Wątek: Muzyka filmowa
Wyświetl pojedyńczy post
Stary 10-26-2008, 08:09   #15
Lady Mary Jane
Moderator

Lady Mary Jane na Harry Potter Forum

Domyślnie

Tak, tak, wiem, że filmowa xD

Cóż, Mary zbyt wielu filmów nie oglądała, ale coś się tam wygrzebie. To są głównie musicale, partie wokalne. Coś instrumentalnego jako tako mnie nie rajcuje ^^.
Chyba jedynym filmem, który mogę uznać za mistrzostwo (no, prawie mistrzostwo) wokalu to Upiór w Operze. Tak, tak, dobrze słyszycie. Ten z 2004. Tylko zamiast Emmy Rossum dałąbym niesamowitą Sarę Brightman z tej starszej wersji. Głos mnie rozkłada na łopatki. Ale za to tego cholernego Harley'a jak najszybciej wywalić : ) Co ukrywać, lepiej, ba! O niebo lepiej zaśpiewał Butler, chociaż nie powiem, czasami brzmi jakby mu to śpiewanie robiło z przepony parówkę (xD). A Rossum wyje i wyje, zero melodii. Najbardziej zniechęciął mnie tym utowrem: http://pl.youtube.com/watch?v=SEKsr0...eature=related 3:51 zupełna porażka o.O (nie mówić, że Mary się nie zna, ale sama też bym nawet nie doszła do tego dźwięku xD Jeszcze na tyle nie śpiewam : D)
Potem jest nasz spektakl teatralny, którego, cóż, nie oglądałam na żywo, ale uważam, że nawet fajnie to wszystko wyszło. Romeo i Julia. Okej, facet może być, tylko Marta Moszczyńska strasznie wkurza mnie brakiem jakiejkolwiek emisji. Za to Nowakowska zaśpiewała idealnie "Boję się". Po prostu aż się wsłuchałam ^^. Utwory są bardzo ładne.
To ma być filmowa tak? Kij xD. Najwyżej powiem, że się nie znam Bo to w sumie prawda xD.

Bosz. : )