Wyświetl pojedyńczy post
Stary 08-31-2008, 14:28   #119
Slayerka
Urodzony, by rządzić światem

Slayerka na Harry Potter Forum

Domyślnie RE: Co ostatnio oglądaliście?

Happily N'Ever After

Dawno temu, w krainie baśni wszystko jest w doskonałym porządku: Kopciuszek na balu, Roszpunka opuszcza włosy w dół, a Śpiąca Królewna oczekuje na wielki pocałunek miłości. Wszystko zmierza ku szczęśliwemu zakończeniu, wszystkie historie mają zakończyć się Happy Endem. Jednakże... gdzieś czai się mała komplikacja.

Mądry Czarodziej, który w Świecie Baśni odpowiada za równowagę pomiędzy dobrem i złem, udaje się na wakacje. Na straży bajkowych historii pozostają dwaj asystenci czarodzieja: Mambo i Munk. Niestety, znudzony monotonią zdarzeń Mambo popełnia fatalny błąd, który w konsekwencji powoduje, że zła macocha Frida przejmuje czarodziejską różdżkę ich "szefa". Celem Fridy jest przejęcie władzy nad Krainą Baśni, oraz umożliwienie zwycięstwa siłom zła. Frida pragnie zlikwidować zasadę odwiecznych happy endów: ...żyli długo i nieszczęśliwie.

W tym momencie Kopciuszek musi zagrać zupełnie nową rolę. Życie przerywa jej romantyczne marzenia. Nie może spokojnie czekać, aż odnajdzie ją czarujący Książę. Musi znaleźć sposób powstrzymania Fridy i przywrócić równowagę dobra i zła. Z najlepszym przyjacielem Rickiem u boku, z nieprawdopodobną drużyną Krasnoludów, oraz wspierającymi ją: Munkiem i Mambo, Kopciuszek wkracza do akcji. Czy sprosta zadaniu i znajdzie prawdziwą miłość tam, gdzie najmniej się tego spodziewa...

Obejrzałam to tylko dla Sary Michelle Gellar, która podkłada głos Elli (Kopciuszek). Gdy bajka była w kinie, nie miałam najmniejszej ochoty tego oglądać - niezbyt lubię polski dubbling, a filmem zainteresowałam sie już daaawno, właśnie dzięki SMG.^^
Nie jest jakieś fajne, ot, bajeczka, raczej dla podstawówki. Najwyżej kilka razy sie zaśmiałam.^^ Chociaż takie uczucia są może dlatego, że oglądałam go, nie mając najlepszego humoru(?) xP. Dla mnie największym plusem było to, ze Sarah podkładała głos, o! xD Chociaż mogła więcej mówić. ;]

Ocena: 7/10

the Return

Joanna Mills jest upartą, nieustępliwą młodą kobietą, zdecydowaną na odkrycie prawdy kryjącej się za przerażającymi wizjami, które ją prześladują. Robiąc zadowalającą karierę jako przedstawiciel firmy transportowej, Joanna ma jednak spore problemy w życiu osobistym: skłócona z ojcem, nachodzona przez byłego chłopaka, coraz częściej ulega przeświadczeniu, że traci panowanie nad przebiegiem swojego życia. Widzi i podświadomie doświadcza brutalnego zabójstwa nieznajomej, młodej dziewczyny, pozbawionej życia przez bezwzględnego mordercę, którego następną ofiarą prawdopodobnie stanie się Joanna. Chcąc odmienić los i pozostać żywą, Joanna kierowana przez własne wizje, jedzie do rodzinnego miasta zabitej dziewczyny. Kiedy przyjeżdża na miejsce, odkrywa że pewne sekrety nigdy nie będą mogły być pogrzebane, niektóre duchy nigdy nie odejdą, a popełnione morderstwo, którego tajemnicę próbuje rozwikłać, może dotyczyć jej samej.

Zgaduj zgadula: kto gra w tym filmie? No jasne, to widać już po okładce DVD - Sarah Michelle Gellar. Wiec jak mogłam tego nie oglądać? ;]
Film dla mnie jest... Dziwny. Widać, że kamerę ktoś trzyma, a nie stoi na statywie, czy czymś tam.^^ Trzęsie się. Gdy Sarah biegnie, operator biegnie za nią. Cóż... Niezbyt mi sie to podobało. xP Straszny nie jest, ale w napięciu (trochę) potrzymać może. Nie jest również tak od razu przewidywalny. Raz czy dwa sie w nim pogubiłam.^^
Głupie jest to, ze zawsze, zamiast uciekać do ludzi, to ucieka tam, gdzie nikogo nie ma. xDDD
Nie jakiś zachwycający, ale można obejrzeć.^^

Ocena: 6/10

[small]~Gdyby w obu filmach nie brała udział Sarah, moja ocena prawdopodobnie byłaby inna, ale... DLa mnie ona jest najwiekszym plusem obydwu, o.^^~[/small]
Slayerka jest off-line   Odpowiedź z cytowaniem