RE: Anhar cyli Anty Harry
Ja przeczytałam tylko pierwszy akapit i chciałam rozbić ekran, żeby nie czytać dłużej tych bzdur. To jest tylko kolejna przedstawicielka radia maryja i nawiedzonych chrześcijan. Nie ma pojęcia czego tak naprawdę uczy ta książka- po prostu rzuca okiem na okładkę i fabułę i widząc, że jest o magii odkłada ją na półkę:rip::upset:. Ludzie naprawdę nic nie rozumieją -nie pojmują sensu HP, nie wiedzą czego ta książka ma nas nauczyć i co wnosi do życia Potteromaniaków. Rowling wcale nie reklamuje magii w swoich książkach, tylko pokazuje nam, że nawet kiedy jest się czarodziejem życie jest bardzo trudne i nie można rozwiązać wszytskich problemów. Pokazuje, że magia czasem tworzy więcej problemów, niż rozwiązuje. Nie można przecież pokonać Voldemorta jednym machnięceim różdżki jak to zapewne uważa autorka tej książki. Jo pokazuje, że aby pokonać zło potrzebne są miłość, poświęcenie, dobroć i odwaga. Udowadnia, że nie wystarczy raz coś zrobić żeby odnieść sukces-trzeba to powtarzać aż do skutku. Ta książka i jej bohaterowie uczą nas co jest ważne w życiu co powinniśmy robić, aby nie stać się tacy jak Voldemort. Czyż Dumbledore ciągle nie powtarzał, iż najważniejsza jest miłość? Czy książka nie udowodnia, że jeśli się bardzo czegoś chce i działa się w dobrej wierze osiągnie się sukces? Czy nie pokazuje, że z każdej sytuacji jest jakieś wyjście, że poświęcając się dla kogoś i ofiarując mu miłość dajemy mu największy ze wszytskich darów? Przeciez gdyby nie poświęcenie Lily Harry już by nie żył. Ona nie oddała życia na darmo, tylko aby ratować jedynego syna- z miłości. Czy Dumbledore w pierwszym tomie nie powiedział, że jeśli za bardzo zagłębimy się w marzenia to trudno będzię nam normalnie żyć? Czy w książce nie było jasno powiedziane, iż nawet Kamień Wskrzeszenia nie może przywrócić zmarłych do życia? Ta kobieta powinna iść do psychiatry i dokładnie przeczytać HP, bo jej odbiło.
"Nikt nie każe Ci iść dalej. Można siedzieć i czekać na śmierć. Można przez całe życie siedzieć i czekać na śmierć. To też jest godne, jest honorowe, może być przyjemne, jeśli ktoś potrafi czerpać z tego przyjemność. Nikt nigdy nie powiedział, że tylko jak się idzie naprzód to dopełnia się los człowieka"
Jake, spragniona żaba nie może pić z dwóch jezior jednocześnie
Ostatnio edytowane przez Hermiona1334 : 01-30-2010 o 17:32.
|