Wyświetl pojedyńczy post
Stary 07-18-2008, 20:29   #142
Miss Bagwell
Praktykant Voodoo

Miss Bagwell na Harry Potter Forum

Wyślij wiadomość przez MSN do Miss Bagwell
Domyślnie RE: Religia. [Bóg i Kościół]

Cytat:
Remedia na poprawę humoru stosowało się na szeroką skalę jeszcze przed osławionym lekiem o nazwie prozac. Wszystkie antydepresanty poprawiają samopoczucie. Podobnie leki zwiększające popęd płciowy. Podobnie poprawiające pamięć i koncentrację (głównie leki na ADHD i rozszerzające naczynia w mózgu).
Jednak mijasz się z celem i nie odpowiadasz na moje pytanie.

Cytat:
Miss... dokładnie o to mi chodzi... podobnie potrafią wywołać uczucie strachu czy też panicznego lęku przed "diabłem" który wydaje się stać tuż obok. Również w ten sam sposób potrafią wywołać religijne wizje i to co zobaczysz zależy tylko od tego w co wierzysz. Z odkryciami naukowymi niestety nie można walczyć (kiedyś próbowali...) i trzeba się pogodzić. No chyba że ciebie Miss nikt nie przekona, że czarne jest czarne, a białe jest białe .
Kaczyński mnie dostatecznie przekonał , co jest co. B)
Ale nie zgodzę się co do stwierdzenia, że z odkryciami naukowymi nie można walczyć. Sami naukowcy cały czas to robią, przescigając się z swoimi dziełami. Wśród nich są i tacy którzy całe życie pracują nad połączeniem Boga z nauką.
I owszem- nikt mnie nie przekona, że Boga nie ma. Bo na tym polega siła mojej wiary.
To the days I try to lose''
Miss Bagwell jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem