Anika poleciła, Miss obejrzała i się zachwyciła muzyką.... Palce lizać...B)
Ja natomiast ostatnio oglądałam filmy takie jak:
Loverboy
Loverboy to typowy dramat o matce , która nadmiernie kochała swoje dziecko. Główna bohaterka Emily sama nie miała szczęśliwego dzieciństwa: jej ojciec zamiast jej bardziej większym uwielbieniem czcił kochankę, której mała Emily nie znosiła. Dorosła Emily postanowiła, iż swój życie poświęci jednej osobie jaką będzie jej dziecko.
Film ukazuje starania kobiety o syna oraz ich późniejsze życie.
Film warto zobaczyć szczególnie ze względu na znakomitą rolę Kyra Sedgwick wcielającą się w rolę Emily oraz pięknie przedstawioną miłość matki do syna. Polecam nie tylko fanom obyczajów i dramatów.
Ocena: 8/10
Dane mi też było ostatnio obejrzeć kolejny świetny film biograficzny pt
Modigliani
Oglądałam już setki filmów biograficznych i wszytkie wydawały mi się sztuczne, nieprawdziwe i nudne. Ale ten jest wyjątkowy bo opowiada o życiu szczególnie interesującego artysty jakim był Modigliani. Przyszło mu żyć w niezwykle trudnym czasie oraz zmierzyć się z samy mistrzem - Pablo Picasso , który w filmie jest jego ''artystycznym'' antagonistą. Film ukazuje walkę obu panów o to który jest lepszy, ale skupia się głównie na emocjach i uczuciach jakie targają sfrustrowanym Modi. Wciąż uważany jest za drugorzędnego artystę, który talentem nie dorównuje wielkiemu Picasso.
Film warto zobaczyć właśnie głównie z tego powodu- by zobaczyć wielkiego artystę będącego w cieniu mistrza. Rzadko która biografia pokazuje życie kogoś wybitnego w ten właśnie sposób. Warto też zwrócić uwagę na genialną muzykę , która zdobi film i wprawia widza w świetny nastrój. Może komuś wydać sie iż nieco nie pasuje do filmu i nie zgrywa się w tło fabuły , aczkolwiek to tylko pozorny wniosek... xD
Gorąco polecam!
Ach i grzechem było by nie wspomnieć o znakomitej kreacji Andy`ego Garcia.... B)
To trzeba zobaczyć!
Ocena: 9/10