Aż rzygać się chce.

Cytat:
Maryyy, to jest bossskie! xD Od kilku dni w moim mieście działa Pracownia Dźwięku - każdy może wpaść i coś nagrać, wbijaj! Zrobisz karierę! xD
Kiedyś wpadnę, nagram i wypłynie to na cały karj i wsadzą mnie za kartki, bo mam ochotę nagrać coś o polskim rządzie xDDD

Cytat:
Przyjęło się po prostu mówienie "ambitna muzyka" bez większego zastanawiania się, co to właściwie jest. Dla mnie, podkreślam, DLA MNIE, jest to muzyka z przesłaniem, skłaniająca do przemyśleń, inteligentna. I chyba każdy powinien oceniać sam, co dla niego jest ambitne. Chociaż wiadomo, że jak np. Nowator śpiewa "moja panienka jest taka piękna, każdy ją (ch)wali i nikt nie wymięka" to ambitne to nie jest.
Zgadzam się w zupełności.